Plzeňské Divadlo Pluto oslaví příští rok významné výročí. Pro diváky chystá už nyní spoustu překvapení

16.01.2023 9:35

V příštím roce oslaví Divadlo Pluto 25 let své existence. Už v dubnu ale premiérou nové komedie zahájí divadlo roční oslavy tohoto významného jubilea.

Divadlo Pluto

„Pluto zahájilo svou činnost v dubnu roku 1999 v lochotínském pavilonku hrou Až se trefila aneb Jak se válčí na Pavlači. To znamená, že přesně za rok v dubnu dovrší krásných a někdy i nelehkých pětadvacet let své činnosti. Letošní dubnovou premiérou tak odstartujeme období, ve kterém budeme vzpomínat, bilancovat a snad i překvapovat naše diváky,“ líčí principálka divadla Jindřiška Kikinčuková.

Právě komedií Raye Cooneyho 1+1=3 chce Divadlo Pluto zahájit roční oslavy svých pětadvacátých narozenin. V titulu s názvem 1+1=3 pojednávajícím o jednom manželském trojúhelníku se v hlavních rolích představí Daniel Rous, Pavel Kikinčuk, Bronislav Kotiš, Petr Jančařík, Pavla Bečková, Táňa Krchovová, Klára Kovaříková a další. Divadlo Pluto také nově přibírá nové členy do Klubu přátel divadla.

Kromě premiéry ale na fanoušky Divadla Pluto čekají další překvapení. „Už od ledna například startujeme projekt PlutoWorldCoffee, tedy že každý divák k nákupu osmi a více vstupenek obdrží v pokladně divadla balíček kávy z pražírny v Medlešicích,“ vyjmenovává seznam novinek produkční divadla Anna Kupková. „Kromě dubnové premiéry také na jaře vyzkoušíme v našem divadle netradiční, ale světově úspěšný formát Rande naslepo a v neposlední řadě jsme se zapojili do crowdfundingové sbírky portálu HitHit, ve které nám diváci mohou přispět libovolnou částkou na provoz divadla a jsou za to pro ně připravené zcela mimořádné odměny, ke kterým se jinak normální smrtelník nemá šanci dostat,“ prozrazuje Kupková.

V roce 2022 odehrálo Pluto na své domovské scéně v doubraveckém Centrumu 84 představení. Nejčastěji uváděným titulem se stal Blbec k večeři. Divadlo ale vyráželo i na zájezdy po celé republice. „Celkově jsme vyjeli dvaadvacetkrát do různých divadel či kulturních domů,“ upřesňuje umělecký šéf divadla Jiří Bláha.

Pozor! Oblíbený muzikál My Fair Lady bude v Plutu uveden naposledy v červnu. „Tento rok začínáme po novoroční pauze ve středu 18. ledna s muzikálem My Fair Lady, jehož uvádění u nás definitivně skončí v červnu, kdy nám vyprší práva na jeho reprízování,“ dodává Bláha.

„Věříme, že se všichni ve zdraví dožijeme té pětadvacítky, a že ty horší divadelní časy už máme za sebou,“ věří a uzavírá Jindřiška Kikinčuková.

Foto Divadlo Pluto

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24