Dnes Neděle - jasno 25°C
Zítra Pondělí - oblacno 23°C
Neděle 9. 6. 2024
Svátek má Stanislava
Pražské drby
Co se v Praze povídá aneb Tak trochu jiný pražský bulvár
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Praha 11: Když mrtví promlouvají aneb záhadná archeologie
31 leden
Přednášky
Foto: P11

Praha 11: Když mrtví promlouvají aneb záhadná archeologie

31. 1. 2023
Výprava za tajemstvími archeologie s Miroslavem Popelkou z Ústavu pro archeologii Filozofické fakulty Univerzity Karlovy v úterý 31. ledna.

Mezi nejzajímavější archeologické nálezy patří doklady pohřbívání. Prostřednictvím studia podoby pohřbů a rozboru hrobových přídavků se daří přimět mrtvé svědky pravěku a středověku k tomu, aby alespoň částečně „promluvili.“ A některým vybraným příběhům pozůstatků zemřelých bude věnováno toto vyprávění. Současně bude příběh doplněn i výsledky bádání vybraných moderních metod, které mohou být archeologii velkou pomocí.

Akce je zdarma, začne v 19 hodin. KC Zahrada, Malenická 4, Praha 11.


Autor: Alo

Exkurze v Praze 6: Nádražní budova Praha - Dejvice

Včera v 10:51

Další ze série dopravních exkurzí, tentokrát nejstarším pražským nádražím odkud se původně vozilo dřevo z Křivoklátských lesů, se koná ve středu 12. června od 16 a 17 hodin.

Muzejní noc v Muzeu Policie

Včera v 07:37

V sobotu 8. června můžete navštívit Muzeum Policie v Praze 2.

Fotbalový den na Stodůlkách

Včera v 07:02

Den plný fotbalu v sobotu 15. června. Můžete se těšit na fotbalové zápasy všech kategorií, sportovní soutěže pro děti i rodiče, plno jídla a pití, skákací hrad pro děti, hudební vystoupení pod taktovkou Barik Bandu. Více na www.sokolstodulky.cz.

Navštivte Dobrodružné hřiště Na Kocínce

7. června 2024 v 16:58

V neděli 9. června v 16 hodin se budou moci zájemci seznámit s provozem Dobrodružného hřiště Na Kocínce v Praze 6.

Praha 13 plná květin. Fotosoutěž potrvá do září

7. června 2024 v 10:25

Také v letošním roce vyhlašuje předseda výboru místní Agendy 21 Prahy 13 Vít Bobysud již tradiční fotosoutěž Praha 13 plná květin. Máte krásně rozkvetlou předzahrádku nebo zahrádku? Je váš balkon samý květ?

Praha 2: Nový Re-use point najdete ve sběrném dvoře v Perucké

7. června 2024 v 10:23

Máte doma nábytek, hračky, bicykly, nádobí nebo knížky, které už nepotřebujete a nechcete se zabývat jejich prodejem a nikdo z vašich blízkých o ně nemá zájem? Tyto věci mohou ještě dlouho sloužit někomu jinému a můžete je odnést do nového Re-use pointu ve sběrném dvoře v Perucké ulici v Praze 2....

Na kaktusy a sukulenty do botanické zahrady

7. června 2024 v 10:10

Od 7. června se koná tradiční výstava kaktusů a dalších zajímavých sukulentních rostlin v botanické zahradě v Praze 2.

Hvězdy Real Top Praha proti osobnostem Prahy 14

7. června 2024 v 09:29

Charitativní utkání sportovních hvězd Real Top Praha, který disponuje takovými osobnostmi jako jsou Patrik Berger, Vladimír Šmicer, Jiří Jarošík, Radek Bejbl, Ivan Hašek, Marek Jankulovski, Jan Koller ale i herci a známé osobnosti Vojtěch Dyk, Ivan Trojan, Adam Mišík a spousta...

Poslední přednáška Senior akademie v Praze 9

7. června 2024 v 08:58

Praha 9 od ledna pořádá Senior akademii, cyklus vzdělávacích programů prevence kriminality zaměřený na informování těch dříve narozených. Přednášky probíhají na vysočanské radnici, a v červnu se koná poslední.

Vycházka: Po stopách významných obyvatel Prahy 10

7. června 2024 v 07:56

Na území Prahy 10 žilo a dosud i žije mnoho známých a zajímavých osobností z různých oborů lidské činnosti. Na vycházce si připomenete některé z nich – např. architekty P. Moravce, B. Bendelmayera, F. Zelenku, J. Kalouse nebo hudebníky a literáty, herce či další umělce K. Zicha, bratry Čapkovi, O....

Praha 15: Padesát let spolu

7. června 2024 v 07:27

ZŠ Hornoměcholupská slaví 50 let a zve bývalé studenty i veřejnost k oslavám. Ve čtvrtek 13. června se konají kulturní představení i aktivity pro celou rodinu. Začíná se ve 14:30 hodin.

PVK: Přehled plánovaných výluk vody na 24. týden

6. června 2024 ve 20:33

Pražské vodovody a kanalizace zveřejnily plánované výluky v dodávkách pitné vody příští týden. Výluky jsou z důvodu provádění plánovaných oprav, udržovacích a revizních prací.

Participativní rozpočet: V Praze 15 začíná podávání návrhů

6. června 2024 v 19:40

V Praze 15 již šestým rokem probíhá participativní rozpočet. Občané navrhují projekty ke zlepšení veřejného prostoru městské části, po kontrole proveditelnosti pak hlasují o nejlepších návrzích, které úřad městské části následně zrealizuje.  

Odpočívat můžete na jižním břehu vodní nádrže Džbán

6. června 2024 v 16:51

Po loňském pilotním provozu Praha 6 letos opět připravila odpočinkovou plochu Džbán Park. Soukromý majitel ani letos koupaliště Džbán neotevře, proto Praha 6 znovu hledá možnosti, jak veřejnosti nabídnout možnost relaxace u oblíbené vodní nádrže.

Další články
Nahoru