Události Serie A: Řím a Milán ve znamení remíz, naděje pro Veronu i rozjetý Juventus

10.01.2023, 18:04
Názory a komentáře
Oslavy hráčů Hellasu Verona (© AFP)

Italská liga nabídla v rychlém sledu další kompletní kolo. To se vydařilo Neapoli, která napravila zaváhání ze San Sira. Nejlepší nálada nepanuje v Miláně, ani v Římě - Inter, AC, Lazio i AS přibrzdily shodné remízy 2:2. Naopak veselo je v Juventusu, který se dál nese na vlně čistých kont a především vítězství. Důležitý krok udělala Verona, která se díky prvnímu vítězství od září odlepila ode dna tabulky Serie A.

Pět remíz, tři úspěchy domácích, dva hostů. Italská Serie A nabídla krátce po svém restartu další kompletní kolo. Nejlépe si v něm vedly tři týmy - Neapol, Juventus a Verona.

Sedmnácté kolo načalo dramatické vítězství Fiorentiny, která uspěla díky penaltě v první nastavené minutě. Až druhý duel sobotního programu však nabídl první úspěch favorita. Juventus si další "last minute" brankou protáhl skvostnou sérii vítězství bez inkasované branky na osm zápasů v řadě (755 minut) a nadále pokračuje ve stíhací jízdě za vedoucí Neapolí.

Pořadí na čele Serie A (©Livesport)

Ta o den později potvrdila svou vyzrálost - nenechala se rozhodit porážkou s Interem a jednoznačně zvládla duel se Sampdorií (2:0). Soubor trenéra Luciana Spallettiho nevyvedla z míry ani neproměněná penalta z úvodu zápasu. Na selhání Mattea Politana zareagoval skvěle Victor Osimhen, který vstřelil 10. ligovou branku v sezoně.

Nigerijský fantom v masce, jenž se osamostatnil na čele tabulky střelců, nezůstal jediným úspěšným střelcem zápasu. Druhé nabídnuté příležitosti ke "snadnému" skórování se už totiž Partenopei nezalekli a zásluhou Eljifa Elmase zvýšili ze značky pokutového kopu na konečných 2:0.

Třetím šťastným celkem se po pondělní dohrávce stala Verona. Její kapitán Darko Lazovič se postaral o důležité vítězství v boji o záchranu, Hellas totiž zvítězili poprvé od září a navíc po přímém souboji odsunuli Cremonese na poslední příčku tabulky.

Dvaatřicetiletý Srb, který ve městě Romea a Julie kroutí čtvrtou sezonu, zaznamenal své dvě první trefy v aktuálním ročníku. Všichni příznivci si jeho "one man show" na Stadio Marc'Antonio Bentegodi užili a doufají, že se nejednalo o góly poslední.

Pořadí na chvostu Serie A (©Livesport)

Na straně smutných nemůže chybět AC Milán, který si v úplném závěru utkání s AS Řím nechal uzmout dvougólový náskok. Ještě v 86. minutě vedli Rossoneri 2:0, po gólech Rogera Ibaneze a Tammyho Abrahama se však oba italští giganti museli spokojit s bodem. O poznání větší radost z něj však měli svěřenci trenéra Josého Mourinha.

Zrovna do zpěvu není ani jejich městským rivalům - Laziu a Interu. Celek z hlavního města nevyhrál už třikrát v řadě, zatímco proti Empoli potvrdil trend posledních zápasů. V prvním poločase Ciro Immobile a spol. šlapou skvěle, v tom druhém postupně odpadají. I proto Orli, stejně jako ve středu v Lecce (1:2), přišli v průběhu druhé půle o body (2:2). Místo rasistických výlevů fanoušků by se tak v Laziu měli možná zaměřit spíše na fyzičku.

V ideální herní kondici nebyl naposledy ani Inter. Nerazzurri po restartu Serie A sice doma skolil lídra z Neapole (1:0), o tři dny později však cennou výhru nepotvrdili. Remízu 2:2 v Monze, kterou v 93. minutě "zařídil" vlastním gólem nešťastník Denzel Dumfries, si za rámeček Simone Inzaghi rozhodně nedá.

Výsledky 17. kola Serie A (©Livesport)

Hráč kola

Mužem 17. kola Serie A se nemůže stát nikdo jiný než dvougólový hrdina Darko Lazovič. Správný kapitán a především spasitel Verony se prosadil dvakrát do sítě Cremonese a zahájil tak cestu za záchranou. Ta bude pro Hellas nesmírně složitá, neboť dosud získali pouze devět bodů. Pokud srbskému ofenzivnímu univerzálovi vydrží aktuální forma, může aktuálně 18. celek tabulky pomalu zmenšovat šestibodovou ztrátu na 17. Spezii.

Gól kola

Krásnou brankou se v utkání Monzy s Interem zaskvěl Razvan Marin. Rumunský středopolař se v 94. minutě dostal po rohovém kopu k míči na hraně vápna a neváhal. Za stavu 1:2 pro favorizovaný milánský celek uklidil míč do pravého horního rohu branky Andrého Onany. Výstavní, ale především chytrá střela vynesla Monze velmi cenný bod.

Autor: Livesport.cz / Giulia Polidoro / Dominik Reiniš

Komentáře (31)

Přidat komentář
thiago_oder_nix

V casti "Gol kola" mate chybu. Razvan Marin vyrovnaval v nadstavenom case za Empoli proti Laziu do siete Ivana Provedela, nie za Monzu proti Interu do siete Andreho Onanu

Reagovat
Largo

Reagovat
Pinturicchio
Reagovat
CHONG

Reagovat
Pinturicchio

BedoB all day.

Reagovat
Pinturicchio

Pedo, ty mongole.

Reagovat
GEGE

FORMAZIONE UFFICIALE MILAN (3-5-2): Tatarusanu; Kalulu, Gabbia, Tomori; Saelemaekers, Vranckx, Tonali, Pobega, Dest; De Ketelaere, Diaz.

60 tisíc lidí na coppu...jsem zvědavý na tu šílenou sestavu a CDK na hrotu...FORZA MILAN!

Reagovat
GEGE

ty pičo tak to je síla jak nás letos Jurič ponižuje s tou jeho afrikou...další facka v řade, vzbuďte se kurva už...

MILAN PER SEMPRE!

Reagovat
CubONE

To bol dobry grc 120 minut.

Reagovat
maras93

Koukam, že začínáme chytat hodně slušnou formu Zápas jsem neviděl, ale asi si to dokážu živě představit..

Reagovat
Savi

Efektivita týmů, proti kterým hrajeme je téměř 100%, kdežto my...

A zadrbal to messiah před gólem...a dost zásadně.

Jinak platonický tlak z naší strany. Střelba 5445564 km mimo branku. Je hezké soupeře přehrávat, ale chybí přesná poslední nahrávka a zakončení.

Reagovat
maras93

Díky, takže klasika

Reagovat
Shevchenko

Takže triumf na Coppě prodlužujeme minimálně na 21 let

Reagovat
Shevchenko

Za týden supercoppa, jestli nezvládneme ani tohle, tak to bude solidní deprese už

Reagovat
Kaka14

tak radsej vypadnut v Coppe skor ako pred finale .... nemame na to hracov, aby sme hrali 3 sutaziach, mozno ani v 2 .... tak radsej nieco uhrat v LM a nevypustit ligu ....

Reagovat
Pinturicchio

Pravděpodobná záloha na zítřek : MC, Loca, Paredes.

To je taky super signál těm mladým, jakmile o něco jde, tam šup na lavičku.

Reagovat
Pinturicchio

* tak

Reagovat
smazaný uživatel

Proč, mladí vám vykopou titul. Pogba neodehraje tento rok víc než 300 minut.

Reagovat
Nuno čomes

Pogba? Kdo?

Reagovat
Pinturicchio

Tvoje vajca, ocase.

Reagovat
Nuno čomes

Ty něco mluv o inteligenci, malamute.

Reagovat
Pinturicchio

Já ji mám, ty o ní radši ani nepiš.

Reagovat
Furia Ceca

Pravděpodobný sestavě bych moc váhu nedával... Minimálně Miretti podle mě stopro nastoupí.

Reagovat
Furia Ceca

Tak ne

Reagovat
Pinturicchio

Vidíš, more, jestli nevyhrajeme, nakopat do vajec.

Reagovat
Il Architetto

Reagovat
Pinturicchio

Ok, uřezat .. pořád málo.

Reagovat
DelPiero137

Paredes za co? Max je....

Reagovat
Pinturicchio

Mistr světa, voe, přece, kam se na něj hrabe soplak Mire nebo Fagi.

Reagovat
DelPiero137

Paredes sa mi tak znechutil na tychto MS a kvalitativne nic moc.

Reagovat
Pinturicchio

Mně asi nikdy nepřišel jako nějaký sympaťák.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele