Nová kniha Harryho pamětí má vyjít už v úterý 10. ledna. U příležitosti jejího vydání natočil princ pro americkou televizi CBS v rámci pořadu 60 Minutes rozhovor se slavným moderátorem Andersonem Cooperem (55). Ten bude odvysílán v neděli, jen dva dny před vydáním kontroverzního díla. V pondělí televize uveřejnila krátký trailer. 

Na dvacet vteřin dlouhém videu je Harry zachycen, jak kráčí po boku Coopera zahradou a cosi si spolu vypráví, nebo jak vášnivě gestikuluje rukama, zatímco mluví do kamery. Upoutávka láká diváky prohlášením, že v rozhovoru Harry popíše, co je uvnitř knihy. 

Média už ovšem o obsahu díla jistou představu mají. Podle zdrojů britského webu Daily Mail se v ní má Harry opřít zejména do svého staršího bratra Williama, což podle expertů ještě více zasáhne jejich už tak dost pošramocený vztah. Podle nejčernějších předpovědí má být vydání knihy posledním hřebíčkem do rakve jejich přátelství. 

Útok na Williama

Už název knihy Spare (Náhradník) prozrazuje, co bude ústředním tématem. Harry se má vypovídat zejména z toho, jak po celý život hrál druhé housle vedle bratra, jenž je následníkem britského trůnu. Několik ne příliš lichotivých pasáží má být věnováno i Williamově manželce, princezně Kate

Harry měl být nicméně králem varován, že pokud v knize očerní svou nevlastní matku, královnu Camillu, půjde o překročení hranice, které už nepůjde vzít zpět. Podle Daily Mailu je už teď král hluboce raněný všemi obviněními, která zazněla v rozhovoru s Oprah Winfreyovou (68) nebo v kontroverzním seriálu Harry a Meghan na Netflixu. 

William údajně chování svého bratra vnímá jako zradu a všichni členové královské rodiny jsou jako na trní, zda Harry v knize nerozmázne něco, co zaznělo v soukromých konverzacích. 

„Obecně si myslím, že to bude ještě horší, než si královská rodina myslí. Odhalil tam úplně všechno.Král Karel z toho vychází lépe, než se předpokládalo, ale William to drsně odskákal, a dokonce i Kate se dočká několika útoků,“ uvedl zdroj webu. 

„Harry v knize popisuje konflikty s Williamem. Osobně si nedovedu představit, že by se po tomhle ještě usmířili,“ dodal. 

Video
Video se připravuje ...

Forejt o novém dokumentu Netflixu o Harrym a Meghan: Ničí rodinná pouta na generaci dopředu. Petr Macek

Fotogalerie
122 fotografií