Vstupenky online

Prvním návštěvníkem Lapače bude v novém roce tým Prostějova

Jan Tajzler • 03.01.2023

Hned první utkání nového kalendářního roku 2023 bude na Lapači ve znamení atraktivní bitvy. V repríze loňského semifinále se potká aktuálně druhý tým tabulky se čtvrtým. Vsetín se bude snažit před domácím publikem nastartovat novou vítěznou sérii. Podruhé v sezoně se pak na vsetínském stadionu bude snažit uspět Prostějov, podaří se Vsacanům odrazit jestřábí letku? Souboj Vsetína s Prostějovem odstartuje ve středu od 17:30.

Partner utkání:

Tříkrálový hokej

Podle kalendáře se letos Tři králové vydají na svoji pouť v pátek, už ve středu se ale na Lapači bude hrát „tříkrálový hokej“. Utkání Vsetína s Prostějovem symbolicky naváže na tradiční tříkrálové sbírky a ponese se v duchu pomoci Diakonii Vsetín. Fanoušci si budou moci zakoupit speciální stužku ze žlutých tkaniček v rámci projektu GÓL ZA STOVKU nejen ve fanshopu, ale také u kamelotů, kteří jinak standardně prodávají losy do hokejové Tomboly 50 na 50. 

GÓL ZA STOVKU je společný projekt VHK ROBE Vsetín a Diakonie Vsetín, který úspěšně běží od loňského podzimu. Jeho princip je jednoduchý. Za každý vstřelený gól pošle VHK Diakonii sto korun. Útočník Luboš Rob, který je tváří projektu, navíc za každý svůj vstřelený gól podpoří Diakonii rovnou dvěma stokorunami. Góly počítáme samozřejmě od začátku sezony a celková částka bude Diakonii předána po jejím zakončení.

Zapojit se ovšem mohou i fanoušci a to dvěma způsoby. Buď koupí speciální charitativní stužky GÓL ZA STOVKU ze žlutých tkaniček ve fanshopu či eshopu VHK, nebo přispěním na dárcovský účet Diakonie Vsetín: 208149648/0300. Variabilní symbol: číslo Vašeho telefonu; Specifický symbol „100“ (jako symbol projektu). Vyplněním jednoduchého formuláře umožníte dar identifikovat a využít jej dle vašeho přání.

Vyhledejte ve středu na zimním stadionu naše kameloty, pořiďte si žlutou stužku, a podpořte společně s námi vsetínskou Diakonii!

Jestřábi chtějí další kořist z Lapače

Prostějovský klub dosáhl v loňské sezoně kýženého úspěchu, když se poprvé od postupu v roce 2014 dokázal dostat mezi nejlepší čtveřici a postoupil do semifinále, kde však padl v poměru 1:4 na zápasy právě Vsetínu. I letos se s Jestřáby musí počítat a dávají to najevo už v základní části, když aktuálně drží 4. místo. Na vedoucí duo Poruby a Vsetína ztrácí Hanáci 8 bodů. Před koncem roku dokázal Prostějov sérii pěti vyhraných zápasů v řadě, kterou nečekaně přetrhly poslední Pardubice. Ve zbylých třech zápasech roku Jestřábi vyhráli nad Jihlavou 3:2 a Šumperkem 4:1, určitě mrzí debakl ze zlínského ledu v poměru 1:6.

Jestřábi už teď doplňují kádr a nečekají na závěr přestupního termínu. Zajímavá výměna se konala ještě před svátky s Kolínem, odkud Jestřábi získali do svých řad ostrostřelce Jana Veselého, do středních Čech pak putoval kapitán Martin Novák. Další dvě čerstvé posily prostějovského kádru mají vsetínskou minulost, když se na Hané nově hlásí obránce Jan Bartko s Jakubem Illéšem, oba se do Prostějova vydali nyní již z konkurenčního Zlína.

Produktivitu prostějovského celku vede s 31 kanadskými body Tomáš Jáchym (7+14). O střílení branek se stará extraligou protřelý David Ostřížek (15+10). Mezi opory se řadí také Filip Jansa (9+15) nebo další zkušení hráči, kterými bezesporu jsou Vilém Burián (5+15) či Tomáš Jiránek (9+9). Podruhé v dresu soupeře se od svého odchodu představí na Lapači Roman Vlach, který přispěl k cennému prostějovskému vítězství z prvního vzájemného měření sil na Valašsku.

Z obránců si Valaši musejí dát pozor na Martina Pěnčíka, který stejně jako vsetínský Smetana vstřelil už 6 branek a na dalších 8 přihrával. Nejvíce vytíženým muže Totterovy sestavy je pak zkušený Tomáš Valenta (0+12). Návrat na Lapač by pak mohl prožít brankáře Jaroslav Pavelka, který byl při prvním vzájemném měření sil na Lapači na marodce, v novém působišti odchytal 17 duelů s úspěšností zákroků 91.88 % a průměrem 2.29 branek na zápas. Prostějovu se vyplácí i sázka na mladého Josefa Němečka, který zasáhl do 14 duelů a statistiky má se zkušenějším Pavelkou na podobných hodnotách.

Rozjede Vsetín novou vítěznou sérii?

Žádný strom neroste až do nebe, ale přerušení skvostné vítězné série, kterou Valaši zaznamenali v závěru roku, přeci jen mrzelo. Stalo se tak totiž na domácím ledě před druhou nejvyšší návštěvou sezony, navíc potřetí v sezoně nedokázal vsetínský soubor najít recept na soupeře ze Sokolova. Poslední utkání roku sice Vsacanům dle představ nevyšlo, ale i tak mohou být po konci roku 2022 spokojeni.  Před druhou a důležitější polovinou sezony se dostali znovu na čelo tabulky, kde je od Poruby dělí pouze horší skóre. Proti Prostějovu budou mít Vsetínští navíc o motivaci postaráno, právě Jestřábi byli prvním týmem letošního ročníku, kterému se podařilo po těsném vítězství 2:1 vyloupit Lapač. 

Souboj se Sokolovem byl zároveň setkáním dvou nejproduktivnějších hráčů soutěže a vsetínský tahoun Luboš Rob se nejen v tomto zápase dokázal na konkurentem Jaromírem Kverkou vytáhnout, když zaznamenal dvě branky a několikrát na čepeli měl i možnost hattricku. Jak už bylo naznačeno, se vsetínskou formou se veze zadák Ondřej Smetana, který podobně jako Rob střílí důležité góly a s celkovým počtem 16 kanadských bodů patří mezi nejproduktivnější hráče Vsetína. Určitě mrzí na Valašsku zranění kapitána Víta Jonáka, na druhou stranu týdenní pauza určitě přišla vhod dalším marodům, kteří by se snad již proti Prostějovu mohli znovu vrátit do sestavy.

Atraktivní souboj Vsetína s Prostějovem odstartuje na Lapači ve středu od 17:30, který z týmů elitní čtveřice se bude radovat a získá na startu nového roku potřebné sebevědomí? Přijďte fandit!

Sestavy v posledním kole:

Vsetín: Žukov – Krajčík, Smetana (A), Jenáček, O. Němec, Ondračka, Voženílek – Rob (C), Berzinš, Jenyš – Š. Bláha, Klhůfek, Hořanský – Sihvonen, Přikryl, Berger – Vítek (A), Štefka, Lichanec – Klímek.

Prostějov: Pavelka (J. Němeček) – Valenta, Kubeš, Staněk, Pěnčík, Bartko, Poledna, Benda – Jiránek, Vlach, Illéš – V. Burian, Ostřížek, Veselý – Slanina, Hašek, Jansa – Jandus, Venkrbec (C), Maruna.

banner pod článkem