Trailerová nálož týdne: Romantické After jde do finále, nový Pán času má starou tvář a v chatě v lese se rozhodne o osudu světa

Trailerová nálož týdne: Romantické After jde do finále, nový Pán času má starou tvář a v chatě v lese se rozhodne o osudu světa
Door Mouse | Gravitas Ventures

Někdo klepe na dveře (film)

režie: M. Night Shyamalan
hrají: Jonathan Groff, Dave Bautista, Rupert Grint, Nikki Amuka-Bird
premiéra: kino, 2. února 2023
Jestli se u některého ze současných tvůrců těžko dopředu odhaduje kvalita nového filmu, je jím jednoznačně M. Night Shyamalan. Jednou natočí velkou pecku (The Visit), jindy mu výsledek kulhá na obě nohy (Čas). Pokaždé se ale musí nechat, že dokáže nějakou scénou překvapit. V Někdo klepe na dveře probíhá rodinná dovolená v chaloupce utopené v lesích, daleko od veškeré civilizace, když se na prahu objeví čtyři cizinci. Vypadají jako členové šílené náboženské sekty a snaží se nebohým dovolenkářům vysvětlit, že svět, jak ho znají, skončí, pokud ho právě oni nezachrání. Nechtějí po nich vlastně nic složitého. Stačí, aby se mezi nimi našel dobrovolník, který pro spásu planety ochotně udělá to, co by nikdo dobrovolně neudělal.
Někdo klepe na dveře | Universal Pictures

After: Odloučení (film)

režie: Castille Landon
hrají: Cora Kirk, Hero Fiennes Tiffin, Jessica Webber
premiéra: kino, 2023
Všichni známe takové ty filmové série, které si žijí vlastní životem a mají oddané fanoušky a fanynky, přestože jdou naprosto mimo nás. Teenage romanťárna After je pro nás na Kinoboxu přesně z takového ranku kousků. Ale ano, samozřejmě o téhle sérii víme. Co je překvapivé, že už je tu pátý díl. A stejně jako předchozí filmy napřed zamíří do kin, než se vydá na Netflix. Pětka s podtitulem Odloučení by měla být posledním dílem série. Fanynky a fanoušci tohohle fenoménu (a není jich podle všeho málo) budou nejspíš ve velkém ždímat kapesníky. A my ostatní zapomeneme, že nějaké After vůbec existovalo.
After: Odloučení | Bontonfilm

Zbojník (film)

režie: Leoš Kastner
hrají: Jakub Chromeček, Jakub Albrecht, Tereza Danihlíková, Ondřej Švec
premiéra: zatím bez premiéry
Zbojník by chtěl evidentně zacílit na fanoušky a fanynky Jana Žižky Petra Jákla, ovšem tentokrát bez hollywoodských pozlátek a anglického jazyka. Což není marný přístup. A jakkoli celý projekt působí sympaticky, nelze přehlédnout, že to celé (minimálně v rámci upoutávky) působí více jako nadšenecké fanouškovské video partičky larpistů než plnohodnotný celovečerní film, který by měl jít do kin. Momentálně má blíže k nějakému snaživému zpracování herního Kingdom Come, které poputuje přímo na YouTube. Protože ale osobně fandím českým projektům a tvůrci touto upoutávkou prosí o další finance, aby mohli snímek dokončit, rád jejich prosbu pošlu dál do světa. Třeba z toho nakonec něco dobrého bude.
Zbojník | archiv redakce

Stan Lee (dokument)

premiéra: Disney+, 2023
Streamovací služby si letos vypěstovaly nemilý zvyk, že zničehonic ohlásí nový projekt teaserem, ale bez dodatečných informací. Takže netušíme, jestli právě oznámený dokument o komiksové legendě Stanu Leem bude mít celovečerní formát, nebo zda půjde o sérii, kdo ho točí a tak dál. Prostě nás příští rok čeká speciál o Leem, to nám musí v tuhle chvíli stačit. To jsou způsoby!
Stan Lee: Teaser trailer

Door Mouse (film)

režie: Avan Jogia
hrají: Famke Janssen, Donal Logue, Avan Jogia, Landon Liboiron
premiéra: zatím bez premiéry
V momentálním trailerovém suchu jsme vděčnější za každý výraznější prvek a režijní debut Avana Jogia, jehož jsme v kinech naposledy viděli v příšerném rebootu série Resident Evil v roli Leona S. Kennedyho, je v prvním dráždidle docela zajímavá jízda. Hlavní postavou příběhu je Mouse (Hayley Law), která vytváří komiksy a začne se zajímat o dívky, které záhadným způsobem zmizely. Její zvědavost ji zavede hluboko do králičí nory, a jakkoli se těžko odhaduje, jestli v traileru vidíme skutečnost, nebo osobitě vnímanou realitu, výsledek rozhodně nepůsobí nudně. Snímek byl natočený v Kanadě a jde momentálně o jediné místo, kde má v lednu 2023 ohlášenou premiéru.
Door Mouse

Pán času – speciální díl (film)

režie: Rachel Talalay
hrají: David Tennant, Catherine Tate, Neil Patrick Harris, Yasmin Finney
premiéra: BBC, listopad 2023
Pán času je zpátky a ve speciálu k šedesátému výročí se mu vrátí jeho stará podoba, což nemůže znamenat nic dobrého. Jak si ho Donna může pamatovat a co dalšího se semele? Přestože si na odpovědi počkáme až na konec příštího roku, v BBC na speciál, který bude předcházet regulérní čtrnácté sérii, lákají už teď. To bude pro fanoušky a fanynky dlouhé čekání.
David Tennant, Matt Smith | BBC One

Kinolog: Atentát na Kennedyho už skoro rozluštili. Slavný filmař se vrátil na místo činu

Málokterý zločin v dějinách láká tolik pozornosti jako atentát na prezidenta JFK, jenž se odehrál 22. listopadu 1963. Režisér Oliver Stone o tom již v roce 1991 natočil hraný film. Od té doby přibylo mnoho nových informací…