Hlavní obsah

Věk byste jim nehádali! Slavní, kteří letos oslaví 60

Foto: Profimedia.cz

Foto: Profimedia.cz

Reklama

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Že šedesátka znamená blížící se důchod a přípravu na stáří? Ale kdepak. Deset hvězd z Česka i zahraničí je toho jasným důkazem. Možná mají svůj umělecký vrchol za sebou, ale patří k uznávaným autoritám a umí si užívat života. A některým byste šedesát nehádali.

Článek

Hvězdní šedesátníci? Občas je možná loupne v zádech, někteří zakrývají šediny nebo řeší vrásky a zpomalený metabolismus, ale většinou jsou ve skvělé formě. Mají zkušenosti i respekt, v práci sklízí ovoce. Mladou generací se rozhodně nenechají zastínit, mají co nabídnout a nabídky na zajímavé projekty si k nim stále nacházejí cestu. Kdo chytil druhou mízu, kdo už je prarodič a kdo vypadá o deset let mladší?

Brad Pitt

Šedesátka se zdá jako velký milník v životě hollywoodského krasavce a skvělého herce. Vloni oznámil, že bude omezovat své herecké aktivity, randí s krásnou a o polovinu mladší návrhářkou šperků Ines de Ramon (která se rozešla s Paulem Wesleym z Upířích deníků) a chce se věnovat více vínu. Ne snad jako konzument (s tím měl problém), ale jako vinař. Vidět jej můžete například ve filmu Babylon, z loňského roku, kde hraje slavného herce z 20. let minulého století.

Foto: Profimedia.cz

Po rozchodu s Angelinou Jolie měl slabší období, ale teď má zase skvělou formu a jede bombyFoto: Profimedia.cz

Lisa Kudrow

Proslavila se jako Phoebe ze seriálu Přátelé, a ač patřila ve své době mezi největší hollywoodské hvězdy, sláva ji nesemlela. Je skoro třicet let vdaná, stárne s grácií, a než se stala součástí světa showbyznysu, vystudovala biologii a věnovala se výzkumu bolesti hlavy, na kterém spolupracovala se svým otcem.

Sice ji není vidět tolik jako dřív, ale stále hraje ve filmech (Nate je hvězda) a v seriálech (Jednotky vesmírného nasazení).

Foto: Profimedia.cz

Z hereček z Přátel stárne nejpřirozeněji a my za to tleskámeFoto: Profimedia.cz

Quentin Tarantino

Uznávaný hollywoodský režisér je roky na vrcholu, a protože měl jeho poslední snímek premiéru v roce 2019, mnozí nedočkavě čekají, jaké téma zvolí příště. Navíc být mělo jít podle jeho slov o poslední film.

Věnuje se psaní (do knižní podoby převedl Tenkrát v Hollywoodu a napsal knihu o kinematografii) a plánuje napsat scénář k seriálu. Nedávno se oženil s o dvacet let mladší zpěvačkou Daniellou Pick a mají spolu dvě malé děti.

Foto: Profimedia.cz

Odejít se prý má v nejlepším a Tarantino to hodlá dodržet. Proto chce s příštím, desátým filmem skončitFoto: Profimedia.cz

Johnny Depp

Do šedesátky vstupuje filmový pirát s úsměvem. Podařilo se mu totiž v minulém roce vyhrát soud s bývalou manželkou Amber Heard, která jej vinila z domácího násilí. Sice přišel o role a načas i o pověst, ale vstává z popela jako bájný Fénix. Hodně se věnuje hudbě a natáčí historický film, kde hraje Ludvíka XV. Vztah s právničkou mu zřejmě nevyšel, tak jsme zvědaví, zda se letos zamiluje.

Foto: Profimedia.cz

Málokdy je k vidění bez tmavých brýlí a většinou vypadá jako trhan, ale to k Johnnymu patříFoto: Profimedia.cz

Brigitte Nielsen

Dánská herečka má dobu největší slávy za sebou, byla Rudou Sonjou, hrála v Cobře, byla vdaná za Sylvestra Stallona (mimo jiné). Nikdy nebyla subtilní blondýnkou, ale naopak vysokou, sebevědomou ženou s ikonickým krátkým účesem. A že se u šedesátiletých čeká radost z vnoučat? Brigitte je mámou čtyřleté dcery, kterou má se svým pátým manželem. Na sociálních sítích se ráda chlubí štíhlou postavou.

Foto: Profimedia.cz

Jestli někdo nezapadá do představ o šedesátnicích, je to tahle frajerkaFoto: Profimedia.cz

Vilma Cibulková

Herečka bývá obsazována do rolí osudových žen. Ona sama má za sebou hned několik pádů na samé dno (léčila se ze závislosti na alkoholu, musela se vyrovnat s nevěrou partnera a závislosti na drogách propadla její dcera), ale vždy patřila k našim předním umělkyním. V poslední době hrála ve filmu Promlčeno a můžete ji vidět i v pražském divadelním spolku SpoluHra.

Foto: Profimedia.cz

Má nezaměnitelný hlas a díky tomu namlouvá audioknihyFoto: Profimedia.cz

David Matásek

Šedesát bude letos i představiteli Kendyho ze série Básníci nebo seriálovému poldovi. Jezdí na skútru Vespa, jeho čtvrtá žena má o 25 let míň než on, je čtyřnásobným otcem a už i dědečkem. To je hned několik důvodů, proč se udržovat ve formě. Kromě filmů a seriálů je i obsazovaným divadelním hercem, hraje v Národním divadle a exceluje v Letních shakespearovských slavnostech.

Foto: Profimedia.cz

Stále plný energie, kterou dává do práce i do rodinyFoto: Profimedia.cz

Bára Basiková

Život populární zpěvačky byl vždy tak trochu nahoru a dolů, nedávno se svěřila, že byla vážně nemocná a musela se vzdát role v muzikálu Okno mé lásky. Na druhou stranu si udělala radost novou deskou Příští stanice Muzikálová. A ač je krátce po rozchodu, radost jí dělají děti a doufá, že z ní bude brzy babička.

Foto: Profimedia.cz

Letošní jubilantce sekne nový účes (paruka?) i styl, který si v poslední době oblíbilaFoto: Profimedia.cz

Yvetta Blanarovičová

Netušíme, jak to dělá, ale chceme recept. Herečka a zpěvačka původem ze Slovenska vypadá neuvěřitelně. Yvetta vystupuje v muzikálech, hrála v Ulici, pořádá akademii pro znevýhodněné děti s talentem. A je velmi aktivní na sociálních sítích, kde jí náklonnost projevuje řada mužů. V současnosti je nezadaná, a když se někde objeví se synem, je podezírána, že má mladého milence.

Foto: Profimedia.cz

Šedesátku vítá v absolutní forměFoto: Profimedia.cz

Ivana Chýlková

Naše přední herečka kraluje českému filmu víc než 35 let. Je nepřehlédnutelná, vtipná a šmrncovní. Hraje ve filmech (Zbožňovaný), v seriálech (Osada), na divadle. Je pyšná na svého syna, a ač se mnozí její kolegové vyjadřují rádi ke všemu, ona říká, že nepotřebuje mít názor na všechno. Během covidu si oblíbila chalupaření, ale stále je městské děvče. A jak se udržuje ve formě? Už to prý nejde samo, a tak začala s jógou.

Foto: Profimedia.cz

Covidovou pauzu si užila, ale je ráda, že je opět v jednom koleFoto: Profimedia.cz

Reklama

Načítám