FENOMÉN: NÁKLAD SMRTI (37)

Chvátal Jaroslav

Chvátal Jaroslav

autor

19.12.2022 Fenomenologie

Malacký průliv je úzký vodní úsek o délce 800 kilometrů a šířce pouhých 40 kilometrů v nejširším místě. Leží mezi Malajským poloostrovem a indonéským ostrovem Sumatra a je hlavním plavebním kanálem mezi Indickým a Tichým oceánem, což z něj činí jednu z nejrušnějších plavebních cest na světě. Bylo tomu tak od pradávna, je tomu tak i dnes a rozhodně tomu tak bylo i v červnu roku 1947, kdy se odehrává náš příběh. Začalo to nouzovým signálem, který v průlivu zachytila řada lodí, včetně amerických plavidel City of Baltimore a Silver Star. Volání přicházelo z nákladní lodi Ourang Medan registrované v Nizozemsku a radista zněl vyděšeně. "Všichni důstojníci včetně kapitána mrtví, leží v mapovně a na můstku, pravděpodobně celá posádka mrtvá." Po této zprávě následovala nerozluštitelná morseovka a pak nesmírně mrazivá zpráva. Dvě strohá slova. "Umírám."

Na zoufalé volání SOS odpovědělo několik plavidel, ale jako první dorazila k zasaženému Ourangu Medan loď Silver Star. Byla nalezena unášená proudem, bez zjevných známek života na palubě. Po zhodnocení situace kapitán Stříbrné hvězdy rychle sestavil výsadek a poslal je napříč, aby nabídli veškerou pomoc, kterou mohli. Námořníkům na palubě Ourang Medan však nebylo pomoci. Celá posádka byla mrtvá, jejich mrtvá těla byla rozházená po lodi. A nezemřeli snadno. Vypoulené oči a zkamenělé výrazy ve tvářích svědčily o nějaké hrůze, která je potkala. Vyceněné zuby v ústech otevřených, jako by chtěly křičet, naznačovaly strašlivý konec. Nikdo tu tragédii nepřežil. Dokonce i lodní pes byl mrtvý, jeho tvář ztuhla v zavrčení namířeném na jakéhosi neviditelného nepřítele. Co však zabilo posádku lodi? Pokud mohli členové výsadku zjistit, jejich těla nebyla poznamenána zraněními.

Všechny tyto informace byly předány kapitánovi Stříbrné hvězdy a poté bylo rozhodnuto odtáhnout Ourang Medan zpět do přístavu. Během příprav však v nákladovém prostoru č. 4 nizozemské nákladní lodi náhle vypukl požár. Palubní posádka se musela narychlo evakuovat, p

Zaregistrujte se a čtěte dál,
získáte 8 dní předplatného
na zkoušku zdarma

Najděte svou cestu k transformaci s naší rozsáhlou nabídkou videí a článků, které rozšíří vaše obzory.

Další díly