Nejlepší lednové knockouty loňského roku

Nejlepší lednové knockouty loňského roku Tawanchai vs. Saemapetch | zdroj: Profimedia

Ještě než se naplno rozběhne letošní kolotoč zápasů. Pojďme si společně zavzpomínat na ty nejlepší knockouty, které padly loni v lednu. A že jich bylo! 

Loňskou sezónu v UFC otevřel parádní úderem na játra Viacheslav Borschev.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený FightsourceMMA (@fight_source_mma)

 

Také Anvar Boynazarov začal rok 2022 parádně, soupeře nachytal skvěle načasovaným kolenem už po 18 vteřinách, čímž si vysloužil pozvánku na "přijímací pohovor" do UFC, kde však neuspěl. 

 

Ani v organizaci ONE Championship nebyla o skvělé knockouty nouze. Zápas Zhang Lipeng vs. Ruslan Emilbek na to sice nevypadal, jelikož oba okolo sebe v úvodních vteřinách jen nesměle kroužili, ale jakmile se Kyrgyzstánec odhodlal k útoku, Číňan ho okamžitě sestřelil k zemi.

 

40letý japonský veterán Senzo Ikeda nejprve zkusil Siregara vyvést z míry neortodoxními pohyby, kterými dal vzpomenout na legendárního krajana Genkiho Suda. Mezitím vytrvale hledal slabiny v soupeřově obraně. Tou se ukázal zvedák na tělo. Prvním sice Ikeda trefil suspenzor, což je samozřejmě proti pravidlům, ale v záverečné pětiminutovce už se stejnou technikou mířil přesně a slavil díky ní vítězství na KO.

 

A u ONE ještě zůstaneme, tentokrát ale zabrousíme do kickboxu. V souboji Giannise Stoforidise s Beybulatem Isaevem jsme málem viděli zřídkakdy vídané dvojité KO, řecký bijec ale dokázal vstát a tak zvítězil.

 

To v souboji Rade Opačiće s Albáncem Xhajou nebylo o vítězi pochyb. Srbský buldozer dominoval od začátku do konce a po 4 počítáních zvítězil v závěrečném kole na technické KO.

 

Parádním highkickem se blýskl také SD Dumas. Není divu, že tímhle KO upoutal pozornost matchmakerů z UFC, kteří ho pozvali do Dana White Contender Series, kde k naší nelibosti porazil Matěje Peňáze.

 

Tawanchai a Saemapetch se do toho na Thajce pustili až nezvykle zhurta, a tak takhle Muaythai lahůdka moc dlouho netrvala. První jmenovaný ukázal, že je po právu považován za jednoho z nejlepších thaiboxerů současnosti.

 

Parádními nůžkami se na akci Vendetta Fight Nights blýsknul turecký kickboxer Dogan Kilic. Tohle byla lahůdka, jaká se jen tak nevidí.

 

Milovník otoček Sherzod Kabutov s nimi Tthajce Petchsokdu ostřeloval tak dlouho, dokud ho přes kryt neknockoutoval.

 

Pojďme do boxerského ringu. Těžkotonážník Luis Ortiz přežil dvě počítání, aby v šestém kole trefil Martina takovou šlupkou, že ten zapomněl, kde je.

 

Legendární Muhammad Ali by byl na svého vnuka Nika Ali Walshe pyšný.

 

Parádní knockouty bývají vidět i v zápasech amatérů. Santiago Orta nejprve ležérně vykryl pushkick, aby se následně převtělil v supermana a zasadil finální úder.

 

A na závěr čestná zmínka, aneb borec nakonec. Marokánec Mohamed Mohabde byl dvakrát počítaný, pak ale soupeře zaskočil tornádo kickem jako vystřiženým z akčního filmu. Stačilo málo a bylo z toho KO roku. K jeho smůle ale Padeksuk dokázal pokračovat a nakonec o chvíli později slavil výhru TKO.

 

Chybí vám ve výběru nějaké KO? Dejte nám vědět v komentářích.

Nejnovější články