Berani na závěr roku nestačili na Třebíč, v tabulce zůstávají desátí

Zlínští hokejisté prohráli v Třebíči 2:3 a dál se krčí v dolní polovině tabulky. Foto: PSG Berani Zlín
ZLÍN – Hokejistům Zlína závěrečný duel v letošním kalendářním roce 2022 herně ani výsledkově nevyšel. Berani prohráli v Třebíči 2:3 a před Silvestrem se krčí na desátém místě tabulky.

„Zápas prakticky rozhodlo to, že domácí vstřelili branky v přesilových hrách, kdežto my ne. Na přesilovky domácích jsme byli připraveni, ale ty branky padli z úplně odlišných situací, než jaký má Třebíč vzorec, nebylo to ze situací, jaké obvykle hrají. V oslabení jsme do teď hráli výborně, dneska jsme tam bohužel inkasovali, což je špatně. To si budeme muset rozebrat,“ uvedl po dalším nezdaru zlínský trenér Miloš Říha mladší.

Beranům k bodům nepomohl ani rychlý gól po 48 sekundách druhé části, kdy se zásluhou Petra Mrázka ujali vedení.

„První třetinu jsme hráli velice dobře, vytvořili jsme si tři gólové situace, které jsme bohužel neproměnili a třetina tak skončila 0:0. Něco jsme si k tomu řekli a úvod druhé třetiny byl jednoznačně v naší režii určitě i díky vstřelenému gólu. Změnili jsme rozestavení hráčů a myslím, že zaslouženě jsme vedli. Bohužel jsme neodskočili na rozdíl dvou branek,“ posteskl si Říha.

Ve 32. minutě vyrovnal v přesilové hře obránce Antonín Bořuta a 46 vteřin před druhou přestávkou v další početní výhodě otočil stav bek Michal Furch.

„Po tom prvním vyloučení a inkasovaném gólu jsme zbytečně znervózněli a hru jsme zbytečně změnili. Nevím z jakého důvodu. Bohužel domácí vstřelili druhý gól, což určilo ráz toho zápasu,“ štve Říhu.

Ve 48. minutě využila Horácká Slavie potřetí přesilovku díky Ladislavu Bittnerovi a vedla už 3:1. V 55. minutě zkorigoval výsledek obránce Tadeáš Talafa.

„Ve třetí třetině jsme soupeře zatlačili, v power – play jsme sahali po bodu, byly tam dvě situace, kdy jsme přesvědčený, že nám to tam mělo padnout. Bohužel se tak nestalo, takže nejsme spokojeni, nemáme být s čím, přitom si myslím, že při hře pět na pět jsme byli jasně lepším týmem,“ dodal Říha.

Berani pod jeho vedením prohráli pátý ze šesti zápasů a nenavázali na úterní domácí vítězství nad Prostějovem 6:1. Třetí Třebíč naopak v posledních šesti utkáních pětkrát zvítězila a přiblížila se druhému Vsetínu na tři body.

Chance liga, 33. kolo

SK HORÁCKÁ SLAVIA TŘEBÍČ – PSG BERANI ZLÍN 3:2 (0:0, 2:1, 1:1)

Branky a nahrávky: 31. Bořuta (Ferda), 40. Furch (Šilhavý), 48. Bittner (Bořuta) – 21. Mrázek (Honejsek), 56. Talafa (Kindl). Rozhodčí: Skopal, Čáp – Roischel, Roupec. Vyloučení: 4:8. Využití: 3:0. Diváci: 1661. Střely na branku: 29:30. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.

Třebíč: Jekel (Vejmelka) – Bořuta, Tureček, Forman, Kříž, Poizl, Furch, Fajmon – Dočekal, Bittner, Psota – Holec, D. Michálek, Ferda – Vodný, Šilhavý, Krliš – Meluzín, Maty. Svoboda, Mat. Novák.

Zlín: Huf (Honzík) – Talafa, Gazda, Suhrada, M. Novotný, A. Burian, Zbořil, Hefka – P. Sedláček, Honejsek, Mrázek – Luža, Kindl, Z. Sedlák – Ondráček, Hejcman, Kubiš– Frömel, Zabloudil, Köhler.

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x