Čtvrtníček, Hádek a Lábus ve vězení. Poslechněte si novou audioknihu s hvězdným obsazením

Milovníci mluveného slova si přijdou na své při poslechu nové komedie mladého autora Martina Johanny Jsem tu omylem. V hlavních rolích starého vězně, novináře a expremiéra vystupují Petr Čtvrtníček, Kryštof Hádek a Jiří Lábus. Režie se ujal Jan Jiráň.

To se takhle potká v cele vězeň, novinář, státník a prostitutka… To není začátek vtipu, ale nové audio grotesky Jsem tu omylem, která svede dohromady osoby, jež by se v tomto složení potkaly jen stěží. A třebaže byl každý z nich zadržen z jiných důvodů, jedno mají společné – nikdo nechce za mřížemi zůstat moc dlouho. Za zdmi vězení totiž probíhá revoluce, a toho je třeba využít.

»Já tam hraju starýho vězně a hrál se mi dobře, protože já jsem ve vězení pečenej vařenej. V kuřimském kriminále hraju na bubny, jako jediný civil z těch kluků tam, takže já vězení důvěrně znám a v té roli jsem se velmi dobře zabydlel,« říká o své postavě Petr Čtvrtníček. Vedle něj se můžete v autorské hře Martina Johanny těšit na Kryštofa Hádka, Jiřího Lábuse, Danu Černou, Miroslava Táborského, Oldřicha Navrátila, Milana Šteindlera, Davida Vávru a legendární televizní hlasatelku Marii Tomsovou.

Režisér Jan Jiráň si komediální polohu textu užíval: »Mám rád humor. Umí pobavit, ale můžeme díky němu také s nadsázkou komentovat společenské či politické přešlapy naší doby. A někdy se i díky humoru sami dokážeme chytit za nos. Někdy i omylem,« řekl Jiráň, který v roce 2016 obdržel Cenu za podporu a rozvoj audioknih v České republice. A jak se mu pracovalo s herci Jiřím Lábusem a Petrem Čtvrtníčkem, kteří jsou v oblasti slovní zábavy mistři? »Tito dva komici jsou profesionálové, na které je vždy spolehnutí. Mám u nich jistotu, že text obohatí osobitým humorem,« dodal Jiráň.

O hudební stránku audioknihy s podtitulem Komedie o tom, že cela tuží charakter, pokud ho ovšem máme, se postaral skladatel Dominik Renč a titulní kresbu vytvořil významný český výtvarník Jiří Slíva, jehož obrázky a karikatury byly publikovány např. v New York Times, Wall Street Journal, Stern, Die Welt či Le Monde.

Pro mladého autora Martina Johannu se jedná o v pořadí již druhou nahrávku s jeho textem. Tou první byla v roce 2019 audio povídka Každý ve svém, kterou namluvili herci Ondřej Novák, Kateřina Bohatová a dvojnásobný držitel Ceny Thálie Jan Kříž.

Dodejme, že komedie Jsem tu omylem vyšla v distribuci vydavatelství Českého rozhlasu Radioservis a. s., a to na CD a v digitální verzi.  

(mac)

FOTO – Jerry Háša

Související články

Zanechte komentář

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

Poslední zprávy