Novinky z nakladatelství Euromedia: Dvojí život, Tanečnice z Moulin Rouge, Život za první republiky

První novinkou je kniha německé autorky Tanji Steinlechnerové Tanečnice z Moulin Rouge, která  je již sedmou knihou z edice Významné ženy nakladatelství Ikar. Vypráví životní příběh Louise Weberové, múzy Toulouse-Lautreca a později i světově uznávané královny kankánu.

Z nakladatelství Ikar je také další kniha – Dvojí život od americké spisovatelky mexického původu Katie Gutierrezové. Její hlavní hrdinkou je úspěšná bankéřka Dolores Riverová, která si vybudovala oslnivou mezinárodní kariéru a svůj soukromý čas dělí mezi dvě země a dvě rodiny – dokud pravda nevyjde najevo a jeden manžel není zatčen za vraždu toho druhého…

Třetí novou knížkou je publikace Hany Kneblové s názvem Život za první republiky. Autorka populární formou vypráví o všech oblastech života v té době, o problémech po první světové válce, o běžném životě obyčejných lidí, ale také o úspěšných podnikatelích, spisovatelích, sportovcích a filmových hvězdách, o skandálech politiků či o ženách, s nimiž navázal prezident Masaryk vztah po smrti své manželky. Nechybí ani zajímavosti, jako je například vznik tradice vánočních stromů republiky. Knihu vydává nakladatelství Brána.

Tanja Steinlechnerová: TANEČNICE Z MOULIN ROUGE

Paříž 1882. Louise Weberová vyrůstá jako dcera pradleny v naprosté chudobě. Odmala je však zapálená pro tanec. Znovu a znovu navštěvuje bary a kavárny na Montmartru a za podpory umělců jako Renoir a Toulouse-Lautrec se brzy stává hvězdou Moulin Rouge.

Poté co zatančí před perským šáhem, je z ní rázem mezinárodně uznávaná královna kankánu. Trápí ji ale strach, že znovu upadne do chudoby. A tak dává všechno v sázku: bohatství, štěstí – i největší lásku svého života…

Tanja Steinlechnerová (*1974 v Heilbronnu), navštěvovala Freiburskou hereckou školu v kulturním centru E-Werk. Na Univerzitě v Hildesheimu studovala kreativní psaní u dr. Hannse-Josefa Ortheila a poté působila jako lektorka a literární agentka.

Katie Gutierrezová: DVOJÍ ŽIVOT

V roce 1985 se Lore Riverová v Mexiko City provdá za Andrese Russa, přestože je již v Texasu vdaná za Fabiana Riveru, s nímž má dvojčata.  

Během své kariéry mezinárodní bankéřky dělí Lore svůj čas mezi dvě země a dvě rodiny – dokud pravda nevyjde najevo a jeden manžel není zatčen za vraždu toho druhého…

V roce 2017 při procházení internetu a hledání nejsenzačnějších zpráv narazí autorka skutečných kriminálních případů Cassie Bowmanová na článek popisující tuto tragickou událost. Cassie vypátrá Lore a zachytí celý obraz podvodu, který vedl ke katastrofě. Čím více času však s Lore tráví, tím více Cassie zpochybňuje skutečnosti týkající se vraždy. Její odhodlání odhalit pravdu může brzy ohrozit Lorein současný klidný život a také odhalit mnohá tajemství, která obě ženy skrývají…

Katie Gutierrezová je Američanka mexického původu. Její debut Dvojí život se stal okamžitě po svém vydání bestsellerem. Přispívá do novin a časopisů jako jsou Time, Harper´s Bazaar, Washington Post a další. Žije v San Antoniu v Texasu s manželem a dvěma dětmi.

Hana Kneblová: ŽIVOT ZA PRVNÍ REPUBLIKY

První republika (1918 – 1938) existovala jen krátce, ale přesto je toto období nabito zajímavými i dramatickými událostmi.

Autorka populární formou vypráví o všech oblastech života v té době, o problémech po první světové válce, o běžném životě lidí, ale také o úspěšných podnikatelích, spisovatelích, sportovcích a filmových hvězdách, o skandálech politiků či o ženách, s nimiž navázal prezident Masaryk vztah po smrti své manželky.  Nechybí ani zajímavosti, jako je například líčení kruté zimy v roce 1929, přemnožení bekyně mnišky nebo to, jak vznikla tradice vánočních stromů republiky.

Mgr. Hana Kneblová (*1976) se narodila v Novém Jičíně. Vystudovala Filozofickou fakultu Univerzity Palackého v Olomouci, obor historie a český jazyk. Několik let učila na základní škole, poté pracovala jako jazyková redaktorka knih a překladatelka.

Ve své tvorbě se zaměřuje na populárně-naučné publikace z oblasti historie. Mezi její díla pro dospělé patří např. Život českých panovníků, Život v českých zemích ve středověku, Život v českých zemích za Františka Josefa I., Sňatky z lásky, Slavné ženy Francie, Život v českých zemích za Rudolfa II., Za časů našich prababiček a pradědečků či Šlechta v českých zemích. Zabývá se i psaním knih pro děti.

You may also like...