Odhalení prince Harryho: Nacistický kostým schválili William a Kate, bratři se tehdy poprvé odcizili

Prince Harryho v mládí doprovázela nejedna kontroverze. Snad nejznámějším případem je nacistický kostým, který oblékl na party. Harry tehdy procházel poměrně divokým obdobím a mnohé eskapády nikoho nepřekvapily, v tomto případě však vyvolal velký skandál. Po letech odvržený princ přichází s překvapujícím odhalením – kostým si měl prý obléci na popud Williama a Kate!

S přibližujícím se datem vydání Harryho monografie unikají některé pasáže, které dle očekávaní vzbuzují nemalé pozdvižení. Web Page Six exkluzivně uvedl, že princ Harry ve své knize tvrdí, že ho jeho bratr William se svou manželkou Kate tehdy povzbuzovali, aby si pořídil nacistický kostým.

Harrymu bylo 20 let, když deník The Sun zveřejnil na titulní straně fotografii, na níž je oblečený jako nacistický voják s červenou páskou na ruce s velkým hákovým křížem. Snímek byl pořízen na kostýmní party, kde byl hostem i William, který byl oblečen do podomácku vyrobeného lva.

V jedné části knihy Harry píše o výběru oblečení a odhaluje, že šlo o rozhodnutí mezi dvěma kostýmy: pilota nebo nacisty. „Zavolal jsem Willymu a Kate a zeptal se, co si myslí. Říkali, že nacistická uniforma,“ píše Harry a dodává, že když šel domů a vyzkoušel si ji, „oba vyli smíchy“ a výběr schvalovali.

Už tehdy prý nastaly první známky toho, že se mezi bratry začaly probouzet problémy. Královský historik Robert Lacey podle webu People uvádí, že to byl samozřejmě Harry, kdo byl nucen nést tíhu veřejného pobouření nad svým nacistickým kostýmem, i když William pomáhal s výběrem oblečení. Harry se prý po incidentu začal cítit odcizen od své rodiny. „Poprvé jejich vztah skutečně trpěl a sotva spolu mluvili. Harrymu vadilo, že William z toho unikl tak lehce,“ líčí historik ve své knize z roku 2020.

Zdroje: Page Six, People