Zde může být vaše reklama.

Jedou za teplem Fotbalisté SK Sigma odletí na herní soustředění

Fotbalisté SK Sigma odletí na herní soustředění

foto: Petr Pelíšek

10. 01. 2023 - 18:09

Andrův stadion zamění na deset dní za Turecko fotbalisté SK Sigma Olomouc. V přívětivějších klimatických podmínkách se budou chystat na jarní část FORTUNA:LIGY. Trenér Václav Jílek nominoval tři brankáře a třiadvacet hráčů do pole, na herní soustředění vyrazí ve středu 11. ledna brzy ráno. Zpět domů se vrátí v sobotu 21. ledna, o týden později vstoupí do ligového jara doma se Spartou.

Sigma má v Turecku na program tři přípravná utkání. Cílem desetidenního kempu je vyladit herní projev na start ligového jara. „Na papíře vypadají soupeři dobře. Jsme spokojeni s jejich úrovní. Myslím, že by nám to mohlo pomoci do úvodních jarních kol, kdy nás čeká těžký los. Když ale jedete na soustředění, nikdy nevíte, jak k zápasům přistoupí,“ řekl Jiří Saňák, asistent trenéra SK Sigma. „Budou to vyloženě herní tréninky. Do prvního mistráku máme dva a půl týdne. Nedá se samozřejmě říct, že bychom fyzičku vyloučili, budeme se soustředit na herně-taktické tréninky,“ podotkl.

Na začátku přípravy Sigmě chybí brankáři Matúš Macík s Vilémem Fendrichem a obránce Juraj Chvátal, kteří se dávají do pořádku po zraněních. Do šestadvacetičlenné nominace se ze zdravých hráčů nevešli obránce Filip Slavíček a útočník Jáchym Šíp. V prvoligovém kádru už pak nefiguruje záložník Martin Košťál, který se připravuje s druholigovým béčkem.

Nominace SK Sigma na soustředění
Brankáři: Jakub Trefil, Tomáš Digaňa, Tadeáš Stoppen.
Obránci: Vít Beneš, Jakub Pokorný, Florent Poulolo, Jiří Sláma, Lukáš Vraštil, Ondřej Zmrzlý.
Záložníci: Radim Breite, Jan Fortelný, Lukáš Greššák, Matěj Hadaš, Jakub Matoušek, Jan Navrátil, Jan Sedlák, Jiří Spáčil, Denis Ventúra, Jan Vodháněl, Filip Zorvan.
Útočníci: Mojmír Chytil, Jakub Přichystal, Antonín Růsek, David Vaněček, Pavel Zifčák, Tomáš Zlatohlávek.

Program SK Sigma na soustředění
13. ledna: SK Sigma Olomouc– Rapid Bukurešť
16. ledna: SK Sigma Olomouc – Cracovia Krakov
20. ledna: SK Sigma Olomouc – Kisvárda

Další články