Dalibor Gondík o začátcích na Nově: „Pro mě to byla obrovská psychická náročnost“

Je to už přes dvacet let, co se Dalibor Gondík začal objevovat na televizních obrazovkách. Asi nejvíce si ho pamatujeme z pořadů jako Rady ptáka Loskutáka, GO GO šou a Snídaně s Novou. Umělec, který se dnes věnuje rozhlasu, divadlu a muzice, se rozpovídal o tom, jak vzpomíná na své začátky. Ukázalo se, že hezkých vzpomínek tolik není…

„Pro mě to byla obrovská psychická náročnost,“ svěřil se Dalibor bez ostychu deníku iDnes. „Byť mi to asi nebudete věřit, ale já bych byl nejradši jezevec schovaný někde v noře. Kolega Pavel Svoboda mi jednou říkal: Neboj, za chviličku tě začnou poznávat lidi na ulici. Já na to: No, to se neboj, to jako vůbec. No a potom to všechno přišlo a to bylo náročné. Nejenom pro člověka, který na to vůbec není zvyklý a nic takového neočekává. Tenkrát jste se na Nově objevil a za týden vás znali všichni,“ prozradil v rozhovoru pro iDnes. Tou dobou měl totiž Dalibor na starosti několik projektů, ve kterých působil mimo jiné i se svou sestrou Adélou Gondíkovou.

Největší zátěží pro něj ovšem byly rozhovory, které vedl s řadou osobností a celebrit. Ne vždy to totiž pro něj byla procházka růžovým sadem. „Když jsme dělali Snídani s Novou, tak tam jsem několikrát za sebou dělal rozhovory s panem Milošem Zemanem. Tehdy nebyl prezident, ale byl to velmi obávaný host. Dělal jsem rozhovory s celou řadou osobností, které třeba nikam nechodily, nebo si to nějakým způsobem domluvily s někým a byly velmi nekompromisní v přípravě. A to jsem všechno, jak se říká zjednodušeně, vyžral vždycky já. Nikdo to nechtěl dělat,“ vzpomíná Gondík.

To už je všechno pryč…

„To jsem často byl, neříkám úplně nervózní, ale musel jsem se trošičku připravit, abych věděl. To bylo náročné. To už je úplně pryč všechno, ale ten fenomén televize Nova tenkrát byl monstrózní. Ale hlavně z té naší strany,“ rozpovídal se Gondík, který měl díky narůstající oblibě diváku dveře otevřené v podstatě ke všemu. „My jsme opravdu mohli všechno. Co jsme si vymysleli, to jsme tam zrealizovali, jestli to byla písnička, nebo pořad, cokoliv. Byla to opravdu čistá radost. Taková ta devadesátková,“ dodává nakonec moderátor.

Spolu s jeho sestrou Adélou moderovali například i Zlatou mříž či Kolotoč. V roce 2018 se účastnil taneční soutěže Stardance. Se svou manželkou Markétou, s níž má syna Theodora. Je ženatý již 26 let.

Zdroj: iDnes, Wikipedia