Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Jeřábek se stal první zimní posilou Zlína, do Liberce míří na hostování brankář Bačkovský

Zlín získal obránce Michala Jeřábka. Devětadvacetiletý stoper přesvědčil nového trenéra "ševců" Pavla Vrbu v přípravném utkání s Olomoucí (2:2). Liberec posílil brankář Hugo Jan Bačkovský, třiadvacetiletý gólman přišel do Slovanu ze Sparty na hostování s opcí.

Michal Jeřábek (vlevo) v utkání proti Teplicím
zdroj: ČTK autor: Ondřej Hájek

Jeřábek podzimní část sezony odehrál ve slovenských Michalovcích, předtím působil v kazachstánském Aktobe. V české nejvyšší soutěži za pražskou Duklu, Teplice a Jablonec dohromady absolvoval 141 zápasů a vstřelil šest branek.

"Jsem rád, že můžu být v Česku a budu hrát zase na nejvyšší úrovni tady. Těším se, že snad pomůžu Zlínu k záchraně," uvedl Jeřábek.

"Když mi manažer řekl, že mám jít za Pavlem Vrbou na Letnou, tak mě napadlo, že to je asi Sparta. Ne, to si dělám samozřejmě legraci," dodal zkušený zadák s úsměvem.

Bačkovský naposledy hostoval v jiném pražském mužstvu Bohemians 1905, za které ve třech sezonách odchytal 20 ligových zápasů a udržel čtyři čistá konta. Na podzim v nejvyšší soutěži za "klokany" nastoupil třikrát.

Liberec potřeboval doplnit brankářský tým poté, co se Jan Stejskal po půlročním hostování vrátil do pražské Slavie. Bačkovský bude na severu Čech bojovat o místo jedničky s Belgičanem Olivierem Vliegenem.

V liberecké výpravě na herní soustředění na Maltě naopak chybí francouzský záložník Christ Tiéhi, jenž jedná o přestupu do druholigového anglického Wiganu.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články