Prodávala mikinu za 200 korun a přišla o desetitisíce

regiony

Konec loňského roku se dvacetileté ženě z našeho regionu finančně moc nevydařil. Poslední pracovní den zadala na internetu inzerát, ve kterém nabízela mikinu k prodeji za 200 korun.

Prodávala mikinu za 200 korun a přišla o desetitisíce
Ilustrační foto
3. ledna 2023 - 11:00

Na její návrh ihned zareagoval zájemce a žádal ji o zaslání telefonního čísla, což ochotně provedla. Potom jí přišla SMS s odkazem na provedení prodeje. Důvěřivá žena odkaz otevřela a postupovala podle pokynů. Vyplnila všechny údaje týkající se internetového bankovnictví a tím umožnila neznámému podvodníkovi, aby se dostal k jejím penězům. Sdělila číslo své bankovní karty i bezpečnostní kód a pak se nestačila divit. Virtuální podvodník si na základě vylákaných citlivých údajů z jejího účtu převedl 32 tisíc korun.
    
„V souvislosti s tímto případem i se začátkem nového roku znovu připomínáme, jak je důležité dodržovat jednoduchou zásadu: Nikomu nesdělujte přístupové údaje do internetového bankovnictví či údaje o platební kartě! Buďte opatrní a nedávejte podvodníkům šanci," vyzývá por. Mgr. Lenka Drahokoupilová, tisková mluvčí KŘP Jihomoravského kraje.

(rp,jihomoravskenovinky.cz,foto:arch.)


Anketa

Měla by se podle vás stát Ukrajina členem NATO?

Ano 18%
transparent.gif transparent.gif
Ne 65%
transparent.gif transparent.gif
Nevím 17%
transparent.gif transparent.gif