Když se lidé dokáží společně domluvit, je to síla… zveme na konferenci Síla konsenzu, kterou pořádá spolek Sokratovské rozhovory z.s. 24. února 2023 v Praze

Konference se koná v pátek 24. února 2023 ve Skautském institutu v Praze na Staroměstském náměstí. Na konferenci bude pedagogům a pracovníkům s dětmi a mládeží představena publikace Síla konsenzu: Rozvoj kompetencí pro demokratickou kulturu prostřednictvím neosokratovského rozhovoru. Konference je zaměřena prakticky a probíhá formou workshopů. Podrobný program a odkaz na registraci.

Představovaná příručka má sloužit učitelům a dalším vzdělavatelům jako pro rozvoj kompetencí pro demokratickou kulturu. V publikaci vysvětlujeme, jak rozvíjet kompetence pro demokratickou kulturu pomocí metody tzv. neosokratovského rozhovoru. V první části vysvětlujeme model kompetencí pro demokratickou kulturu (Rada Evropy vytvořila v roce 2018 tzv. Referenční rámec kompetencí pro demokratickou kulturu) a principy neosokratovského dialogu jako metody, která rozvíjí kompetence. Druhá část je zaměřena na praktické aspekty facilitace neosokratovského rozhovoru. Třetí část pak zahrnuje sadu praktických aktivit a cvičení, která byla připravena s ohledem na kontext školy a jejich cílem je nabídnout cvičení, která jsou snadno proveditelná ve školním prostředí. Aktivity cílí na žáky ve věku 10 - 20 let na různých stupních vzdělávání.

Publikace vzniká v rámci projektu Developing Competences for Democratic Culture through Neo-Socratic dialogue, který je financován z programu Erasmus+. Vznikla díky spolupráci partnerů Sokratovské rozhovory z.s., italské školy Collegio Arcivescovile Celestino Endrici (Italy) a bulharské university PLOVDIVSKI UNIVERSITET PAISIY HILENDARSKI.

KONTAKT:

Lucie Winklerová, lwinklerova@gmail.com

Klíčová slova ČR-vzdělání

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Věda, vzdělávání a školství

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.