Nejoblíbenější first minute 2024 destinace se slevou až 50 %

Alpy pro zdatné i začátečníky. Kam s dětmi do Rakouska

Alpy pro zdatné i začátečníky. Kam s dětmi do Rakouska

Většina rakouských středisek je uzpůsobena tak, aby kombinovala sjezdovky vyšší obtížnosti a sjezdovky s minimální obtížností. Zároveň narazíte na doplňkové služby pro děti. Přesto jsou dvě střediska, která vynikají službami pro děti. Poradíme vám, kam s dětmi do Alp. 

Rakouská lyžařská střediska

Rakouská lyžařská střediska jsou vyhlášená kvalitou služeb. Dlouhé sjezdovky jsou rozděleny podle úrovně, ski areály bývají navzájem propojeny lanovkami a vleky. V areálech jsou vyhrazená místa, která jsou určena pro nejmenší lyžaře, ta bývají doplněna atraktivními herními prvky. Proto se nemusíte obávat vyrazit do rakouských Alp společně s dětmi, včetně těch nejmenších. Sáňkařské a bobové dráhy v areálech nesmí chybět. 

Pohádkový SkiWelt Wilder Kaiser

Brixental vám představí perfektní areál pro děti. Na sjezdovkách se prohánějí všudypřítomné čarodějnice, ty ovládají dokonce čarodějnickou lyžařskou školu. Čarodějnická dráha je připravená i na noční sáňkování a bobování. Lyžařská škola pro děti začátečníky se nachází ve městě za kostelem, děti nejsou vystaveny nepříjemnému větru a nízkým teplotám, které zpravidla ovládají vrcholky areálu. 

Moderní lyžařské středisko

SkiWelt je moderním lyžařským areálem. Prezentuje se jako ekologický resort a je kousek od sjezdu z dálnice. Nabídka ubytování je široká, bydlet se dá v okolních obcích a vesničkách. 
Od vrcholu střediska až do údolí se dá volit jednoduchá trasa s mírným sklonem, děti rozhodně nemusejí zůstávat jen v lyžařské škole. Po sjezdovkách z horní stanice lanovky až dolů můžete putovat s rozhledem na různé světové strany. 

Bad Kleinkirchheim s termálními koupališti

Jižně položený Bad Kleinkirchheim nabízí dokonalou kombinaci lyžování a dalších aktivit. Jistě se vám s dětmi zalíbí možnost zahřát se ve dvou termálních koupalištích
Středisko je položené tak, že má perfektní sněhové podmínky po celou zimní sezónu, projet se můžete po třech ledovcích. Ve skiareálu na vás čeká přes sto kilometrů sjezdovek s nádhernými výhledy. Skipas bývá většinou kombinovaný a zahrnuje jak vstup na sjezdovky, tak koupání v lázních. Samozřejmě je možná i kombinace a po náročném lyžování si dopřejete odpočinek v termálním koupališti. Při výběru ubytování se zajímejte o to, jestli se jedná o partnerské ubytování místních lázní. Pak máte možnost získat zvýhodněný skipas s otevřeným vstupem do termálů. 
Nevýhodou střediska je náročnější dopravní dostupnost, středisko je z Čech poměrně vzdálené. Z moravských měst budete cestovat asi 5 hodin.

Další tipy na dětská lyžařská střediska:

  • Hinterstoder u Bärenhütte s dětským světem.
  • Ledovcový areál Hintertux s maskotem blechou.
  • Steinplatte s rozšířenými službami pro děti. 
     
0 komentářů
Chcete-li přidat komentář, musíte se přihlásit. Pokud nemáte účet, registrujte se.