Zpěv je jako meditace. Pokud jde od srdce, děláte radost druhým i sobě, usmívá se Leona Machálková

7. leden 2023

Magazín o zdravém životním stylu. Poslouchejte Šarm:

  • 00:34 Novoročně laděný rozhovor se zpěvačkou Leonou Machálkovou
  • 06:54 Nutriční poradkyně Martina Jandová o zimě a alkoholu
  • 10:46 Historie i současnost plesů
  • 13:14 Co si na ples obléknout?
  • 17:37 Prof. MUDr. Jiří Beran a respirační nemoci
  • 22:30 Recept na výborný bavorský bramborový salát

Dámou, které šarm a charisma rozhodně nechybí, je zpěvačka Leona Machálková. Ráda vzpomíná na atmosféru loňského galavečera vyhlášení výsledků oblíbené rozhlasové ankety Šarmantní osobnost roku, kde byla jednou z hudebních hvězd.

Učím se víc hlídat svůj osobní klid. A meditace vděku je k nezaplacení. Všem bych to doporučila.
Leona Machálková, zpěvačka

Co Leonu Machálkovou teď těší a s čím vstupuje do roku 2023? To zajímalo Karla Sladkého. Svými písničkami rozdáváte radost. Tedy koncertování přináší radost i vám?
Je to opravdu veliká radost. Dobře jsem si vybrala povolání, které mne pořád baví a těší, beru ho i jako určitou meditaci. Když člověk zpívá písně, které má rád, a jde to ze srdce, tak může potěšit a ještě něco dobrého dělá i pro sebe a pro svoji duši. Velice mne to baví a moc si to užívám.

Čtěte také

Mohla jsem si také zařídit to, že mám kolem sebe v životě opravdu lidi, se kterými je mi fajn. A potom vám ta práce kvete pod rukama, protože všechny nepříjemné věci v životě jdou krásně zvládnout, když máte tým, se kterým je vám hezky.

Naučila jsem se sepnout ruce každý den jako poděkování nějaké vyšší síle. Vždy poděkuji za to, že se mám dobře a je mi fajn. Jsem ráda na světě a děkuji za to, že jsem optimistická a že se pořád cítím plná energie.

Také si uvědomuji, že není jen moje zásluha, že se mi v životě daří. Ale daří se to díky napojení na přátele okolo. Patří se za to poděkovat. A to pak vytváří nejen skvělý pocit, ale dává to člověku klid. Učím se víc hlídat svůj osobní klid. A meditace vděku je k nezaplacení. Všem bych to doporučila.

Čtěte také

Také tady platí: co dáš, to dostaneš.
Ano, co zaseješ, to sklidíš. Je to jen otázka času. Pokud člověk není psychopat, protože ti nemají svědomí, k těm se nedostane informace, že páchají zlo.

Byla jste jednou z hvězd galavečera Šarmantní osobnosti roku. Jak na to vzpomínáte?
Dlouho jsem z toho žila, protože to byl opravdu krásný večer. Krásná setkání s neuvěřitelnými osobnostmi. A také za to vděčím svému povolání, že se k takovým situacím dostanu. To pak patří k úžasným chvílím v mém životě. Šarm z nich přímo čišel, ta jejich humanita, a to je pak ten největší diamant.

To vše a ještě mnohem víc v magazínu o životním stylu Šarm v sobotu po 18 a neděli po 11 hodině. Na setkání s vámi se těší Lada Klokočníková.

Spustit audio

Související