Nastražený kámen zastavil provoz vlaků na Teplicku. Během měsíce už potřetí

  11:00,  aktualizováno  12:33
Už podruhé během tohoto týdne zastavily provoz na trati mezi Mostem a Moldavou na Teplicku nastražené kameny na kolejích. K nehodě došlo v sobotu ráno na téměř stejném místě nedaleko obce Hrob. Tentokrát byl na kolejích jeden velký kámen. Provoz na trati byl obnoven v sobotu po poledni.

Na koleje u Hrobu na Teplicku někdo nastražil kámen. | foto: Railway Capital

„Na místě probíhá policejní vyšetřování,“ uvedl dopoledne dispečer společnosti Railway Capital Michal Skala. „Je to pořád kolem Hrobu, ten člověk tady buď bydlí, nebo to sem má blízko,“ doplnil Skala.

Ve vlaku v době nehody jelo jen několik cestujících, nikomu se nic nestalo. „Strojvedoucí si překážky všiml a stihl zastavit. Došlo pouze k mírnému poškození motorové soupravy. Vlak naštěstí nevykolejil,“ sdělil dispečer. Jak je poškození rozsáhlé, ukáže až technická prohlídka.

Strojvedoucího zaskočil olej na kolejích, vlak dostal smyk. Případ řeší policie

Od 11. prosince, kdy provoz na tzv. Moldavské dráze začala zajišťovat společnost Railway Capital, dochází k nehodám na trati opakovaně.

V neděli 11. prosince neznámý pachatel u stanice Hrob namazal koleje olejem, v úterý 27. prosince pak nastražil na koleje nedaleko Hrobu hromadu kamení.

„Byla zadána expertiza, aby se zjistilo, co se na kolejích nacházelo za látku,“ uvedla k tomuto incidentu teplická policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Ve vlaku tehdy byli cestující, nikomu se nic nestalo. Při nehodě v úterý tento týden jel strojvedoucí v motorové soupravě sám, nehoda se obešla bez zranění.