Za výrobu a prodej pervitinu uložil zlínský krajský soud muži pět let vězení

foto Obžalovaný Marek Ptáček na chodbě zlínské pobočky Krajského soudu Brno, 10. ledna 2023, Zlín. Muž je obviněný z výroby pervitinu.

Zlín – Za výrobu a prodej pervitinu dnes zlínský krajský soud pravomocně uložil jednačtyřicetiletému Markovi Ptáčkovi z Otrokovic na Zlínsku pětiletý nepodmíněný trest. Odpyká si jej ve věznici s ostrahou. Soud schválil dohodu o vině a trestu, kterou muž sjednal se státní zástupkyní. Za nedovolenou výrobu a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy mu hrozilo osm až 12 let vězení. Státní zástupkyně i obviněný muž se vzdali práva odvolání.

Z rozsudku vyplývá, že Ptáček mezi lety 2019 až 2021 vyrobil v pronajaté garáži v Otrokovicích a na jiných místech nejméně v 15 případech pervitin. Drogy bylo nejméně 1,75 kilogramu. Další desítky gramů se vyrobit pokusil. Pervitin následně užíval pro vlastní potřebu a také distribuoval mezi další lidi. Podle státní zástupkyně Renaty Bártkové si díky tomu přišel zhruba na 300.000 korun. Muž také pěstoval konopí.

Při dnešním veřejném zasedání Ptáček u soudu potvrdil, že dohodu o vině a trestu uzavřel dobrovolně a bez nátlaku. "Lituji toho skutku," řekl Ptáček, který byl v minulosti několikrát soudně trestaný. V době spáchání činů, za které ho dnes soud poslal do vězení, byl v souvislosti s drogovou trestnou činností v podmínce. Uvedl také, že v mládí byl ve výkonu trestu za majetkovou trestnou činnost.

„Doufejme, že těch pět let bude pro vás více než ponaučením,“ řekla Ptáčkovi při odůvodnění rozsudku předsedkyně trestního senátu Iveta Šperlichová.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama

ISSN: 1213-5003 © Copyright 17.04.2024 ČTK

Reklama

11°C

Dnes je středa 17. dubna 2024

Očekáváme v 03:00 4°C

Celá předpověď