Hlavní obsah

Česko - Slovensko 33:27Házenkáři zahájili dvouzápasovou přípravu se Slovenskem vítězně

Aktualizováno

Čeští házenkáři v prvním ze dvou přípravných zápasů v Kutné Hoře porazili v sobotu Slovensko 33:27. Svěřenci španělského trenéra Xaviera Sabatého měli utkání s bývalým federálním partnerem pod kontrolou a rozhodli povedenou pasáží po změně stran. Nejlepší český střelec duelu Jakub Štěrba dal pět branek. Nedělní odvetou reprezentanti zakončí lednový program.

Foto: Hana Vrbková/Česká házená

Česká radost v podání Jana Blechy při přípravném duelu se Slovenskem.

Článek

Souboj týmů, které se nekvalifikovaly na mistrovství světa, byl v úvodu vyrovnaný. Soupeři se přetahovali o vedení a Slováci ještě ve 24. minutě drželi náskok 11:10. Pak ale domácí favorit třemi góly po sobě otočil stav a první půli vyhrál 17:14.

Brzy po změně stran Češi definitivně rozhodli. V 35. minutě Harabiš zvýšil na 19:14 a za dalších 14 minut vystřelil Štěrba domácímu celku poprvé v utkání osmibrankový náskok. Slováci v závěru už jen mírně zkorigovali stav.

Foto: Hana Vrbková/Česká házená

Tomáš Babák se snaží prosadit proti obraně Slovenska.

Nedělní odveta v Kutné Hoře bude posledním ze šesti zápasů české reprezentace v tomto přípravném bloku. Sabatého svěřenci se nejprve s bilancí výhry a remízy na konci prosince představili ve dvou duelech v Lotyšsku, poté v minulém týdnu na turnaji ve Francii podlehli Egyptu a porazili Nizozemsko.

Přípravné utkání házenkářů v Kutné Hoře
Česko - Slovensko 33:27 (17:14)
Sestava a branky Česka: Mizera, Hrdlička - Hrstka 4, Piroch 2, Štěrba 5, Kašpárek 2, Babák 2, Trkovský, Šlachta, Vančo, Harabiš 4, Klíma 4, V. Patzel 3, Douda 1, Březina, Zeman 2, Režnický 1, Blecha 3.
Nejvíce branek Slovenska: Mišových 8. Rozhodčí: Friedel, Kučerka (oba Česko). Vyloučení: 6:6. Diváci: 450.

Reklama