Další ročník Žebříku odstartoval, na finále vystoupí Michal Pavlíček

  9:14
Hudební fanoušci mohou nominovat své oblíbené muzikanty a kapely v hudební anketě Žebřík. Ta vstupuje do své čtvrté dekády a vyvrcholí 31. března slavnostním vyhlášením cen v plzeňském DEPO2015.

Michal Pavlíček bude jednou z hvězd letošního udělování hudebních cen Žebřík. | foto: Silvie Kořenková

„Finále jedenatřicátého Žebříku nabídne řadu mimořádných vystoupení připravovaných jen pro tuto příležitost. Jedním z nich bude best of Michala Pavlíčka s hity Pražského výběru, Stromboli či BSP a se křtem retrospektivního alba Faces,“ prozradil největší překvapení slavnostního večera ředitel Hudebních cen Žebřík Jarda Hudec.

Žebřík patří mezi tři nejprestižnější hudební ankety v republice a opírá se o hudební přehled a názory lidí, kteří ve dvoukolovém výběrovém procesu nakonec určí, kdo v Plzni získá toto významné ocenění.

V průběhu ledna tak fandové mohou hlasovat prostřednictvím webu Anketazebrik.cz, z něhož vzejde pět nominovaných v každé z devíti zavedených kategorií. Těmi jsou Skupina, Album, Skladba, Videoklip, Zpěvák, Zpěvačka, Objev, Akce a Film roku.

O konečných výsledcích se bude rozhodovat v druhém kole, které potrvá až do konce února. Slavnostní vyhlášení vítězů bude žánrově i věkově velmi rozmanitým večerem, který slibuje více než pětihodinovou show, v rámci níž vystoupí Kateřina Marie Tichá se skupinou Bandjeez, bývalou kapelou zesnulého zpěváka Davida Stypky.

A speciální vystoupení kromě Michala Pavlíčka chystají i skupiny Vypsaná fixa, Znouzectnost nebo DJ Friky. Moderátory večera budou Marek Taclík a Iva Pazderková.

2. dubna 2022

Autor: