Hlavní obsah

Rozhodčí Ratajovou čeká v létě třetí mistrovství světa fotbalistek

Rozhodčí Lucie Ratajová se může těšit na svůj třetí světový šampionát fotbalistek. Třiačtyřicetiletá sudí z Benešova figuruje mezi 55 asistentkami, které dnes mezinárodní federace FIFA nominovala na letní turnaj v Austrálii a na Novém Zélandu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Asistentka Lucie Ratajová na archivním snímku s Pavlem Královcem v diskusi se sparťany Bořkem Dočkalem a Ondřejem Mazuchem.

Článek

"Samozřejmě jsem z delegace na mistrovství světa nadšená, beru to jako krásný novoroční dárek. Ve skrytu duše jsem si přála, že se ještě jednou na mistrovství světa jako rozhodčí podívám, ale dokud to není potvrzené černé na bílém, tak můžete opravdu jenom doufat. Beru to jako odměnu za to, že fotbalu dávám maximum," řekla Ratajová webu Fotbalové asociace ČR.

Na MS byla už v roce 2015 v Kanadě a čtyři roky nato ve Francii. Zápasy pomáhala řídit i na třech evropských šampionátech a dvou olympiádách.

Koncem ledna absolvuje s ostatními nominovanými rozhodčími čtyřdenní soustředění v Dauhá. "Následující půlrok bude o tvrdé práci i náročné individuální přípravě, abych na mistrovství světa odjela v té nejlepší formě. Hlavní je, abych zůstala dál zdravá, udržela si výkonnost a během šampionátu odvedla to nejlepší," řekla Ratajová, která má za sebou 96 zápasů v nejvyšší mužské české soutěži v roli asistentky.

Reklama