InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Koncert žáků Marie Homolkové

    středa 22.5 17:00 - ZUŠ – Hrad, Strakonice

  • Posezení s harmonikami

    středa 22.5 18:00 - Hospoda Myslivna Dražejov

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Josef Luxemburg v milevské knihovně ukazuje tajemství dveří, vrat, oken, výloh a balkonů

Fotograf Josef Luxemburg na zahájení své výstavy v milevské knihovně.  , Autor: Martin Petřík

Fotograf Josef Luxemburg na zahájení své výstavy v milevské knihovně.     Autor: Martin Petřík

MILEVSKO – V Městské knihovně v Milevsku dnes zahájil vernisáží svou novou výstavu milevský fotograf Josef Luxemburg. Výstava odhaluje tajemství milevských dveří, vrat, vrátek, oken a okének, výloh a balkonů. Výstava nyní bude k vidění ve vestibulu knihovny až do konce února.


Nápad uspořádat výstavu, která bude odhalovat tajemství nenápadných míst v Milevsku a jednoho místa také ve Stádlci, vznikl před dvěma lety. „Než jsem to začal fotit, tak to chvíli trvalo. Člověk chodí po městě, ve kterém bydlí, a takových dveří, výloh nebo oken si všimne málokdy. Nijak ho to nebere. Pak si ale může začít říkat, kdo že za těmi dveřmi bydlí a chytne ho to. Já jsem takhle jednou vzal foťák a nakonec se z toho stal koníček na dva roky," prozradil milevský fotograf Josef Luxemburg. Počet objektů a míst, kde fotil, sám nedokázal odhadnout. Pro milevskou výstavu si vybral jen část z nafocené sbírky.

„Jsou tam historické i moderní budovy. Je to takový mix všeho. Vlastně to začalo u starých dveří v Havlíčkově ulici. Tím mě to možná chytlo. Také jsem ale fotil například vietnamské obchody. Jednou jsem zavítal do Stádlce. Mám to místo rád. Je to taková srdeční záležitost. Je to místo, kde každý rok končí maškary. Právě proto tu můžete na výstavě Stádlec také zahlédnout," dodal Josef Luxemburg. Má za sebou už řadu výstav. V poslední době dvakrát vystavoval v Písku, kde předvedl své fotografie z Černobylu a píseckých zákoutí.

„U těch zákoutí mě bavilo to, že tam lidé chodili a dohadovali se, kde je dané místo vyfocené. To se děje i při této výstavě," pokračoval Josef Luxemburg.

Na vernisáž jeho výstavy se přišla podívat zhruba padesátka návštěvníků. Hudebním doprovodem vernisáž zpestřili manželé Luboš a Marie Cézovi. Výstava Josefa Luxemburga bude nyní ve vestibulu knihovny k vidění až do konce února. Taky můžete nakouknout, jestli nafocená zákoutí poznáte...

 

Diskuse k článku - 7 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace