V Praze se otevírá galerie Největší světová promoce

Ve čtvrtek 29. prosince od 15 do 21 hodin otevírá církev Nové nebe nová země Shincheonji galerii na téma stotisícové promoce, která se uskutečnila na konci listopadu tohoto roku. Jedná se o historicky největší promoci pořádanou jedinou Biblickou školou v celém křesťanství.

Biblické studium církve Nové nebe nová země Shincheonji vystudovalo za jeden rok celkem 106.186 lidí z více než 80 zemí celého světa včetně České republiky (odkaz). Během promoce, která se konala 20. listopadu, všichni studenti slavnostně promovali. Mezi absolventy bylo také více než 500 pastorů z různých křesťanských denominací.

Událost tak ukazuje nejen na rychlou proměnu křesťanství, ale také na rostoucí touhu lidí, ať už původně věřících, či nikoli, po duchovním rozvoji a jednotě na základě Bible.

Galerii církev otevírá i v mnoha státech v zahraničí. K vidění nabízí fotografie a videa ze samotné promoce. Dále jsou zde interaktivní části výstavy, které lidem pomohou si lépe představit samotnou událost a porozumět jejímu významu a hodnotě pro dnešní dobu.

Návštěvníci se například dozvědí, proč je promoce významná nejen pro náboženský svět. Dále jaké byly bezprostřední reakce novinářů na událost, kdo všechno požádal Shincheonji o spolupráci či jaký byl poměr původně věřících a nevěřících lidí mezi absolventy.

Zajímavostí promoce je kromě projevu dvou absolvujících pastorů i kulturní představení, do kterého se zapojili pomocí karet samotní absolventi a vytvořili tak působivou podívanou na celém sportovním stadionu, kde se promoce pořádala.

Jedná se o výjimečnou událost, která poskytuje široké veřejnosti možnost nejen si prohlédnout celosvětově největší promoci za celou historii křesťanství, ale také se podívat na dění ve světě z jiného úhlu pohledu a porozumět naději, kterou tato promoce přináší.

Celá výstava bude volně přístupná a bude se konat 29. prosince od 15:00 do 21:00 v Karpuchina gallery na Starém městě na Praze 1 (Rybná 694/22, 110 00 Staré Město).

Více informací na www.novenebenovazeme.cz nebo na Instagramu scj.cz

Kontakt:

propagace@shincheonji.cz

www.shincheonji.cz

www.novenebenovazeme.cz

Klíčová slova ČR-Korea-církve-školy-Shincheonji

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Věda, vzdělávání a školství
Politika, veřejná správa a soudy

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.