UFOS, GLOBÁLNĚ-MOCENSKÝ SYSTÉM, GLOBÁLNÍ OTEPLOVÁNÍ A NEBEZPEČÍ KYBERNETICKÉ MĚNY - ROZHOVOR S KANADSKÝM MNISTREM NÁRODNÍ OBRANY PAULEM HELLYEREM

Hellyer Paul

Hellyer Paul

autor

14.01.2023 Rozhovory

Ctihodný Paul Hellyer, bývalý kanadský ministr národní obrany, se dostal na titulní stránky novin po celém světě, když jako první osoba vládního postavení ve skupině zemí G8 jednoznačně prohlásil: "UFO jsou stejně skutečná jako letadla létající nad hlavou". Měl jsem možnost s ním v roce 2021, krátce před jeho úmrtím ve věku 97 let, udělat rozhovor. Probírali jsme širokou škálu témat. Patřilo mezi ně UFO, mimozemšťané, kabaly, globální oteplování, nebezpečí kybernetické měny a jeho kniha "Osvobození! Ekonomie naděje". (Stan Mallow)

 

Stan Mallow (SM): Řekl jste, že Osvobození!: Ekonomie naděje je vaše poslední a nejdůležitější kniha. Jaké jsou důvody, proč to říkáte?

Paul Hellyer (PH): Jaký je váš názor na tuto otázku? Vlastně jsem si jistý, že je to moje poslední kniha, protože si nemyslím, že by mi moje žena dovolila napsat další, ale nejsem si jistý, že je to moje nejdůležitější kniha. Napsal jsem čtyři knihy ze série, počínaje "Světlem na konci tunelu", nebo  A Survival Plan for the Human Species (Plán přežití lidského druhu). Ta byla napsána před jedenácti lety. Když jsem ji napsal, myslel jsem si, že je to moje poslední kniha, protože obsahovala téměř vše, co jsem v té době věděl, obsahovala některé návrhy pro planetu a věci, které je třeba udělat, například že máme 10 let na to, abychom něco udělali s globálním oteplováním. Teď už je to 11 let, co byla napsána, a v podstatě jsme neudělali prakticky nic. A to je velmi důležitý problém, kterému je třeba se podívat zpříma do očí, jinak tato planeta nebude obyvatelná pro naše mladé lidi a naše vnuky.

O čtyři roky později jsem se pak dozvěděl mnohem více o tom, co se děje ve Vesmíru, a o některých věcech, které se děly na Zemi. Rozhodl jsem se, že o tom musím napsat. Od Stvořitele jsem se dozvěděl, jak a proč byl stvořen Vesmír a že jsme všichni ze stejného materiálu a že jsme všichni bratři a sestry bez ohledu na barvu pleti. A tak jsem to chtěl vyjádřit písemně. A neměl jsem úplně dost materiálu na knihu. A tahle je podle mě velmi důležitá, protože mě velmi zajímá finanční systém, bankovní systémy. Zajímám se o to už sedmdesát let. To byl důvod, proč jsem šel do politiky, a zatím se mi to nepodařilo změnit. Měli jsme strašlivou krizi a já jsem byl dítětem této krize a viděl jsem tu chudobu v její nejryzejší podobě. A tak jsem se na univerzitě ptal svých profesorů, jestli potřebujeme recese a deprese. A oni říkali: "No, to je součást systému, ty se dějí pořád." A tak jsem se ptal, jestli to je pravda. To nebyla moje otázka. Moje otázka zněla, jestli jsou nutné, a podle mého názoru nejsou.

Nikdy se nestalo, že by recese nebo deprese byly nezbytné. Všechny jsou peněžními jevy a žádný z nich nemusel nastat. Takže jsem se tím zabýval s přestávkami celý život - poměrně dlouhý život - a stále se tím zabývám. Když přišla pandemie, hned jsem věděl, že se systém zhroutí a že tisíce a tisíce lidí přijdou o práci a další o domy a tak dále a ocitnou se na ulici a že s tím někdo musí něco udělat. Nastala vhodná doba pokusit se udělat to, co se nám předtím nepodařilo; a to změnit systém. Tlačil jsem na pilu, že FED musí jít pryč, že FED musí být znárodněn a že vlády musí vytvořit - navrhuji 34% nově vytvořených peněz každý rok, což stačí na to, aby vyrovnaly své rozpočty na federální úrovni, na úrovni států a na úrovni obcí s daněmi o něco nižšími, o něco nižšími než dříve. Není to kouzelná kulka, jak říkají někteří moji přátelé, víte, udělejte tohle a už nikdy nebudete muset nikoho zdaňovat. To je naprostý nesmysl a mělo by se o tom vědět, protože stále musíte vybírat spoustu peněz prostřednictvím daní, ale nemusíte mít úspornou ekonomiku pořád nebo většinu času a začít dělat důležité věci, jako je stavba nemocnic a mostů a poskytování podpory lidem, kteří jsou zoufalí, a dělat věci, které by lidé měli dělat, pokud opravdu věří, že lidé jsou důležití.

Ostatní lidé jsou důležití a měli by jim věnovat nějakou pozornost. Takže to byla motivace a já jsem se rozhodl udělat něco, co jsem nikdy předtím neudělal, a to, že místo úvodu do knihy vložím oddíl nazvaný "Odhalení" a ten se skutečně týká pěti ran, jak je nazývám, které "Globálně-mocenský systém", jež já a ostatní popisujeme jako tu, která řídí show ve Spojených státech a jinde, nás vystavila, a zahrnují důležité věci, jako je globální oteplování a finanční systém a elektro-magnetická pole a všechny druhy věcí, které jsou špatné a které je třeba řešit, a pak řekl, že na tyto věci se musíme podívat hned a něco s tím udělat, jinak bude pozdě a my nebudeme mít planetu vhodnou k životu. Budeme mít planetu, která bude mít jen poloviční velikost, než jakou potřebujeme pro lidi, kteří ji obývají. Takže z toho tak nějak vycházím a byla to dlouhá cesta, zajímavá cesta, která zřejmě ještě není úplně u konce. A tak budu pokračovat dál a dělat, co budu moci, aby se lidé zapojili. Nedávno jsem poslal 280 knih členům Kongresu, Senátu, administrativy v USA s osobním dopisem. A možná se jim to nelíbí, to nevím. Nedává mi to v noci spát, protože nikam nekandiduji, a tak si nemusím dělat starosti, co si o mně myslí, ale chtěl jsem, aby věděli, co si myslím o tom, co mají dělat, což nedělali, protože nevěděli, co mají dělat, a nikdo jim to neříkal.

A tak jsem zvolil tento přístup. Takže to je dobrá poznámka k mé nejlepší větě z první z těch čtyř knih, která zněla: "Nevěděl jsem, kolik toho nevím, protože jsem nevěděl, kolik toho musím vědět." A tak jsem se rozhodl, že to udělám. Ta je dnes stejně pravdivá jako v den, kdy jsem ji napsal, protože je prostě jako svitek, ne jako ten, který se otevře a pak se zavře, když ho odložíte. Ale takový, který se stále otevírá oběma směry do nekonečna. Je to nikdy nekončící proces učení se a zjišťování, co se děje, protože Vesmír je fantastické místo a tak plné života, různých druhů, různých druhů a různých podob, že je to prostě, je to naprosto úchvatné, ale musíte o tom vědět a musíte se tomu přizpůsobit a říct si, no, chceme žít nejen v míru tady na Zemi, což se nám zatím moc nedaří, ale chceme spolupracovat s těmi dobrými ve zbytku Vesmíru jako přátelé a sousedé a zjistit, jestli si můžeme nějak pomoci, a to je určitě velmi reálná možnost.

Osvobození od elity

SM:  Je zřejmé, že první slovo v názvu knihy "Ekonomie naděje" je osvobození. Je také poměrně výmluvné a vyvolává řadu otázek. Abychom přešli k jádru věci, od čeho musíme být osvobozeni?

PH: Musíme být osvobozeni od kontroly bohaté elity, která si myslí, že by měla řídit naše životy za nás. A oni se do toho nyní opět pustili. Mluví o resetu systému, ne o nápravě takového, který by se lidem vyplatil, ale o resetu, který je jen dalším způsobem, jak jim sebrat hodnotu zboží a služeb, které vyprodukovali pracující lidé. Jinými slovy, je to jen další způsob podvodu, další způsob, jak slíznout smetanu z mléka. Jsou velmi vynalézaví, víte. Mluví o kybernetických měnách, jako by to bylo něco úžasného, co se stane světu. No, je to jako kdyby někdo přišel a vybral vám kapsy, takže jestli je to úžasné, tak já sám nejsem zrovna pro kapsáře. Chtěl bych, aby se kapsy otevřely a jejich obsah byl k dispozici lidem, kteří hladoví a kteří přišli o práci v důsledku pandemie a jejichž nájemné je dva nebo tři měsíce pozadu a tak dále.

 

O realitě UFO

SM: Paule, v roce 2005 jste se dostal na titulní stránky mezinárodních novin, když jste jako první člověk na vládní úrovni ve skupině zemí G8 jednoznačně prohlásil, že "UFO jsou stejně skutečná jako letadla létající nad hlavou". Co vás k tomuto závěru vedlo?

PH: No, je to zajímavý příběh. Když jsem byl ministrem, viděl jsem zprávy o pozorování a asi 80% pozorování byly přírodní úkazy; Venuše, meteorit nebo něco podobného. Asi 20% se tomu všemu vymykalo. Byly to neidentifikované létající objekty. A tak jsem tomu nevěnoval velkou pozornost, protože jsem v té době sjednocoval ozbrojené síly a byla to velmi obtížná práce. Stálo mě veškerou energii, dělat to, o čem Bob McNamara a další říkali, že je víceméně nemožné, ale něco, co by chtěl udělat každý ministr, kdyby na to měl odvahu. Tak jsem to udělal a pak jsem se tomu tématu moc nevěnoval, až asi, no, je to už asi 17 let, když mi jeden mladý muž z Ottawy - Pierre Juneau, začal posílat věci o UFO a ptal se mě, jestli bych se o to zajímal, a já mu řekl, že nemám čas to číst, což byla pravda. Řekl mi: "Prostě to odložte na poličku na horší časy." A já jsem řekl: "No, s tím souhlasím." A tak jsem se rozhodl, že to přečtu. Pak mě požádal, abych se podíval na dvouhodinový speciál, který dala dohromady americká televize ABC v čele s Peterem Jenningsem. Vystupovali v něm všichni ti bývalí piloti amerického letectva a bývalí civilní piloti a letečtí dispečeři a policisté, kteří všichni viděli UFO. A já si říkal, proč by lhali?

Copak by jim někdo platil za to, aby lhali  a řekli: "Viděl jsem UFO."  To si nemyslím. Tak jsem si to schoval někam dozadu do hlavy a pak mi Pierre poslal knihu "Den po Roswellu" od plukovníka Philipa Corsa a já si řekl, že to bude zajímavé čtení na chatě příští léto. A tak jsem ji odložil, a když přišlo léto, hledal jsem ji a nemohl jsem ji najít. Nakonec jsem se k ní přece jen nějakým způsobem dostal a protože jsem poznal jména generálů a leteckých základen a tak dále, pochopil jsem, že je velmi legitimní. Když jsem ji četl, přišel můj synovec a ptal se mě na ni. Řekl: "No, já jsem skeptik." A já jsem řekl: "No, máš právo být skeptik. Víceméně jsme pořád svobodná země." Šel domů a za dva dny mi zavolal a řekl: "Mluvil jsem s generálem. A on říkal: 'Každé slovo je pravda a ještě víc'."

Na tuto show v Torontu mě pozvali Victor Viggiani a Mike Bird, což byli dva skuteční ufologové, ale já jsem neměl v úmyslu tam jít, protože jsem tehdy nebyl ufolog. Nejsem jím ani teď. A nikdy jím nebudu. Jsem jen politik, který se nyní v tomto tématu docela vyzná, a to je vše, co tvrdím. Když jsem to četl, uvědomil jsem si, že víte, že letectvo Spojených států by nás mohlo dostat do kosmické války, protože má politiku nejdřív střílet a pak se ptát, a já si myslím, že Američané nevědí, co se děje, a myslím si, že mají právo to vědět, protože jsou daňoví poplatníci, platí za tyhle věci a měli by vědět, co se děje, a my bychom měli taky, protože všechno, co se děje ve Spojených státech, se nás tak či onak týká. Dospěl jsem k závěru, že mám morální povinnost říct svůj názor a dostat ho na veřejnost. Ale než jsem to udělal, chtěl jsem si s generálem promluvit osobně, a tak jsem se domluvil s Philipem, aby mi dal vědět, a zavolal jsem mu. Ještě než jsem stačil říct: "Dobrý den, jak se máte?" Řekl: "Každé slovo je pravda a ještě víc." A pak mi 20 minut tolik, kolik jen mohl, aniž by příliš porušil svou přísahu. A nejdůležitější bylo, že řekl, že představitelé Spojených států se setkali tváří v tvář s rozumnými bytostmi z jiných hvězdných soustav, tečka.

No, nedostali se sem na veslicích, ani na balónech, ani na ničem jiném, co by mě napadlo. Věděl jsem na 100%, že UFO je skutečné a že je mou povinností, s mým vzděláním v obraně, dostat to na veřejnost. A tak jsem zavolal buď Viktorovi, nebo Mikovi, už si nepamatuji, kterému, a řekl jsem: "Jdu tam". Jedním z mých hříchů je otálení a já jim neřekl, že nepřijdu, ale v tomto konkrétním případě to vyšlo a oni byli nadšení, naprosto nadšení. Nechal jsem si tu větu až na konec, a když jsem to řekl, Mike Bird řekl, že ho to potěšilo nejvíc v životě, když slyšel někoho mého charakteru vystoupit a bez váhání říct, že UFO jsou stejně skutečná jako letadla, která létají nad hlavou, a to jsou. Jediný rozdíl je v tom, že teď už nikdy nevíte, jestli jsou americká, nebo odjinud.

 

Mimozemské druhy navštěvující Zemi

SM: Někteří lidé tvrdí, že existuje více než 50 druhů mimozemšťanů a že navštěvují Zemi tisíce let. Víte, odkud pocházejí, jak vypadají a jaké jsou důvody jejich návštěv naší planety?

PH: Především pochybuji, že přicházejí už tisíce let. Jeden z nejznámějších případů v ufologii se týká flotily 50-ti létajících talířů, které přiletěly nad jižní a střední Evropu na počátku 60. let 20. století. Myslím, že to bylo v roce 1962. Bylo to o fous, protože Lemnitzer byl vrchním velitelem tamních sil NATO a byl právě připraven zmáčknout tlačítko a vyvolat nám další válku, a těch 50 objektů pak zamířilo nad severní pól. Byl přesvědčen, že to nejsou Rusové, že musí být odjinud. Tak nařídil studii, která trvala tři nebo čtyři roky. Podílely se na ní, myslím, dvě nebo tři země. Nevím jak se ta studie jmenovala, ale bylo to jedno slovo. A její závěr zněl, že na Zemi už tisíce let pobývají nejméně čtyři druhy mimozemských bytostí.

Myslím, že důvod, proč se počet druhů mimozemských entit tak rychle zvýšil - alespoň těch, které byly identifikovány -, měl hodně společného s tím, že jsme objevili atomovou energii. Cokoli uděláme, ovlivní ostatní části Vesmíru. Ti lidé zvenčí, myslím, že říkali, že jsme jak děti, co si hrají se sirkami a že pravděpodobně vyhodí do povětří sebe a s nimi i svou planetu a učiní ji neobyvatelnou. Myslím, že nikdo ne ví kolik druhů mimozemských ve skutečnosti operuje na naší planetě. Mluvil jsem s někým, kdo měl k dispozici příručku armády Spojených států, kde bylo uvedeno 54 druhů. To byl obrovský nárůst oproti mým začátkům, kdy jsme se s astronautem Apolla - Edgarem Mitchellem shodli někde na dvou až dvanácti typech. Oba jsme byli daleko od pravdy, protože jsme prostě nevěděli, že jich je tolik, a možná jich v té fázi tolik nebylo, ale další se objevily později.

Bývalý kanadský ministra národní obrany Paul Hellyer

Vypadají jinak. Myslím, že běžná představa je o Šedých s dlouhýma, hubenýma rukama a velkýma černýma očima a tak dále, štěrbina místo nosu. Většina těch v naší galaxii vypadá jako my - humanoidé. Nejspíš jsme bratranci a sestřenice. Byli tu návštěvníci, kteří mohli jít po ulici a nikdy byste nepoznali, že se díváte na mimozemšťana.

 

Mateřské lodě kolem Země

V současné době je uvnitř naší sluneční soustavy velké množství velkých plavidel. Viděl jsem snímek na kterém byla vidět celá skupina mateřských lodí mezi námi a Sluncem. A 21. února 2021 došlo k případu, který podle mě ukazuje hlavně to, jak moc ještě neříkáme pravdu a neukazujeme, co se děje. Jeden z mužů na Mezinárodní vesmírné stanici byl na procházce ve Vesmíru, aby provedl nějaké opravy na stanici. Přiletělo k nim velké plavidlo a záměrně se k nim otočilo o 180 stupňů, aby ho mohli vyfotografovat. Jeden z mých přátel mi poslal e-mail s obrázkem. Viděl jsem toho chlapa, jak pracuje venku, a pak jsem se podíval dolů na roh a tady byla věc, která vypadala jako obrovská klobása, která právě přilétala z levé strany. Přesně v tu chvíli obrazovka zčernala a napsala, že tato část byla odstraněna kvůli autorským právům. Čí jsou to autorská práva? Kdo měl čas na autorská práva? A když jsem se podíval příště, ta černá věc byla pryč. O dva nebo tři dny později mi ze schránky zmizel i původní e-mail. Nebyla po něm ani stopa.

 

Falešná invaze mimozemšťanů

SM: Před několika lety varoval známý astrofyzik Stephen Hawking před invazí mimozemšťanů. To vás přimělo k razantní reakci, v níž jste mimozemšťany obhajoval. Co podle vás způsobilo, že se Stephen Hawking mimozemšťanů tak obával, a proč jste se cítil povinen je bránit?

PH: Myslím si, že prostě nevěděl, že tu jsou. Chci říct, že o svých věcech věděl víc než kdokoli jiný, ale myslím, že žádného neviděl - netrávil čas se Stevenem Greerem nebo Stevem Bassettem nebo se mnou nebo s Paolou Harris nebo s tisíci dalšími; se spoustou dalších lidí, kteří to studují - a nevěděl, že jsou tady. Myslel jsem si, a zvláště při jeho vysokém postavení ve vědeckém světě, že to, že vůči nim vytvořil režim strachu, nebylo užitečné. Takže jsem v podstatě řekl, že je to špatný předpoklad. Musíte předpokládat, že nás mohli ovládnout, kdykoli by chtěli. A že většina z nich je přinejmenším benevolentní, což je.

 

Odhalení mimozemšťanů

SM: Myslíte si, že přijde čas, kdy mimozemšťané dají o své přítomnosti zde na Zemi vědět ve velkém a odhalí se celému lidstvu, a ne jen několika vybraným jedincům, což se zdá, že dělají doposud?

PH: Myslím, že to je otázka za 64 bilionů dolarů, na kterou neznám odpověď a myslím, že ji nezná nikdo. Nemyslím si, že odpověď je zatím možné znát, ale po tom všem si myslím, že to nemusí být tak dlouhá budoucnost, jak by si někteří z nás možná i přáli. Mohlo by k tomu dojít poměrně brzy, protože si nemyslím, že všechny ty mateřské lodě jsou tam pro nic za nic, a vím, že "Globálně-mocenskému systému" dochází nacistické aspekty věcí a začíná ji velmi svrbět touha ovládnout svět a uzpůsobit si ho podle svých představ. Možnost střetu v dohledné době je, myslím, větší realitou, než by kdokoli z nás řekl možná ještě před pěti lety.

 

SM: Ve své knize sice vyjmenováváte obavy, které máte ze smutného stavu našeho světa, ale zároveň jste podrobně uvedl, jak je řešit. Kdy se to podle vás začne dít a kdo nebo co bude tím katalyzátorem, který to spustí?

PH: Někoho hledám. Jsem příliš starý na to, abych to byl já, ale hledám někoho, kdo bude nejen prozíravý, ale kdo řekne zájmovým skupinám: "Podívejte se, už mě nebaví poslouchat, jak říkáte, dejte nám ještě dvacet nebo třicet let na to, abychom vytáhli ropu ze země, protože tam máme vázaný bilion dolarů a chceme ho vytáhnout. Jsem unavený z toho, že se na to díváte zkratkovitě a že to poškozuje veřejný zájem. Chceme udělat správnou věc pro planetu a pro lidi - a to je spojeno dohromady." A čím dříve to pochopíme, tím lépe, a možná se nám podaří situaci zachránit.

Pokud brzy něco neuděláme, bude se to jen zhoršovat. Mluví o tom jeden článek za druhým. Nedávno jsem četl o tom, že ryby nejsou schopné se vyvíjet dostatečně rychle - vyvíjet se, myslím, že to je to správné slovo - dostatečně rychle, aby udržely krok se zvyšující se teplotou vody. Potravní řetězec bude úplně mimo. Když se potravní řetězec vychýlí z rovnováhy, spousta lidí zemře hlady. A tyhle věci, to nejsou žádné záhady. Stačí, když si uděláte trochu času a prostudujete, co vědci říkají, a pak s tím něco uděláte.  Myslím na lidi, jejichž životy budou ohroženy nedostatkem pozornosti našich vůdců.

 

SM: Chtěl byste říci nějaká závěrečná slova?

PH: Ano. Všichni si musíme uvědomit, že bojujeme duchovní bitvu a lidé se musí rozhodnout pro Světlo, pokud chceme dát svět do pořádku.