Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Veronika je první letošní jihočeské dítě. Narodila se 13 minut po půlnoci

Veronika Kopecká je prvním letošním dítětem narozeným v jihočeských nemocnicích. Na svět přišla v jindřichohradecké nemocnici 13 minut po půlnoci. Váží 3 200 gramů. Druhým letošním jihočeským miminkem je chlapec Samuel Stanislav.

V tiskové zprávě o tom informovala mluvčí holdingu Jihočeské nemocnice Kateřina Koželuhová. K půl sedmé ráno za sebou měli první porod už v pěti jihočeských porodnicích .

„První miminko se narodilo už 13 minut po půlnoci v porodnici Jindřichův Hradec. Maminka Jitka Kopecká přivedla na svět holčičku Veroniku. Na malou Verunku už se doma ve Dvorech nad Lužnicí těší tři sourozenci,“ uvedla mluvčí. 

Dalším jihočeským miminkem je chlapeček Samuel Stanislav. Ten se narodil 35 minut po půlnoci v Českém Krumlově. Doma v Kaplici už má dva sourozence.

„Po půlnoci se rodilo také v Českých Budějovicích. V tamní porodnici přesně ve 2 hodiny přišel na svět chlapec Tomáš. Také on má doma jednoho staršího sourozence. Ve 2:27 se v porodnici v Táboře narodil chlapec Arés. První porod v roce 2023 už za sebou mají také v prachatické porodnici,“ dodala Koželuhová.

Ohodnoť článek

Foto Nemocnice Jindřichův Hradec

Štítky ČR, rodina, zajímavosti, Nový rok, Jihočeský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Veronika je první letošní jihočeské dítě. Narodila se 13 minut po půlnoci  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.