Silvestrovské derby plné hvězd. A konečně zase s fanoušky!

Před polednem posledního dne roku se už tradičně odehraje v Edenu Silvestrovské derby fotbalových internacionálů a veteránů mezi Slavií a Spartou. Za Letenské by v hlavní kategorii měli poprvé nastoupit brankář Michal Špit, Miroslav Slepička a Ondřej Kušnír, nováčkem za červenobílé je Michal Švec.

Na umělé trávě v Edenu se tradičně nejprve představí veteráni nad 45 let. Dres domácí Slavie obléknou současný trenér prvoligového Liberce Luboš Kozel, Pavel Kuka či Pavel Řehák, za Spartu nastoupí gólman Jaromír Blažek, kouč Teplic Jiří Jarošík nebo nejlepší střelec české reprezentační historie Jan Koller.

Veteráni, kteří se utkají na 2×20 minut, změří síly podevatenácté. Z dosavadních 18 vzájemných duelů šestkrát zvítězila Slavia, třikrát Sparta a devětkrát se pražští rivalové rozešli smírně.

Po veteránech nastoupí k hlavnímu zápasu internacionálové nad 35 let. Sparťanský dres vedle nováčků Špita, Slepičky a Kušníra obléknou i stále aktivní ligoví hráči Tomáš Hübschman z Jablonce a Marek Matějovský z Mladé Boleslavi. Za Slavii se divákům představí sportovní ředitel vršovického klubu Jiří Bílek, současný trenér ženského týmu červenobílých Karel Piták či Martin Hyský.

V celkové bilanci mezi internacionály mají navrch slávisté, kteří zvítězili v 21 z 35 utkání. Poslední dobou se ale více daří sparťanům. Letenští naposledy prohráli v roce 2016 a minule si připsali rekordní triumf 11:4. Utkání internacionálů se bude hrát na 2×25 minut.

V letošním derby se zároveň představí už šestý rodinný pár. Vytvoří ho otec Jiří Jeslínek starší za veterány Slavie a syn Jiří Jeslínek mladší za internacionály Sparty.

Na silvestrovské derby se po dvou letech budou moci vrátit diváci. Předloni se tradiční akce kvůli covidu-19 nekonala, před rokem pak fanoušci kvůli opatřením nemohli do hlediště. Program na umělé trávě v Edenu začne v sobotu v 10.00 duelem veteránů.

Předběžné soupisky:

Internacionálové:

Slavia: Václav Winter – Jiří Bílek, Lukáš Došek, Peter Grajciar, Tomáš Hrdlička, Martin Hyský, Tomáš Jablonský, David Kalivoda, Mario Lička, Karel Piták, Michal Švec, Ivo Táborský, Ladislav Volešák.

Sparta: Michal Špit – Tomáš Čížek, Jan Flachbart, Tomáš Hübschman, Jiří Jeslínek ml., Tomáš Jun, Štěpán Kučera, Ondřej Kušnír, David Lafata, Marek Matějovský, Miroslav Slepička, Petr Voříšek, Lukáš Zelenka.

Veteráni:

Slavia: Martin Slavík – Tomáš Hunal, Roman Janoušek, Jiří Jeslínek st., Jaromír Jindráček, Tomáš Klinka, Luboš Kozel, Pavel Kuka, Martin Müller, Pavel Řehák, Ivo Svoboda, Ivo Ulich, František Veselý.

Sparta: Jaromír Blažek – Miloslav Denk, Martin Frýdek, Lukáš Hartig, Michal Horňák, Jiří Jarošík, Marek Kincl, Jan Koller, Vratislav Lokvenc, Jiří Novotný, Horst Siegl, Luděk Stracený, Petr Vrabec.

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy