Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Ostapenková byla nad síly Karolíny Plíškové, Vondroušová porazila v Adelaide Alexandrovovou

Karolína Plíšková vstoupila do nové sezony porážkou, na turnaji v Adelaide prohrála v 1. kole s Lotyškou Jelenou Ostapenkovou 1:6 a 3:6. Markéta Vondroušová naopak porazila v prvním kole turnaje světovou devatenáctku Rusku Jekatěrinu Alexandrovovou 4:6, 6:3, 6:2 a prožila po loňském zranění zápěstí úspěšný návrat na okruh WTA. V další fázi narazí na Estonku Kaiu Kanepiovou. Z Češek dnes půjde do akce ještě Karolína Plíšková, která vyzve Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska.

Třicetiletá Plíšková se nedokázala proti spolehlivě hrající Ostapenkové prosadit. V prvním setu neměla ani jeden brejkbol, a naopak dvakrát přišla o servis. Ve druhé sadě prohrála od stavu 2:2 všechna tři podání a duel po šestašedesáti minutách ztratila. Černou sérii v singlech prodloužila 31. tenistka žebříčku na páté utkání a neuspěla už v osmém z posledních deseti.

Třiadvacetiletá Vondroušová laborovala minulý rok s bolavým zápěstím, kvůli němuž šla v květnu na operaci. Na kurty se vrátila po půlroční pauze a vyhrála turnaj ITF ve Shrewsbury. V listopadu také pomohla českým tenistkám k postupu do semifinále Poháru Billie Jean Kingové, když v základní skupině porazila Američanku Danielle Collinsovou.

Rodačka ze Sokolova otočila duel v Adelaide proti nasazené osmičce Alexandrovové za dvě hodiny a 17 minut. V prvním setu sice přišla Vondroušová dvakrát o servis, v dalším průběhu se však zlepšila a do konce utkání dovolila soupeřce už jen jeden brejk. Pomohla si také šesti esy. Alexandrovová naopak doplatila na 17 dvojchyb.

Djokovič ve dvouhře nezaváhal

Úspěšný singlový debut na australském území po loňské deportaci prožil Novak Djokovič. Vítěz 21 grandslamů v pondělí v Adelaide prohrál deblový zápas po boku Vaska Pospisila, ale ve dvouhře nezaváhal a Francouze Constanta Lestiennea porazil 6:3 a 6:2.

"Na první zápas si nemůžu stěžovat," řekl někdejší lídr světového žebříčku, jehož před rokem Australané vyhostili kvůli tomu, že neměl povinné očkování proti covidu-19. Nyní už omezení neplatí a v Melbourne může hvězdný srbský tenista usilovat o desátý titul. Po Lestienneovi ho prověří v zápase o čtvrtfinále jiný Francouz Quentin Halys.

Tenisový turnaj mužů a žen v Adelaide (tvrdý povrch):

Muži (dotace 642 735 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Djokovič (1-Srb.) - Lestienne (Fr.) 6:3, 6:2, Medveděv (3-Rus.) - Sonego (It.) 7:6 (8:6), 2:1 skreč, Sinner (6-It.) - Edmund (Brit.) 6:3, 6:2, Chačanov (8-Rus.) - Cachín (Arg.) 6:2, 6:4, Bautista (Šp.) - Rubljov (4-Rus.) 4:6, 6:3, 6:4, Shapovalov (7-Kan.) - Hijikata (Austr.) 2:6, 6:4, 6:3, Korda (USA) - Murray (Brit.) 7:6 (7:3), 6:3.

Ženy (dotace 826 837 dolarů):

Dvouhra - 1. kolo:

Vondroušová (ČR) - Alexandrovová (8-Rus.) 4:6, 6:3, 6:2, Čeng Čchin-wen (Čína) - Kontaveitová (6-Est.) 6:1, 4:6, 7:6 (9:7), Azarenková (Běl.) - Kalininová (Ukr.) 7:6 (11:9), 7:6 (7:5), Ostapenková (7-Lot.) - Karolína Plíšková (ČR) 6:1, 6:3, Cirsteaová (Rum.) - Golubicová (Švýc.) 6:0, 7:6 (7:1), Liuová (USA) - Honová (Austr.) 4:6, 6:3, 6:3.

Čtyřhra - 1. kolo:

Siniaková, Sandersová (1-ČR/Austr.) - Kuděrmětovová, Samsonovová (Rus.) 6:2, 6:2.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články