LaLiga - souhrn 15. kola: Barcelona se vrátila do čela

29.12.2022, 18:59, aktualizováno 31.12.2022, 18:15
Komentáře a souhrny
Marcos Alonso a Jordi Alba (© AFP)
Barcelona sice remizovala 1:1 s Espanyolem, přesto se o skóre vrátila na první místo před Real Madrid, jenž zdolal Real Valladolid. Atlético Madrid si poradilo s Elche a vyhouplo se na třetí pozici. Real Betis si po podělil body s Athleticem, Villarreal v závěrech poločasů přechytračil Valencii...

Real Sociedad - CA Osasuna 2:0

31.12.2022 16:15

Góly: 22. Brais Méndez, 64. Alexander Sørloth

Real Sociedad si doma poradil s Osasunou, do obou poločasů si nechal po jednom gólu. Velký podíl na pohodlné výhře domácího celku měl útočník Alexander Sørloth, autor druhé branky La Realu. Hostující Osasuna se naopak v útoku trápila.

Přitom nějaké šance si hosté vytvořit dokázali. Jen to proměňování, to se jim nakonec stalo osudným. Ale už ve třetí minutě ukázali, že útočení jim není cizí. Moncayola si naběhl za obranu soupeře a nachytal málem i brankáře Remira. Jeho krásný lob ale zastavila jen tyč! Domácímu La Realu trvalo, než se dostal do tempa hry, ale prakticky z první velké šance hned udeřil. Z utkání bylo odehráno sotva něco přes dvacet minut, když si Brais Méndez naběhl do vápna, v něm i obhodil hned dva soupeře a střelou k tyči poslal domácí do vedení!

A pak tempo hry zase opadlo až na minimum, šancí jsme se až do konce první půle nedočkali. Po změně stran se La Realu povedla kombinace mezi Kubem a Silvou, ze které mohl zvýšit Cho. Jenže i když si míč dobře zpracoval, střela mu nesedla a mladý útočník přestřelil bránu o notný kus. Po hodině hry zase pálil těsně nad bránu Takefusa Kubo.

Mnohem lépe si počínal Alexander Sørloth. Celou akci po hodině hry rozjel efektní patičkou David Silva, narazil si míč s Méndezem a ten poslal do úniku zkušeného kanonýra. Sørloth udržel míč pod kontrolou a krásným dloubáčkem ho poslal přesně k tyči - 2:0.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Valencia CF 2:1

31.12.2022 16:15

Góly: 45. Samuel Chukwueze, 88. Juan Foyth - 21. Edinson Cavani

Villarreal začal větší část LaLigy lépe než Valencia, byť to dlouho vypadalo na remízu. Až minutu před koncem se prosadil střídající obránce Juan Foyth, který přesnou hlavičkou zajistil Žluté ponorce tři body.

Derby mezi Villarrealem a Valencií je vždycky hodně pikantní záležitost a na tom dnešním zápase bylo ještě zajímavější, že oba týmy od sebe v tabulce dělily jen pouhé dva body. V mírně lepší pozici se nacházel domácí Villarreal, který na Estadio de la Cerámica uvítal Valencii s vědomím, že má v tomto roce perfektní obranu. Dostala až do dnešního duelu jen pouhých deset branek! Před Valencií proto stál hodně náročný oříšek.

Už první minuty ukázaly, že se Villarreal nebude spoléhat jen a pouze na obranu, protože do utkání vlétla Žlutá ponorka velmi sebevědomě. Psala se teprve první minuta, když domácí využili špatného postavení Valencie, Álex Baena naservíroval míč před prakticky prázdnou bránu a ke svému vzteku sledoval, jak kanonýr Gerard Moreno ze dvou kroků pálí absolutně vedle!

Svou šanci si připravili i Los Che, konkrétně v 18. minutě. Obránce José Gayá totiž vymyslel krásný pas za obranu na nabíhajícího Edinsona Cavaniho, který svou hlavou vyzkoušel pouze reflexy výborného Pepeho Reiny! Zkušený Španěl ale přesto krátce poté kapituloval. Samuel Lino vypálil tvrdou ránu, kterou dokázal brankář Reina vyrazit zpátky na penaltu. Tam se ale jakoby náhodou pohyboval právě Cavani, který nádhernou ranou poslal Netopýry do vedení!

Villarreal nicméně přidal na aktivitě a obranu Valencie zatížil víc, než bylo zdrávo. Pinova rána se ještě neujala, hlavička Chukwuezeho rovněž, ale přesně ve 45. minutě si Samuel Chukwueze stáhl ze vzduchu dlouhý míč od Morena a napálil ho mimo dosah Mamardašviliho! A zdálo se, že to na delší dobu je všechno - ani jeden tým nedokázal překonat obranný val soupeře.

Až když se zdálo, že si oba týmy body rozdělí rovným dílem, se skóre změnilo. Minutu před koncem zavládla ve Villarrealu obrovská radost, protože střídající Juan Foyth vyskočil nejvýš a míč od rohového kopu uklidil přímo k tyči!

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Espanyol Barcelona 1:1

31.12.2022 14:00

Góly: 7. Marcos Alonso - 73. Joselu (pen.)

Domácí Barcelona nevyužila možnosti bodově se osamostatnit na vrcholu tabulky a v 15. kole španělské LaLigy pouze remizovala s Espanyolem 1:1. Hrdinou městského derby se dlouho zdál být Marcos Alonso, jenž v sedmé minutě završil úspěšnou souhru bývalých obránců Chelsea s Andreasem Christensenem. V 73. minutě však 32letý Španěl nešťastně zavinil penaltu, jíž se úspěšně ujal Joselu. Vyhrocený duel navíc v závěru obohatili o červené karty hned dva hráči.

FC Barcelona vévodila LaLize s úchvatným poměrem vstřelených a obdržených branek. Doposud stihla nasázet 33 gólů a dostala pouhých pět. V městském derby proti Espanyolu byl tedy nesporným favoritem právě domácí celek, což podpořil i fakt, že Espanyol v ligovém derby nevyhrál dlouhých 24 utkání v řadě.

Blaugranas vstoupili do utkání jak jinak než s míčem u nohy. První příležitost domácích vytvořil už v sedmé minutě přesným centrem na nabíjícího Gaviho Jordi Alba. Mladičký španělský reprezentant ale nedokázal po bezchybném převzetí dostat míč do sítě přes dobře připraveného Álvara Fernándeze. O pár vteřin později už se ale naplněný stadion Camp Nou mohl radovat. Nepřesnou hlavičku Roberta Lewandowského ještě stihl do pokutového území vrátit Christensen a jeho bývalý kolega z londýnské Chelsea Alonso balon uklidil za záda hostujícího brankáře. Španělský obránce se mohl v 19. minutě blýsknout další brankou, jeho rána po centru Alby se však mezi tři tyče nevešla. Barca svého městského rivala válcovala i nadále, další branku už ovšem do poločasu nepřidala.

Bezmála 10 minut po změně stran mohla Barcelona odskočit na rozdíl dvou branek. Alonso se tentokrát objevil v roli asistenta, když naservíroval povedený centr na hlavu Lewandowského. Hlavička polského kanonýra ale ani tentokrát neskončila v síti. V 73. minutě přišla nečekaná rána pro domácí celek. Alonso nechtěně sešlápl v pokutovém území patu protihráče a sudí Antonio Lahoz okamžitě nařídil penaltu. Jedinečné příležitosti srovnat se chopil útočník Joselu a ranou doprostřed brány překonal domácího gólmana. V 78. minutě se po druhé žluté kartě nechal zbytečně vyloučit Alba, do sprch ho ale vzápětí následoval i Vinícius Souza. V 87. minutě mohl hlavou rozhodnout Christensen, o minutu později zase Lewandowski. Oba dva ale vychytal vynikající Fernández.

Barcelona zaváhala s městským rivalem z Espanyolu, když doma pouze remizovala. V dalším kole ji 8. ledna čeká ještě náročnější prověrka v podobě výletu na stadion madridského Atlétika. Espanyol se o den dříve střetne doma s Gironou.

Více informací k zápasu

Real Valladolid - Real Madrid 0:2

30.12.2022 21:30

Góly: 83. Karim Benzema (pen.), 89. Karim Benzema

Valladolid byl blízko velkému překvapení, nakonec však se slavným sokem prohrál. Real Madrid rozhodl o výhře až v samotném závěru utkání, kdy se dvakrát prosadil aktuální držitel Zlatého míče Karim Benzema. První branku přitom vstřelil z pokutového kopu poté, co sudí odpískal hru rukou domácího Javiera Sáncheze. Smolný okamžik pak nezvládl Sergio León, který uviděl za nemístné řeči rovnou červenou kartu.

Realu Madrid nakonec byly k dispozici všechny hvězdy, včetně Luky Modriće a francouzských reprezentantů Camavingy s Tchouaménim. Všichni ale začali na lavičce náhradníků. Od úvodní minuty nastoupil dle očekávání Karim Benzema a byl to právě on, kdo nakonec rozhodl.

Hosté začali aktivně a po první výraznější šanci v podání Marca Asensia jim byla upřena penalta. Sánchez zahrál v pokutovém území zcela evidentně rukou, nicméně sudí nepískal a nevyužil ani možnosti VARu. Real svůj nápor stupňoval a v obrovské tutovce selhal Karim Benzema. Z malého vápna před ním zívala prázdná branka, ale Francouz jí překopl. Do jedné příležitosti se v prvním poločase dostal i Valladolid a Aguadovu technickou placírku zlikvidoval Courtois.

Belgický brankář musel ukázat svůj um i po změně stran. V 68. minutě se fantasticky natáhl po Leónově umístěné hlavičce a udržel svému týmu dosavadní nerozhodný výsledek. Byl to klíčový moment, protože Bílý balet nakonec strhl vedení na svojí stranu.

Nejprve v 79. minutě Masip vytěsnil hlavičku Benzemy a z následného rohového kopu zahrál rukou Javier Sánchez, načež sudí tentokrát nařídil pokutový kop. Vehementní protesty Sergia Leóna situaci ještě zhoršily, protože domácí hráč po nich uviděl červenou kartu. Sérii pohrom završil z pohledu Valladolidu Karim Benzema, který střelou do protipohybu nasměroval Madrid k výhře. V závěru přidali hosté ještě jednu branku a po úprku Camavingy chladnokrevně zakončoval z malého vápna opět Benzema.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Sevilla FC 1:1

30.12.2022 19:15

Góly: 33. Gabriel Veiga - 54. Kike Salas

Zápas mezi tabulkovými sousedy Sevillou a Celtou Vigo vítěze nepřinesl. "Los Celestes” se sice dostali do vedení v 33. minutě, když se prosadil Veiga, za hosty ale kontroval Salas, a tak se týmy ohrožené sestupem rozešly smírně.

Utkání začalo velmi pozvolna a ani jeden z týmů se příliš do útoku nehrnul. O něco aktivnější byli svěřenci trenéra Sampaoliho, k šancím to ale nevedlo. To domácí se mohli poprvé dostat do vedení v sedmadvacáté minutě, ke střele z nebezpečné pozice se dostal Aspas, byl ale zblokován obráncem Sevilly.

O šest minut později už se ale Celta radovala. Iago Aspas poslal míč za obranu hostí, kam si zaběhl Veiga a efektním lobem dokázal překonat marockého gólmana. Ten si sice na míč sáhl, mimo bránu už jej však vytěsnit nedokázal.

Sevilla byla v útočné fázi bezradná, domácí se přeci jen čas od času dokázali dostat ke střele, ta však často mířila mimo nebo ji dokázali svými těly zastavit "Los Nervionenses”, a tak do se šlo do kabin za stavu 1:0.

Druhá půle začala úplně jinak než ta první, čili šancemi na obou stranách. Nejprve se do brejku v třiapadesáté minutě hnali Carvalhalovi svěřenci, Larsen nicméně nedokázal překonat Bounoua. Na druhé straně pak mohl vyrovnat Lamela, ten každopádně svým projektilem z první pouze důrazně prověřil brankáře Marchesína.

O chvíli později se už však Andalusané radovali. Po rohovém kopu Jordana se k hlavičce na přední tyči dostal Salas a i přes veškerou snahu Augustína Marchesína se mu povedlo propasírovat míč do branky.

Otočit zápas ve svůj prospěch pak mohli Sevillští v dvaašedesáté minutě, Marcos Acuña ale z velké dálky branku těsně přestřelil. Šanci na obrat pak pár minut před koncem definitivně uťal Carmona, to když za svůj faul vyfasoval druhou žlutou kartu a musel předčasně do sprch. Sevilla se dokázala ubránit závěrečnému tlaku hostů a z půdy Celty si odvezla remízu 1:1.

Více informací k zápasu

Cádiz CF - UD Almería 1:1

30.12.2022 19:15

Góly: 83. Lucas - 40. Gonzalo Melero

Po bodu si v 15. kole španělské nejvyšší soutěže připisují Cádiz a Almería. Hosté na Estadio Nuevo Mirandilla dlouho vedli, ale o těsnou výhru je připravil vyrovnávací gól Lucase Péreze sedm minut před koncem.

V Cádizu se v pátek večer hrálo svižné utkání, které nabídlo hned několik gólových momentů. Ten první přišel v 17. minutě po centru z levé strany a hlavičce Álvara Negreda, kterou brankář Fernando vyboxoval mimo tři tyče. O pár minut později Cádiz vstřelil vedoucí Brian Ocampo, avšak do celé situace se vložil VAR a branku neuznal. Na tu si museli diváci počkat do 41. minuty, kdy se pro změnu prosadili hosté. Gonzálo Melero se po šťastném odrazu dostal do vyložené pozice a razantní střelou nedal Ledesmovi šanci.

Almería držela těsné vedení dlouho a mohla i svůj náskok navýšit. Nejblíže byla po hodině hry, kdy Touré orazítkoval tyčku. Stejný hráč měl ještě jednu loženku o pět minut později, nicméně ani v této šanci nebyl úspěšný. Do třetice pak Cádiz zachránil brankář Ledesma, jenž skvěle lapil pokus Baptistãa.

Hosté mohli těchto příležitostí jenom litovat, protože Cádizu se nakonec podařilo vyrovnat. Sedm minut před koncem propadl balón v pokutovém území Almeríe a Lucas Pérez pohotovou střelou srovnal na konečných 1:1. Cádiz mohl i zvítězit, kdyby v nastavení pálil Lozano o něco přesněji.

Více informací k zápasu

Getafe CF - RCD Mallorca 2:0

30.12.2022 17:00

Góly: 51. Borja Mayoral, 78. Borja Mayoral

Hlavní hvězdou podvečerního zápasu mezi Getafe a Mallorcou se stal Borja Mayoral. Pětadvacetiletý útočník vsítil dvě branky a měl hlavní podíl na vítězství svého celku 2:0. Getafe vyhrálo v lize poprvé od konce října.

Na Coliseum Alfonsa Péreze v Madridu se potkaly Getafe s Mallorcou a před zápasem těžko hledat favorita. Před reprezentační přestávkou na tom byla výrazně lépe Mallorca, ale jak už to občas bývá, delší pauza může mužstvu i uškodit.

A to se nejspíš hráčům Bermellones přihodilo. První poločas byl z obou stran hodně opatrný a diváci vlastně neviděli žádnou větší příležitost. Nejzajímavějším momentem tak byla odvolaná penalta, kterou sudí Alberola původně nařídil za hru rukou. Celou situaci pochopitelně posoudil VAR.

Po změně stran už to bylo veselejší. Hned v 51. minutě se dostali Azulones do vedení, když Ünal krásnou přihrávkou vysunul Borju Mayorala a ten před Rajkovićem nezaváhal. První branka měla zápasu pomoct, ale nebylo tomu tak. Mallorca nepředvedla směrem dopředu prakticky nic a čtvrthodinu před koncem inkasovala druhý gól. Sánchez doslova namazal do šance Mayoralovi a ten ani ve druhé velké šanci nezaváhal. Getafe už si náskok pohlídalo, tím spíše, že hosté ani jednou nevystřelili na branku.

Více informací k zápasu

Atlético Madrid - Elche CF 2:0

29.12.2022 21:30

Góly: 56. João Félix, 74. Álvaro Morata

Roli favorita naplnilo Atlético a byl to řekněme klasický výkon pod vedením trenéra Diega Simeoneho. Madridský celek poprvé udeřil až po změně stran prostřednictvím Joãa Félixe a čtvrthodinu před koncem pečetil výsledek čerstvý finalista MS Antoine Griezmann. Na obou stranách se vylučovalo. Už v prvním poločase viděl červenou kartu Verdú a po změně stran ho doprovodil i domácí Hermoso.

Přitom start Griezmanna nebyl kvůli finálové účasti v Kataru úplně stoprocentní. Diego Simeone měl nakonec k dispozici kompletní soubor hvězd a ty se mohly s plnou chutí pustit do díla.

První poločas přitom nenabídl úplně akční podívanou. Atlético sice bylo častěji na balónu a mělo optickou převahu, nicméně o nějakém velkém náporu nemohla být ani řeč. Elche se pochopitelně spoléhalo na rychlé kontry, které Colchoneros přerušovali buďto fauly nebo tradičně dobrou defenzívou. Jeden z klíčových momentů celého zápasu přišel s koncem poločasu. Verdú na hranici pokutového území fauloval Moratu a od sudího si vysloužil rovnou červenou kartu za překažení zjevné příležitosti.

Početní převaha domácích netrvala dlouho a krátce po změně stran se počet sil vyrovnal. Hermoso si za sražení Palaciose vysloužil druhou žlutou kartu a i on musel předčasně do sprch.

Ve druhém poločase ale začaly konečně padat góly a to především do sítě Elche. V 56. minutě stihl Griezmann po nepovedené střele ještě odcentrovat na hlavu Joãa Félixe a ten se zblízka nemýlil. Mladý Portugalec byl následně při chutí a po jeho další střele musel Badía tasit pohotový zákrok. Asi největší šanci na vyrovnání mělo Elche v 72. minutě, ale centr Pallaciose Pere Milla do branky nedostal.

A tak přišel trest. Álvaro Morata se rozhodl pro individuální akci a zasekávačkou se uvolnil ke střele a i s pomocí teče rozvlnil síť. Bezprostředně po gólu však zůstal ležet na trávníku kvůli střetu s protihráčem. Hotovo však ještě nebylo. Elche v závěru vrhlo síly do útoku a Atletům několikrát zavařilo. V poslední minutě ale uviděl další červenou kartu Quina a to znamenalo už jisté vítězství domácích.

Více informací k zápasu

Real Betis - Athletic Bilbao 0:0

29.12.2022 19:15

Góly: -

Kdo čekal od tohoto střetu dvou pohárových účastníků hodně šancí a dramatickou zápletku, musel být zklamán. Real Betis se totiž nedokázal prosadit a "Lvi z Baskicka" na tom byli nakonec úplně stejně. Diváci se nedočkali vlastně ani pořádných šancí.

Real Betis svedl s Athleticem další souboj, který mohl hodně napovědět o tom, kdo se podívá do Ligy mistrů. Souboje těchto dvou týmů často provází velká dramata, množství emocí a šancí, takže se i dnes diváci těšili na hodně elektrizující podívanou. Ačkoli však oba týmy nastoupily ve velmi silných sestavách, utkání svým tempem přeci jen zůstávalo za očekáváním.

První zajímavější šanci si chtěl připsat starší z obou fotbalových bratrů Iñaki Williams. Jeho přešlapovačka sice proti prvnímu obránci slavila úspěch, ale následná rána se mezi tři tyče už nevešla. Další střelu už si připsala domácí ekipa, jmenovitě útočící obránce Moreno, jehož štiplavý projektil musel brankář Unai Simón likvidovat nadvakrát.

Ještě v rámci první půle se pokoušel prosadit opět starší Williams, ale tentokrát jeho přihrávku před prakticky prázdnou bránu odkopl jeden z pohotových obránců. Pakliže první poločas zůstal jasně za očekáváním, tak se dá s klidem říct, že druhý byl ještě mnohem horší.

Luiz Henrique se dostal do dvou šancí krátce po hodině hry, jenže neproměnil ani jednu. A většímu napětí nepomohlo ani mnohonásobné střídání na obou stranách. Dnešní utkání tak v samém závěru nabídlo jen jedno drama v podobě červené karty pro Felipeho, ale to bylo všechno.

Více informací k zápasu

Girona FC - Rayo Vallecano 2:2

29.12.2022 17:00

Góly: 34. Valentín Castellanos (pen.), 75. Samu Sáiz (pen.) - 2. Sergio Camello, 62. Isaac Palazón

Rayo Vallecano při restartu LaLigy nenavázalo na skvěle provedený podzim a na půdě Girony dokázalo jen remizovat. Gironě nepomohly ke třem bodům dokonce ani dvě nařízené penalty, nakonec se diváci dočkali přesně čtyř branek.

Rayo začalo roli jasného favorita naplňovat velmi rychle. Poslední diváci ani nedosedli na svá místa, když už se hosté ujali vedení. Psala se teprve druhá minuta, když domácí kapitán García nesmyslně namazal protihráči do útoku a Sergio Camello tuhle nabídnutou šanci využil bezezbytku. Útočník Vallecana přesnou ranou k tyči překonal brankáře Gazzanigu a hosté vedli o jednu branku.

Girona se ale nevzdala a za zvýšenou aktivitu byla odměněna po třiceti minutách. Riquelme byl totiž ve vápně Raya faulován, což sudímu potvrdil i záběr od videa, takže se pískala penalta. Tu si vzal na starosti Valentín Castellanos a srovnal na 1:1. Dmitrievski skákal k opačné straně jeho brány.

Ještě do konce první půle se Gironě málem povedlo otočit vývoj utkání, jenže Riquelme ze druhé vlny pálil příliš vysoko nad bránu. Mnohem lépe se další akce povedla Rayu z 62. minuty. Hosté rychle získali balon a po sérii dvou krátkých nahrávek vypálil z první vlny Isi Palazón. Na jeho ránu neměl Gazzaniga nárok - 2:1.

Rayo by si za svou aktivitu bezpochyby zasloužilo tři body, ale ty mu přány nebyly. Dnes totiž domácí tým zachraňovaly penalty. Právě Palazón dvacet minut před koncem opět fauloval a kopala se druhá penalta v utkání. Tentokrát na sebe odpovědnost vzal Samuel Sáiz, který byl v tu dobu na hřišti jen čtyři minuty. To mu ale nevadilo a po přesně umístěné ráně srovnal na konečných 2:2.

Více informací k zápasu

Tabulka

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
FC Barcelona
15
12
2
1
34 : 6
38
2
Real Madrid
15
12
2
1
35 : 14
38
3
Real Sociedad
15
9
2
4
21 : 17
29
4
Atlético Madrid
15
8
3
4
23 : 14
27
5
Athletic Bilbao
15
7
4
4
24 : 14
25
6
Real Betis
15
7
4
4
17 : 12
25
7
Villarreal CF
15
7
3
5
17 : 11
24
8
Rayo Vallecano
15
6
5
4
22 : 18
23
9
CA Osasuna
15
7
2
6
16 : 16
23
10
Valencia CF
15
5
4
6
23 : 17
19
11
RCD Mallorca
15
5
4
6
13 : 15
19
12
Girona FC
15
4
5
6
22 : 24
17
13
UD Almería
15
5
2
8
17 : 23
17
14
Getafe CF
15
4
5
6
14 : 20
17
15
Real Valladolid
15
5
2
8
13 : 23
17
16
Espanyol Barcelona
15
2
7
6
17 : 23
13
17
Celta Vigo
15
3
4
8
15 : 27
13
18
Sevilla FC
15
2
6
7
14 : 23
12
19
Cádiz CF
15
2
6
7
10 : 27
12
20
Elche CF
15
0
4
11
10 : 33
4

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (139)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Luiz Felipe je boží hráč.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako koncovka by mohla bejt lepší, ale zajímavá statistika - stoperský duo Vivian - Yeray tuhle sezónu v 12,5 odehraných hodinách obdrželo dohromady jeden gól

Reagovat
Xavi

Yeray měl jet na MS.

Reagovat
Ed_Hazard

Mal. A bolo viac takých, čo mali a nešli. Tragéd Enrique chýbať nebude.

Reagovat
Raul=Real

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Gazdo

Reagovat
Tony Stark

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
Mass

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Phillipinho

Barrios Po tomhle vykonu ho snad Cholo necha v zakladni sestave.

Reagovat
Ed_Hazard

Takže toto nie je ruka, hej?

Reagovat
Zemun

Skutok sa nestal

Reagovat
MarcoBanco

Reagovat
pantondavo

Šílenost

Reagovat
Salfovic

Nechtěl by si Perez to zimní neposilování ještě rozmyslet ?

Reagovat
MarcoBanco

Nechápem prečo nedotiahnu 1 utočnika.. keď Benz vypadne, kým to zas budú lepiť? Rodrygo/Asensio/Hazard, kde ani jednemu to na hrote nejde..

Reagovat
king23

Na druhou stranu co se bude dít, když "Benz vypadne" se ptáme už defacto od odchodu Ronalda a pokaždé to vyšlo. Ale jako souhlas, risk to je a pořádného mladého útočníka potřebujeme jako sůl.

Reagovat
MarcoBanco

Jasne to je pravda. Nutno povedat že Benzemovi držalo zdravie.. Posledny polrok bol často zraneny a ktovie či to bolo len chvilkove alebo sa to bude opakovat. Tak či tak, s rozpočtom Realu je sranda, že mame len 1 poriadneho utočnika

Reagovat
zasranej malíř

Upocené 3 body, ale důležité příští kolo ponorka, to bude oříšek

Reagovat
smazaný uživatel

Tak čo nové v Lige Lazaretov, chalani? Vidím, že nič. Barcelónička si robí naďalej z každého trhací kalendár.

Reagovat
romeo351

Jude Bellingham je jedním z hlavních cílů Realu Madrid na přestupovém trhu, a ačkoli o tento anglický klenot Dortmundu bojuje s Liverpoolem, Manchesterem City, Manchesterem United nebo Chelsea, prý je v jednáních s německou stranou nejdále. Jestliže si však Borussia nacenila hráče až na 130 miliónů eur, v Madridu doufají, že stačit bude nabídka o 30 miliónů nižší. Napomoci ke slevení by také mohly dobré vztahy mezi Florentinem Pérezem, prezidentem Bílého baletu, a Hansem-Joachimem Watzkem, generálním ředitelem BVB

- vážně mě zajímá, kam by se s ním reálně v sestavě počítalo

Reagovat
smazaný uživatel

No je dost dobre mozny, ze pristi leto odejde Ceballos a hlavne Kroos, takze prostor pro nej bude.

Reagovat
romeo351

Jakože by si převzal Ceballosovi minuty? Kroos možná odejde už v létě - ten drajv a lehkost už tam dobu není. Jako čistě z hlediska minutáže, tam i přesto že Camavinga a Tchouameni jsou lepší hráči, problém nebude. Ale na jakej post s ním? Modrič nekončí a Valverde i když alternuje na křídle, jeho post to nikdy primárně nebude. Bellingham je strašně nevyprofilovanej ještě - má slabiny dozadu a dopředu se nikdy nebude moct měřit s nejlepšími a z hloubi hřiště tam prostě Real má lepší a rovněž mladé borce

Reagovat
LAM

Děkujeme špíně Lahozovi, že z potenciálně pohodového zápasu pro nás udělal naprostou divočinu, která neměla s fotbalem nic společnýho, kde oni on sám nevěděl komu dává karty.Asi chtěl tumfnout ten zápas na MS.

Pro Španělskou ligu.Víc zápasů s Lahozem jako rozhodčím pro nás a ten titul fakt můžou Realu dát rovnou

Reagovat
LAM

Jinak místama to opravdu byla už jenom komedie.V takový chvíli se divim i Xavimu, že mu jednu nestřelí.

Reagovat
CHONG

On radši brečí...

Reagovat
smazaný uživatel

Takhle nás někdo v ligovém zápase řezal naposledy snad ještě za Lucha tehdy na Betisu myslím, když šlo o titul.

Reagovat
Rizek

Lahoz je opravdu neuvěřitelný matlal. Zase celý zápas úplně mimo - neumí komunikovat s hráči, neumí jim ukázat nějakou normu, co si můžou v soubojích dovolit. Rozhoduje skoro až úmyslně špatně. Přijde mi, že ty hráče chce trollit a dělá mu radost, když vidí jejich reakce, za které jim pak může nebo nemusí dávat karty - zase, dle toho jestli chce nebo ne.

Není horšího rozhodčího.

Reagovat
Al Capone

pláč ala trávníkář co je na lavičce

Reagovat
Rizek

jsem si jist, že jsi to neviděl, ale teď máš určitě velkou radost, jak jsi mu to nandal.

Reagovat
pantondavo

Realu včera nepískli pencli jasnější než ruskou agresi a přesto dokázal vyhrát, nebreč

Reagovat
CHONG

Pojďme dělat fňuky, fňuk

Reagovat
Eichel

Za ten výsledok si Barca môže sama, mali to zvládnuť, ale nejdeme sa snáď teraz tváriť, že Lahoz nie je problém. Veď ten chlap dlhodobo netuší ktorá bije a pravidelne sa mu tie zápasy vymykajú z rúk. Tá kritika Lahoza je oprávnená, nehľadiac na to či Barca hrala hovno alebo nie.

Reagovat
Salfovic

To tu fakt budou Realisté popírat, že je Lahoz ultimátní píča ?

Reagovat
LAM

Dementi no.

Tohle bylo hodně přes čáru a musí mít tak 5 kol pauzu

Reagovat
CHONG

To přeci nikdo nepopírá, ale u culés je to pořád ta samá písnička, za každou ztrátu může rozhodčí, případně Tebas, Peréz nebo Franco

Reagovat
ciernyribiz

Ešte trávnik by mohol byť na vine

Reagovat
smazaný uživatel

No pica je, ale kdyz to dela Barcelone, tak mi to nevadi.. ¯\_(ツ)_/¯

Reagovat
pantondavo

Reagovat
valloire

jasná věc

Reagovat
messi80

Čo je Lahoz zač vedia všetci čo sledujú španielsku ligu.ale zase trošku súdnosti.dnes nám víťazstvo nezobral Lahoz ale hráči svojim vlažným vykonom

Reagovat
Registrujisejenproto

Reagovat
REPLIKATOR

Reagovat
F.Torres

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
smazaný uživatel

Tohle se tedy dojebalo po všech stránkách. Nenavázali jsme na dobrý první poločas a dali jsme svini Lahozovi možnost, aby mohl pořádně naklánět rovinu a Espanyol, který si nevytvořil ani hovno, má remízu. Nic to ale nemění na tom, že kdybychom pořádně šli za druhým gólem, tak by se to nemuselo stát, zbytečné podcenění.

Reagovat
zasranej malíř

Espanyol

Reagovat
smazaný uživatel

Pořád jsme první

Reagovat
Al Capone

La Liga 2006/07

Reagovat
pantondavo

Reagovat
smazaný uživatel

Vždyť ve Španělsku nerozhoduje skóre, takže se Barcelona nikam nevrátila, ne?

Reagovat
pantondavo

Ale až nakonci sezony, nevim, proč to neřaděj správně už v průběhu.

Reagovat
smazaný uživatel

Protože ještě není odehraný druhý zápas, jednoduché.

Reagovat
pantondavo

No jasný, ale to nic nemění na tom, že aktuálně je první Real.

Reagovat
Visca el barca

Není no

Reagovat
pantondavo

Neni no, ale brzy bude

Reagovat
Kily

podle vzájemných zápasů se to snad všude řadí až po posledním kole, navíc je úplně mimo řadit týmy podle vzájemných zápasů, když spolu odehrály jen jeden

Reagovat
pantondavo

Ano, odehráli spolu jeden, kdyby teď skončila liga, první je Real.

Reagovat
Kily

možná že ani ne, záleží na stanovách jednotlivých lig, taky by pravidla v podobném případě mohla pamatovat na to, že při jednom vzájemném zápase má jeden tým výhodu domácího prostředí a jako pomocné kritérium rovnou určit skóre

Reagovat
pantondavo

Reagovat
smazaný uživatel

To mi nedává moc smysl, prostě teď je vzájemné skóre 3:1 pro Real, je jedno, jestli je to skóre z jednoho, dvou, nebo devíti vzájemných zápasů. Zvláštní pravidlo, ale je to vlastně celkem fuk.

Reagovat
patas92

A když budou tři týmy se stejným počtem bodů, ale budou mít mezi sebou odehrané různé počty zápasů, tak dáš na první místo koho?

Reagovat
smazaný uživatel

Good point, to jsem si neuvědomil. Toho s nejlepším celkovým skóre. Je pravda, že to jde uplatnit jenom při bodové rovnosti dvou týmů, takže to asi dává smysl.

Reagovat
Kily

Reagovat
patas92

Btw. kde jsou hlášky?

Reagovat
Kily

má to na starosti PJ a už šest a půl hodiny vytváří článek já si zatím hraju s myšlenkou, že bych vydal článek o tom, že hlášky letos nebudou, aby do vydání hlášek nebyla taková nuda

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Když to stihne do půlnoci, tak je to pohoda

Reagovat
patas92

Reagovat
Salfovic

Bylo by hezké nejdřív číst něco ve smyslu: hlášky nebudou, to si děláte prdel. A následně: letos je to fakt slabota, měli jste se na to vysrat.

Reagovat
Kily

Reagovat
Edgar Davids

Reagovat
Robbie

Jasně, ztěžujte si na rozhodčí, tohle si Barcelona remizovala sama svoji nemohoucnosti, tak se nevymlouvejte na rozhodčí

Reagovat
Tony Stark

Prečo každý culé spomína a nadáva na Lahoza ? Radšej by som sa zameral na miliónovych "profesionálov", ktorých efektivita premieňania šancí sa rovná deťom v škôlke

Reagovat
pantondavo

Proč dávaj Barcu na první místo, když tam má být Real díky lepším vzájemným zápasům?

Reagovat
madridcan

Aby ešte aj toto Xavi neopičoval, že s tým nerátal

Reagovat
Salfovic

Sabotáž.

Reagovat
Visca el barca

Skore

Reagovat
pantondavo

Ale barca tam bude i po prohranym utkani na spotify stadiu, takze logika je porad nekde na prochazce.

Reagovat
Ed_Hazard

Espanyol oleeee

Reagovat
Al Capone

No kluci z Espanyolu občas dokážou udělat radost, na takovou remízu 2:2 ze sezony 2006/07 nikdy nezapomeneme

Reagovat
madridcan

https://youtu.be/U_Vvdf4v_rw

Ach Kto nezažil, nepochopí...hlavne Laporta pojebaný a tie tupé katalanské ksichty nechápajúce, čo sa deje

Reagovat
Al Capone

To byl neskutečný závěr ligy. A určitě si vzpomínáš i na otočky se Zaragozou nebo s La Corunou

Tohle předčila jen La Décima a čas 92:48.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
madridcan

Zaragozu máš vo videu...Huelva s Higuainom a Carlosom a samozrejme Mallorca s nebohým Reyesom

Reagovat
DelPiero137

Gol rukou od poloboha je mazec

Reagovat
valloire

skromný a ferový chlapec, no to jo, s Maradonou si může podat ruku

Reagovat
Phillipinho

To je slavny Tamudazo

Reagovat
Xavi

My zase nezapomeneme na kluky z Tenerife 91/92.

https://m.youtube.com/watch?v=tFyArl3GpqE&t=253s

Reagovat
valloire

2x

Reagovat
Xavi

Reagovat
madridcan

Predpokladaná tlačovka...,,Neboli sme pripravení nato, že Lewandowski bude pripravený hrať a preto som ho tam jebol na celý zápas, ale nebol som pripravený, že aj za tých 100 minút netrafí ani vodu, keby jebol z člna...lebo som to vážne, ale vážne nečakal, že je pripravený hrať hodinu a trištvrte...ale viete čo? Je to Lahoz, je to kokot a ani ja som si tu žltú nezaslúžil, nebol som na ňu pripravený"

Reagovat
patas92

ba dum tss

Reagovat
LAM

Už jses vyblil ty kokot Slovenský?

Reagovat
smazaný uživatel

hodně smradlavý výstřik madridského ega

Reagovat
Switchback

chlapci z madridu mají po ms aspoň nějakej důvod k radosti

Reagovat
Rizek

přesně to mě dneska napadlo při čtení těch jejích škodolibých blitků.

Reagovat
CHONG

Škodolibá radost madridistů ze ztráty Barcelony, má přímou vazbu na Mistrovství světa, seems legit.

Reagovat
Switchback

to by ses divil kolik lidí z vašeho tábora výhra Leoše pořádně nasrala ty bys o tom něco vědět mohl

Reagovat
CHONG

Proč zrovna já, vždyť mně to bylo po vypadnutí Španělska úplně volné. A pod souhrnem finále jsem psal, že vyhráli zaslouženě... Přijde mi ale hrozně stupidní vztahovat radost ze ztráty rivala k mistrovství světa, zvlášť když ta škodolibá radost je tu po každé ztrátě Realu či Barcelony...

Reagovat
Jordi Alba

Tak nám taky přijde stupidní, aby svoje životní mindráky madridcan pravidelně prezentoval tady, ale jsou věci, který nezměníme.

Reagovat
teenz

Reagovat
madridcan

A vy máte aký? Bývalý hrač Realu je tiež majster sveta...sme na tom úplne rovnako

Reagovat
Switchback

a pro vaší největší legendu po finále MS nezůstal jediný argument, já si užívám

Reagovat
CHONG

Cris není největší legenda Realu...

Reagovat
romeo351

vy jste nemocní

Reagovat
Rizek

DiMovi to přeju jen o kousilínek míň, než Messimu. Je to machr.

Reagovat
Kokesh

On to MS vyhrál nějaký hráč z Barcelony? Že jsem si nevšiml....

Jestli přeješ Messimu, tak mu přej. Ale netahej do toho Madrid, moulo...

Reagovat
Switchback

hele kdo vylez

Reagovat
Visca el barca

Největší vidlák se opět projevil

Reagovat
Rizek

a to měl tak zajímavý nástup. Vyhrál nováčka roku tuším.

Reagovat
alcantara

Ty si sa zastavil niekde v dobe, ked Vam Leo nadrbal hetrik v clásicu. Docela smutny pribeh teda.

Reagovat
madridcan

Zato váš veselý príbeh s MS pokračuje...čo je smutnejšie?

Reagovat
alcantara

Aky pribeh? Ten v Tvojej hlave?

Reagovat
madridcan

Smutné...štrngni si so stenou a pekný nový rok

Reagovat
alcantara

Smutne su Tvoje texty. Stenu nepotrebujem, niekto sa najde SNR

Reagovat
blaugrana

Tebe to dobre jeb* na hlavu posledne dva roky.

Reagovat
stas87

Je fakt pravda ze sa rozhodol Kroos po sezone skoncit karieru? Ak ano, tak je to dalsi nemecky hrac co karieru konci lahko po tridsiatke, ma zarobene, mozno u futbalu ostane v nejakej roli aj nadalej. Ale hlavne ma tri male deti a chce ich vidiet vyrastat, nie je to blb co by peniaze vyhodil do vzduchu. Mal skvelu karieru, povyhraval toho fakt dost a zrejme uz ani nechce hrat BL ci nejaku klaunsku ligu typu Katar ci Saudska Arabia. No, snad ma tieto slova nedobehnu a on tam nepojde saskovat.

Reagovat
Kily

zatím ne, má se rozhodnout v únoru

Reagovat
pantondavo

Tak to ma bejt.

Reagovat
Kokesh

Tyhle názory...kde se to vzalo? Ty bys nešel dělat do Kataru šaška za 5x tolik, než co sis doteď vydělal?

Je evidentní, že u těch hráčů nejde vyloženě o peníze. Ale když ti je někdo nabídne, je nesmysl je odmítnout...

Reagovat
romeo351

Ne každej je prodejná děvka, když to řeknu blbě! On má peníze, úspěchy, ale čas mu nepřestane utíkat - taky bych radši procestoval svět nyní, než čekat do 50ti

Reagovat
stas87

To mozna pro lojzy jako je zhrzeny Ronaldo, ktoreho v europe uz fakt asi nikto nechcel. Nemci to nerobi, respektive za nejake 3-4 roky uz bolo niekolko hracov co skoncili karieru lahko po tridsiadtke, spokojni so zivotom a s tym co zarobili. A Kroos to zvazuje, nevravim ze to tak urobi a v lete konci. Len si nemyslim ze by ho lakalo hrat kdesi v prdeli a nahanal by peniaze na ukor rodiny. Ak tam Kroos skonci, kludne mi to obuchaj o hlavu.

Reagovat
Kokesh

Na úkor rodiny? Tohle kádrování kdo je dobrý a kdo špatný je fakt skvělý.

Reagovat
misomy6

To by bola škoda, mne príde ze tento rok je jeho hádam najlepsi v Reale… hra dokonale co sa týka rozohrávky ako stále no pridal na bojovnosti, nasadení a intenzite v súbojoch myslel som ze bojuje o novú zmluvu, rozhodne nevyzerá ze by sa chystal končiť

Reagovat
Mass

Valencia posledních 10 min hodně pasivní a chtěla uhrát remízu a to se jí nevyplatilo

Reagovat
LeonardoUžoa

Diskostu už se zabil?

Reagovat
dextroza_m

Zatím hledá nůž...

Reagovat
Jordi Alba

Snad ne, teď má zase hejtit Real.

Reagovat
valloire

Reagovat
Kenneth

Kamosi z Espanyolu.

Reagovat
Hachim Mastour

Odegaard bol fantastický.

Reagovat
madridcan

Silvester píše príbehy

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
Phillipinho

Brais Mendez nejlepsi zaloznik La Ligy. Za 14 milionu skvela akvizice od Socek

Reagovat
santini

Neviem, či je najlepší ale z našej strany bola jednoznačne obrkktina ho pustiť

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele