Počasí dnes11 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Kupte si za dvě stovky obnošenou mikinu, lákala na internetu žena. Přišla o desetitisíce

Zpackané vánoční svátky i start do nového roku má za sebou dvacetiletá žena ze Znojemska, jež na internetu prodávala oděvy. Lidem nabízela obnošenou mikinu, kterou si cenila na dvě stě korun. Na inzerát se ihned ozval zájemce. Z toho se ale se nakonec vyklubal podvodník.

Prodávající svršků umístila nabídku na inzertní portál. Netrvalo dlouho a o mikinu se přihlásil kupec. Požadoval po ní telefonní číslo, čemuž naivní dvacátnice ochotně vyhověla, stejně tak bez řečí otevřela link z sms zprávy. Postupně vyhověla všem povelům. 

Odkaz otevřela a postupovala podle pokynů. Vyplnila všechny údaje týkající se internetového bankovnictví a tím umožnila neznámému podvodníkovi, aby se dostal k jejím penězům. Sdělila číslo své bankovní karty i bezpečnostní kód a pak se nestačila divit,“ sdělila policistka Lenka Drahokoupilová.

Podvodník díky získaným údajům odčerpal z účtu své oběti 32 tisíc korun. Smutná žena nakonec vše řekla policistům, kteří případ vyšetřují. „V souvislosti s tímto případem i se začátkem nového roku znovu připomínáme, jak je důležité dodržovat jednoduchou zásadu,“ dodala Drahokoupilová.

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky Znojemsko, Policie, Podvod, Internet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kupte si za dvě stovky obnošenou mikinu, lákala na internetu žena. Přišla o desetitisíce  |  Znojemsko  |  Z kraje  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.