Prvotní nadšení z krásné bílé zimy opadlo. Ale ačkoli to venku aktuálně vypadá na předčasný příchod jara, na některých místech českých hor si můžete sněhové radovánky stále ještě užívat. Za měsíc také začnou v prvních místech republiky jarní prázdniny a třeba právě tehdy se na hory vrátí sněhová pokrývka. Pokud se tedy výhledově chystáte do hor, co si s sebou zabalíte, pokud neplánujete strávit úplně celý čas na lyžařském svahu?



Zvýšenou pozornost věnujte nejen výběru stylového hřejivého oblečení, ale i obuvi. Aby byly vaše nohy v teple a pohodlí, vsaďte na válenky z kolekce Deichmann. V maximálně komfortních modelech opatřených hřejivou umělou kožešinou se budete cítit jako v bavlnce. Vybrat si můžete převážně z kousků v módních béžových, hnědých a pastelových odstínech. Klasikou v podobě černé nebo tmavě šedé také rozhodně nic nezkazíte. 


Kolekci vévodí válenky v imitaci semiše, ale objevují se i extravagantnější lesklé a prošívané modely. Na to, aby vám válenky v zasněženém prostředí nepromokly a vydržely co nejdéle jako nové, je důležité jim věnovat pořádnou péči. Před každou procházkou je proto nezapomeňte očistit a naimpregnovat vhodným přípravkem. V modelu s TEX membránou nebude mít vlhkost vůbec šanci.


Přemýšlíte nad tím, co si k válenkám obléct? Kalhoty rovné i mírně rozšířené, nebo třeba teplé legíny a k tomu dlouhý zimní kabát, nebo (v těchto skoro jarních teplotách) rolák a přes něj maxi prošívanou vestu. Válenky vypadají hezky také s úplety. Obout je můžete i k pletené zimní midi sukni nebo úpletovým šatům, stačí si pod ně vzít teplé punčochy.