Hlavní obsah

Dostál se vrátil z Anaheimu na farmu a hned vychytal čisté konto

Český hokejový brankář Lukáš Dostál se vrátil z Anaheimu na farmu do San Diega a hned vychytal v nedělním duelu nižší AHL na ledě Hendersonu čisté konto. Dvaadvacetiletý odchovanec Komety Brno pomohl 39 zákroky k vítězství 3:0 a byl vyhlášen první hvězdou zápasu. Za poražené inkasoval z 27 střel dvě branky jeho krajan Jiří Patera.

Foto: Marc Desrosiers, Reuters

Český brankář Lukáš Dostál na archivním snímku

Článek

Dostál putoval zpět na farmu po třech týdnech, během kterých odchytal za Ducks v NHL sedm zápasů s průměrem 3,53 obdržené branky na zápas a úspěšností zákroků 90,9 procenta. V AHL si v této sezoně drží v 21 duelech průměr 2,72, úspěšnost 92,1 a dvakrát udržel čisté konto.

Dostál v minulé sezoně v NHL debutoval a zasáhl v dresu Ducks do čtyř utkání, v kterých měl průměr 2,98 inkasované branky a úspěšnost 90,7 procenta. Bronzový medailista z loňského mistrovství světa chytá za San Diego třetí sezonu a na začátku března jako první český gólman v historii AHL skóroval.

Anaheim draftoval Dostála v roce 2018 ve třetím kole na 85. místě. V letech 2019 a 2020 působil v Ilvesu Tampere, kam odešel z Komety Brno, kde dostal v extralize příležitost jen ve dvou utkáních v sezoně 2018/19. Na MS ve Finsku odchytal účastník jednoho světového šampionátu osmnáctek a dvou MS dvacítek úvodní utkání s Velkou Británií (5:1). Pak už po zranění do turnaje nezasáhl.

Reklama

Související témata: