Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Asistenční pes se lekl petardy a utekl do lesů na Jindřichohradecku

Petarda včera vylekala asistenčního psa na Jindřichohradecku. O incidentu informovali zástupci obecně prospěšné společnosti Pestrá. Zvíře uteklo do lesů v okolí Horní Pěny na Jindřichohradecku.

Ohňostroje vážně škodí zvířatům i lidem. Nebezpečný je především ohňostrojový smog plný jedů

Tradice nebo zlozvyk? Názory společnosti na novoroční ohňostroje se různí. Faktem však zůstává, že zábavní pyrotechnika je nebezpečná. Nejen že velice škodí zvířatům, jimž exploze a záblesky způsobují enormní stres, ale do ovzduší se uvolňují...

„Naší dětské klientce Nikče se včera kvůli petardám zaběhl její asistenční parťák Dusty. Byť se rodina řídila našimi radami a udělala vše správně, venčila psa brzy večer a pes byl na vodítku, lekl se petardy a vysmekl se páníčkovi z vodítka a utekl někam do lesů v okolí Horní Pěny na Jindřichohradecku,“ stojí v příspěvku na facebookovém profilu Pestré. 

Příspěvek za pár hodin sdílelo téměř tisíc lidí. Dasty je samec. Jde o šestiletého pudla bílo-černé barvy. Má modrý obojek značky Moorii se jménem a telefonním číslem. Má čip, je kastrovaný a váží zhruba 25 kilogramů.

Podrobnosti k pohřešovanému zvířeti najdou lidé na stránkách Psího detektiva. Případní svědci mohou volat na číslo 723566151.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pestrá - psí asistence

Štítky pes, pátrání, silvestr, petarda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Richard Schmidtmajer

Jak je vidět, tak na obecních úřadech i magistrátech mají méně odvahy než obchodní řetězec Billa. Ten ukončil prodej zábavní pyrotechniky. Starostové a primátoři mají asi strach, že by je přestali někteří nadšenci do ohňostrojů volit. Stejně jako se báli hospodští zákazu kouření a nakonec zjistili, že zákazníci kuřáci jsou spokojeni, že jim nepáchnou šaty a méně vykouří. Tak by časem občané přišli na to, že se dá žít i bez ohňostroje a výbuchů. Například v Českých Budějovicích na sídlišti Šumava ve Větrné ulici si oblíbili Kalousové několik Bříz na kterých tráví celé dny. Tyto krásné sovy se nebojí člověka a koukají se do oken. To jim vydrží jen do doby, kdy jsou vyhnáni petardami a ohňostrojem. Stejně jako tyto sovy i psi a kočky a ostatní zvířata ve většině trpí hlukem a světelnými efekty. Stejně i asistenční pes Dusty nezvládl hluk a zaběhl se. Snad nepotká některého z myslivců který střílí bez rozmyslu po psech a najde cestu domů.

Pondělí, 2. ledna 2023, 10:44Odpovědět

Lenka Kuchařová

Bezohlednost bláznů s petardami,ohňostroji a dalšími hlučnými prostředky,nezná meze.Kromě toho,že znepříjemňují život všem,kteří takový kranesnáší a nepotřebují k oslavám,tak ještě ohrožují a plaší veškerá domácí zvířata a jak jsem se včera dozvěděla z rozhlasu,ohrožují a ničí životní prostředí škodlivinami,které při takové činnosti vznikají .Odborník v rozhlase se vyjádřil,že kdyby takové množství škodlivin vypouštěla do ovzduší kterákoliv firma,tak by za to stála před soudem...Kdy už tohle někdo zodpovědný zastaví?

Neděle, 1. ledna 2023, 19:23Odpovědět

Asistenční pes se lekl petardy a utekl do lesů na Jindřichohradecku  |  Zprávy  |  Budějcká Drbna - zprávy z Českých Budějovic a jižních Čech

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.