Hlavní obsah

Fotbalista Mendy je podle soudu nevinný v šesti ze sedmi případů znásilnění

Francouzského fotbalistu Benjamina Mendyho z Manchesteru City shledal soud v Chesteru nevinným v šesti případech obvinění ze znásilnění a jednoho sexuálního napadení. Světový šampion z roku 2018 stále čelí obvinění v jednom případu znásilnění a v dalším z pokusu o znásilnění. Soud by měl pokračovat 26. června.

Foto: Phil Noble, Reuters

Benjamin Mendy z Manchesteru City přichází k soudu v Chesteru.

Článek

Incidenty spadají mezi říjen 2018 a srpen 2021, kdy byl Mendy zadržen a ve vazbě strávil 134 dní. Loni v lednu byl na kauci propuštěn. Manchesterský klub krajního obránce hned po zadržení suspendoval.

Osmadvacetiletý Mendy je obviněn spolu s přítelem Louisem Sahou Matturiem, jenž mu podle obžaloby pomáhal shánět oběti. Minimálně jedna z žen byla nezletilá. Oba muži jakékoliv provinění odmítají. Soud Mendyho zprostil obžaloby z jednoho z celkových osmi znásilnění už loni v září.

Jednačtyřicetiletý Matturie byl shledán nevinným ve třech případech obvinění ze znásilnění. O dalších třech znásilněních a třech sexuálních napadeních v jeho případě porota nerozhodla.

Před příchodem do Anglie hrál Mendy za Marseille a Monako, s nímž ovládl francouzskou ligu. V roce 2017 z něj Manchester City udělal tehdy nejdražšího obránce, když za něj Monaku zaplatil 52 milionů liber. S týmem vyhrál třikrát Premier League, u oslav loňského titulu ale chyběl.

Reklama