Rakousko sestupuje, příští rok ho na MSJ nahradí Norsko

Foto: IIHF.com

(HALIFAX, od našeho zpravodaje) Lotyšští hokejisté porazili v souboji o záchranu Rakousko podruhé, a zajistili si tak účast v elitní divizi mistrovství světa i pro příští rok.

Zatímco v prvním zápase Rakousko kousalo, tentokrát si Lotyšsko došlo pro výhru bez výraznějších problémů – vedlo už od sedmé minuty po gólu Bogdanse Hodasse (asistoval mu nejmladší z bratrů Bukartsových Rodžers).

Utkání se definitivně zlomilo v rozmezí 37. až 38. minuty, kdy Lotyši odskočili do třígólového trháku. Třetí třetině už v podstatě jen dohrávali a dovolili soupeři závěrečné snížení.

Nic to ale nemění na tom, že Lotyšsko si zahraje na MSJ i o příštích Vánocích. Do švédského Göteborgu naopak neodletí Rakušané, kteří se s elitní divizí rozloučí po třech turnajích. Pokaždé skončili poslední, dřívějšímu sestupu zabránila pouze nová turnajová pravidla související s covidem.

LOTYŠSKO – RAKOUSKO 4:2 (1:0, 2:0, 1:2)

Branky a nahrávky: 56. Auer (Rohrer, Reinbacher), 58. van Ee (Scherzer, Reinbacher) – 7. Hodass (Bukarts, Purmalis), 37. Silkalns (Simanovičs), 38. Ločmelis (Ravinskis), 45. Vilmanis (Lavinš, Hodass).
Rozhodčí: Harnebring (Švédsko), Menniti – Goncalves (oba Kanada), Persson (Švédsko).
Vyloučení: 1:1.
Bez využití.
Střely na branku: 34:19 (10:12, 13:6, 11:1).
Diváci: 3 456.
Nejlepší hráči: Bogdans Hodass – Luca Auer.
Konečný stav série: 2:0.
Lotyšsko: Pfarrmaier – Sablattnig, Reinbacher, Summer, Hörl, Söllinger, Tialler, Lindner – Scherzer, Auer, Rohrer – Tschurnig, Geifes, Erne – Cernik, Linton, Stiegler – Engelhart. Trenér: Furey.
Rakousko: Berzinš – Kazaks, Hodass, Fenenko, Simanovičs, Laškovs, Mackevičs – Darzinš, Ločmelis, Dukurs – Ravinskis, Lavinš, Vilmanis – Purmalis, Bukarts, Veckaktinš – Silkalns, Rullers, Cjunskis – Samitis. Trenér: Abols.

Závěrečný program MS do 20 let 2023

Středa 4. ledna:
20:30 Česko – Švédsko (1. semifinále, Halifax)

Čtvrtek 5. ledna:
0:30 Kanada – USA (2. semifinále, Halifax)
20:30 zápas o 3. místo (Halifax)

Pátek 6. ledna:
0:30 finále (Halifax)

Začátky jsou uvedeny v českých časech, na východě Kanady je o 5 hodin méně.

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz