InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Den dětí 2024

    neděle 26.5 14:00 - Lomnice nad Lužnicí, Hřiště TJ Tatran

  • Den dětí v Táboře

    neděle 26.5 14:00 - Amfiteátr Tismenické údolí Tábor

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kapela Paradoxy pozvala na vánoční zábavu Prvoky

Martin Jindrák z Paradoxů.  , Autor: L. Kolářová

Martin Jindrák z Paradoxů.     Autor: L. Kolářová

HRAZÁNKY - Někdejší tradici vánočních tanečních zábav s kapelou Paradoxy, která je v regionu pojmem a legendou, převzali od chyšeckých organizátorů v Hrazánkách u Milevska. A fanoušci rockové muziky tenhle signál k opuštění gaučů u televizí uvítali, jak naznačil plný sál Kulturního domu v Hrazánkách.

 

Než ale nastoupily oblíbené hity Paradoxů, dostala příležitost skupina mladých muzikantů z kapely Prvoci, kterou dal dohromady učitel milevské základní umělecké školy Jaromír Kašpar. "Pěkný!," ocenil zpěvák Paradoxů Martin Jindrák, když Prvoci vystřihli nestárnoucí hit S Luisem od kapely Marsyas.

Zpěvačka Zuzana Michnová ho nazpívala v roce 1978, v době, kdy se rodiče dnešních mladých muzikantů mohli zhruba narodit. Přesto si ze všech současných písniček popmusic, které mají Prvoci v repertoáru, publikum jako přídavek obvykle vyžádá právě tuhle písničku "pro pamětníky." 

Prvoci prezentují v aranžích učitele Jaromíra Kašpara nástroje, které se v milevské zušce vyučují - zní elektrické piano, kytara, bicí, saxofon, trubky a samozřejmě zpěv. Představili se ve více než hodinovém programu, dali na přání i nějaký ten přídavek a po nich už to rozjely Paradoxy. Na ty jejich publikum reaguje spolehlivě - nastupuje na parket sotva zazní první tóny. 

Na Hrazansku to po covidovém půstu znovu žije a za dveřmi už je plesová sezona v kulturním domě - začíná 14. ledna hasičským bálem SDH Hrazánky. 

Fotorepo Libuše Kolářová a Martin Radosta

Diskuse k článku - 2 příspěvky
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
  • Milan 

    Reagovat

     

    Klobouček smekám a jen víc takových šikovných mladých muzikantů. Skladba Proměny od Čechomoru byla přesná tak, že husina proběhla celým tělem. A Paradoxy - klasika, hezky završený večer.

    Vloženo 31.12.2022 11:32:44

  • Anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Hezké, evidentně víc lidí jak v DK Milevsko

    Vloženo 31.12.2022 10:03:51

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace