Kamerový systém pomohl ženě zachránit Vánoce
Zdroj: www.litomerice.cz
Litoměřice

Litoměřice - Kamerový systém provozovaný litoměřickou městskou policií zachránil ženě letošní Vánoce. V období před Štědrým dnem se na strážníky obrátila zdrcená žena, že byla na vyšetření v nemocnici a někde před ní ztratila peněženku. Uvnitř prý měla více než 10 tisíc korun na nákup vánočních dárků.

S hlídkou MP se na místě podařilo upřesnit místo pohybu a časový úsek, ve kterém se v okolí nemocnice pohybovala. Ačkoliv od ztráty peněženky uběhla delší doba a pravděpodobnost zpětného nálezu v takto frekventovaném místě byla malá, pokusila se MP s pomocí městského kamerového systému zpětně zjistit sled událostí. Při vyhodnocování se podařilo dohledat jak pohyb ženy, tak i předpokládané místo ztráty peněženky. Na něj byla hlídka MP i s poškozenou nasměrována a opravdu se na daném místě v zasněženém travním porostu podařilo peněženku i s celým obsahem nalézt, což ženu nesmírně potěšilo.

„Šlo o mimořádnou událost, protože většinou městský kamerový systém slouží spíše k odhalování protiprávního jednání a jejímu předcházení. Jsme rádi, že jsme jeho prostřednictvím mohli ženě pomoci,“ uvedl velitel MP Litoměřice Ivan Králik.

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru