Filippo Colombo přestupuje do týmu Scott Sram

Švýcarský biker střídá v týmu Larse Forstera...

Autor: Tomáš Ježek
Foto: Scott Sram, Michal Červený
Filippo Colombo přestupuje do týmu Scott Sram

Na začátku listopadu jsme vydali zprávu, že švýcarský cyklista, v sezóně 2022 ještě čistokrevný biker, posiluje od roku 2023 silniční stáj Q36.5 Pro Cycling. Tato zpráva se i jako pravdivá potvrdila, Filipo Colombo bude opravdu v roce 2023 závodit v silniční stáji, nebude to ale jeho jediné závodní působiště. Horská kola Colombo neopouští, pro nadcházející sezónu se stává členem jedné z nejsilnějších bikových formací - týmu Scott Sram. Nahradí tak volné místo po Larsi Forsterovi, jenž přestoupil do celku Thömus Maxon.

Colombo
Filippo Colombo v nových barvách

Pětadvacetiletý Colombo má za sebou životní sezónu, ve které se vypracoval mezi nejlepší bikery světa. Především do závodů v short tracku díky svým rychlostním kvalitám vstupoval jako největší favorit na vítězství. Však se mu také dva závody Světového poháru v short tracku podařilo ovládnout, a to v Mont - Sainte Anne a Lenzerheide, dále přidal v sezóně 2022 ve stejné disciplíně stříbro na mistrovství světa, bronz z kontinentálního šampionátu v cross - country a v cross - country byl druhý v závodě SP v Mont - Sainte Anne.

Filippo Colombo vítězí v závodě SP v short tracku v kanadském Mont - Sainte Anne

Po pěti letech, kdy Filippo závodil na kolech BMC pod vedením Juliena Absalona, se nyní přesouvá do konkurenčního celku. I zde nad ním bude držet ochrannou ruku bývalý špičkový biker, a to Thomas Frischknecht, manažer celku. Závodit pak bude Colombo po boku největší hvězdy horských kol - Nina Schurtera a v týmu pokračují i Andri Frischknecht s Kate Courtney.

"Od začátku mé kariéry je Nino Schurter mým největším idolem a Scott - Sram mým vysněným týmem. Jsem velmi nadšený, že se k nim mohu připojit a dále rozvíjet svou kariéru," uvedl stručně Colombo do tiskové zprávy celku, kde se zároveň vyjádřil i manažer týmu Frischknecht, a to především k odchodu Larse Forstera: "Je vždy emocionálně těžké rozloučit se se sportovcem, se kterým jsme spolu v průběhu let prožili tak skvělé chvíle. Na ty čtyři roky, kdy byl Lars s námi, si uchováme skvělé vzpomínky. Rádi bychom mu ze srdce poděkovali za vše, co pro nás udělal, včetně zisku titulu mistra Evropy, vítězství na Cape Epic a Swiss Epic. Přejeme mu vše nejlepší v jeho budoucí kariéře," zakončil Frischknecht.

Zpět ale k Filippu Colombovi, jehož přestup do celku Scott Sram mnohé překvapil. Bylo sice jasné, že si tým bude za Larse Forstera hledat náhradu, ovšem že ji najde v podobě Fippa Colomba, je nečekané, neboť jak již bylo zmíněno, pro sezónu 2023 působiště má. Silniční kontinentální stáj Q36,5 Pro Cycling vznikla ke konci letošního roku a právě Colombo byl jedním z prvních jezdců, kteří byli na soupisku týmu připsáni. Filippo se ale zřejmě nechtěl vzdát horských kol, proto se s týmem dohodl na kombinaci disciplín. Na horských kolech bude závodit v dresech týmu Scott Sram, na silnici v dresu Q36.5 Pro Cycling, tedy v týmu, kde bude jako jeden z technických poradců působit například vítěz Tour de France Vincenzo Niballi, i zde bude mít proto ty nejlepší poradce. Tým bude navíc závodit na kolech Scott, díky čemuž celý přestup dává ještě větší smysl.

Colombo je tak další bikerem, který se rozhodl rozšířit své působiště i na silnici. Nizozemec Milan Vader je členem celku Jumbo Visma, sezóna 2022 pro něj ovšem byla smolná, z kraje roku si přivodil těžké zranění. Na silnici závodí i Francouz Victor Koretzky, v sezóně 2022 v celku B&B Hotels - KTM, od Nového roku se ovšem přesune do stáje Bora - Hansgrohe. Zapomenout ale nesmíme na univerzály největší, kteří kombinují hned tři disciplíny, a to Tom Pidcock (GBR, Ineos Grenadiers) a Mathieu van der Poel (NED, Alpecin Deceuninck). 

Přečteno - 4756x Tagy: filippo colombo scott sram
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Týmy a klubyFilippo Colombo se stěhuje na silnici, nově bude jezdcem týmu Q36.5
    Filippo Colombo se stěhuje na silnici, nově bude jezdcem týmu Q36.5
  2. Týmy a klubyAbsolut Absalon BMC bude nově BMC MTB Racing, nováčkem je Zanotti
    Absolut Absalon BMC bude nově BMC MTB Racing, nováčkem je Zanotti

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744