Trénink v duchu Winter Classic! Juniorky se na derby chystaly v krásném prostředí

Foto: Daniel Fekets

(ÖSTERSUND, od našeho zpravodaje) České reprezentantky do osmnácti let si den zápasového volna opravdu užily. Krátce po druhé hodině odpolední vyjely ve švédském Östersundu na venkovní kluziště, které je jen pár metrů od hlavní arény. „Byl to zážitek,“ shodují se hokejistky i trenéři.

Podobné záběry znají fanoušci hokeje především z NHL, kde se na začátku každého kalendářního roku koná zápas pod širým nebem. A zanedlouho se na ně budou moct těšit i v rámci Tipsport extraligy, poněvadž 14. ledna se ve speciálním zápase v Bratislavě utkají hokejisté Třince a Komety.

Při reprezentačních akcích jsou ale tréninky či zápasy na venkovních plochách hodně specifické. Příjemnou atmosféru si nyní mohly užít reprezentantky do osmnácti let, které si v odpoledních hodinách venku zatrénovaly zhruba třicet minut. 

Foto: Daniel Fekets

Foto: Daniel Fekets

„Krásný zážitek! U nás to už asi nikdy nezažijeme, protože v Česku rybníky moc nezamrzají. Holky si to vyzkoušely, projely se a určitě se jim trošku zvedla nálada. Mohlo by nám to pomoct při dalších zápasech,“ uvědomuje si asistent trenéra Martin Pouska.

„Hrály jsme takový srandamač, do kterého se zapojili i trenéři. Celý den jsme trávily trochu jinak, byl takový herní a zároveň se tam objevily i další stmelovací prvky,“ říká kapitánka Natálie Brichová.

Foto: Daniel Fekets

Foto: Daniel Fekets

Pro celek Dušana Andrašovského se jednalo o zajímavé zpestření před velmi důležitými zápasy. Už ve středu Češky změří síly se Slovenkami, se kterými si to rozdají o prvenství ve skupině. O den později je už bude čekat čtvrtfinálový souboj s Finskem nebo Švédskem.

Foto: Daniel Fekets

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Ochrana osobních údajů | Sledování streamů | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports.cz, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@hokej.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz