Počasí dnes21 °C, zítra23 °C
Pondělí 3. června 2024  |  Svátek má Tamara
Bez reklam

Lidé zapalují naše plastové popelnice, zlobí se brněnští popeláři

Nepříjemný start do nového roku zažívají brněnští popeláři, kteří se kromě svozu vánočních stromů či přeplněných popelnic zabývají v posledních dnech zničenými plastovými kontejnery. Nádoby někdo úmyslně zapaluje, což přidělává odpadářům starosti i práci.

Poslední případ, který eviduje odpadová firma Sako Brno, jež se stará o svoz odpadků v Brně, je z brněnských Maloměřic. Právě tam někdo poškodil sběrné místo, když je zapálil. Roztavená hmota následně nadělala vrásky popelářům i dalším jako například městským částem, hasičům nebo pojišťovnám. 

Cena jednoho plastového kontejneru v průměru překračuje osm tisíc korun. Nejde jen o zničené komodity určené k další recyklaci a o nákup nové popelnice náhradou za zničenou, celková škoda je obvykle mnohem rozsáhlejší. Pod shořelou nádobou bývá spečený asfalt, poměrně poškozené jsou i další kontejnery stanoviště, včetně sběru textilu, často též dřeviny v okolí požáru či blízko zaparkovaná vozidla,“ sdělil mluvčí společnosti Sako Brno Michal Kačírek

Podle Kačírka v takových situacích, kterých jsou ročně desítky, musí odpadáři hned zajistit náhradní nádoby i úklid místa. Letos už k podobným krokům přistoupili dvakrát. Navíc se jedná pro městskou akciovku o administrativní zátěž. „Musíme jednat s policií, hasiči, příslušnými odbory magistrátu a městské části, vyčíslit škody pojišťovně a samozřejmě co nejrychleji poškozenou lokalitu uklidit a obnovit v ní sběr tříděného odpadu, což  v konečném součtu zdražuje celkové náklady za svoz odpadu ve městě,“ dodala Romana Ondrášková, vedoucí svozu odpadu Sako Brno. 

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Sako Brno

Štítky Brno, Popeláři, Svoz, Opad

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Diskutér T.

Nechal bych tyto "dobytky a ničiče majetku" nejméně měsíc pracovat jako popeláře jen za kus chleba s máslem a trohou vody ze studánky od rána do večera, aby zakusili, co je PRÁCE A NE SE FLÁKAT A NIČIT, NA CO PŘÍJDU!!! Myslím, že to dělají VÝROSTCI, co to vidí v nějaké PC hře a chtějí si ničení vyzkoušet v praxi!!!!! Tam bych ještě PŘITVRDIL!!!!

Čtvrtek, 12. ledna 2023, 07:49Odpovědět

Lidé zapalují naše plastové popelnice, zlobí se brněnští popeláři  |  Společnost  |  Zprávy  |  Brněnská Drbna - zprávy z Brna a Jihomoravského kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.