Hlavní obsah

Seriál Jedna rodina: Jak může a nemůže fungovat střídavá péče

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři propletené rodiny, jejichž fungování závisí na pevně daném harmonogramu a spolehlivosti všech členů. Střídavá péče a okamžiky, které mohou být úsměvné i nervující. A otázka, zda jsou dospělí a děti v nastalé situaci opravdu šťastní. V úterý večer začal na TV Nova osmidílný seriál Jedna rodina.

Foto: TV Nova

Karel (Tomáš Jeřábek) se svými ženami. Současnou Petrou (Tereza Kostková) a bývalou Klárou (Zuzana Vejvodová).

Článek

Autorkou námětu a jednou ze scenáristek je Lucie Konečná, dalšími Tereza Dusová a Magdalena Turnovská. Režiséry Dan Wlodarczyk a Jaroslav Fuit. Hlavní role hrají Tereza Kostková, Tomáš Jeřábek, Filip Blažek, Berenika Kohoutová, Zuzana Vejvodová a Pavel Zedníček.

„Střídavá péče není pro každého, a pokud je soudně nařízená, může se z ní stát i peklo. V našem příběhu ale mají dospělí dost rozumu na to, aby se snažili poskytnout svým dětem co nejlepší domov. Vlastně domovy dva. To ale neznamená, že je to červená knihovna. Jen se na naše hrdiny snažíme dívat s pochopením a humorem. Každý z nich prožívá něco jiného: hledání partnera, nedostatek peněz, ztrátu iluzí, pubertu, nesnáze s podnikáním, vášnivý sex, radost z dětí. Divák může mít občas pocit voyera, protože ho necháváme nahlédnout i do výsostně soukromých situací,“ uvedla autorka seriálu Lucie Konečná.

TV Nova: V roce 2022 nejvíce diváky zaujaly detektivní seriály, vše ovládla Policie Modrava

Film

Podle režiséra Dana Wlodarczyka je komedie těžkým žánrem, který má svá pravidla. „Pokud bych to řekl úplně banálně, když chcete dramatický vážný film, stačí, když venku prší na okno a hrdina si u toho stěžuje, že má těžký život. U komedie si s tím ale nevystačíte, vše musí mnohem více odsýpat,“ vysvětlil.

Foto: TV Nova

Eva Holubová, Zuzana Vejvodová, dvě dospělé postavy ze seriálu Jedna rodina. Dětské role hrají mimo jiné Lotti Töpfer a Oliver Vyskočil.

„Bylo bezvadné, že jsem mohl opět pracovat s lidmi, se kterými už máme vybudovanou vzájemnou důvěru a víme, co od sebe můžeme vzájemně čekat,“ řekl k obsazení Pavla Zedníčka, Terezy Kostkové a Filipa Blažka. „Ale třeba Tomáše Jeřábka si pro roli vyžádaly scenáristky, protože mu ji psaly tak trochu na tělo. A ačkoli jsem s ním dosud nikdy nepracoval, jásal jsem, protože je skvělý.“

Chválou nešetřil ani u dětských herců, když řekl: „V seriálu máme malé profíky, ze kterých jsme nadšení.“

Reklama

Související témata:
Seriál Jedna rodina

Související články

Výběr článků

Načítám