Ve společnosti jsem byla taková tichá myš, říká zpěvačka Aneta Langerová. Letos oslaví 20 let na hudební scéně

12. leden 2023

Voda živá - to je první velký hit zpěvačky Anety Langerové, který vyšel jen několik málo týdnů poté, co se v roce 2004 stala první českou Superstar. Jaká ale byla rodačka z Benešova před vítězstvím populární televizní soutěže? Jaké jsou její hudební kořeny? I na to se jí ptal redaktor Jiří Štefl.

V roce 2006 v jednom z prvních rozhovorů pro Český rozhlas uvedla Aneta Langerová, že když chodila před Superstar po ulici, tak se bála koukat na lidi a byla méně sebevědomá. Jak to má dnes?

"Dnes už je to dobré. Myslím si, že sebevědomí si člověk, jak je starší a starší, upevňuje a víc si věří. Věk kolem 15 a 16 let je opravdu náročný pro všechny děti. A já jsem nikdy nebyla úplně moc extrovertní, takže jsem ve společnosti spíš byla taková tichá myš."

Jiří Štefl a Aneta Langerová

Už jako tichá myš ale koketovala s hudbou, od svých šesti let hrála na piano. "V té Lidušce jsem se naučila to, co jsem měla, tak jsem potom skládala své písně o kočkách a psech. A pořád jsem si hrála jenom ty moje písně, takže mi řekli, že jsem šumař. A mě to tenkrát hrozně urazilo, aniž bych věděla, co to znamená," směje se hvězda naší hudební scény, která se v roce 2023 bude připravovat hlavně na jubilejní výročí 20 let na hudební scéně. To bude o rok později a zpěvačka nevylučuje ani to, že s kapelou zahraje nové písně.

V největším rozhlasovém studiu S1 na pražských Vinohradech se při natáčení rozhovoru rozněl zvuk malé kalimby. Poslechněte si ho v záznamu.

autoři: Jiří Štefl , JMys
Spustit audio