PrevencePřírodní léčbaZdraví

5 důvodů, proč milovat skořici

Jedna čajová lžička skořice obsahuje stejnou antioxidační sílu jako půl šálku borůvek a bylo prokázáno, že přirozené antimikrobiální vlastnosti skořice bojují s kmeny E. Coli a kvasinkami Candida. Také, ačkoli technicky není sladké, bylo prokázáno, že „sladké koření“ jako skořice, muškátový oříšek a zázvor zvyšuje sytost a napodobuje sladkost, což vám umožní omezit cukr téměř v čemkoli.

Lepší zdraví srdce

Strava bohatá na koření, jako je skořice a kurkuma, může pomoci omezit negativní účinky konzumace tučného jídla. Po jídle s vysokým obsahem tuku se zvyšuje hladina tuků v krvi známých jako triglyceridy a chronicky vysoké triglyceridy zvyšují riziko srdečních onemocnění.

Regulace krevního cukru

Extrakt ze skořice bohatý na antioxidanty může pomoci snížit rizikové faktory spojené s cukrovkou a srdečními chorobami.

Ochrana proti cukrovce

Skořice zpomaluje vyprazdňování žaludku, což omezuje prudký nárůst hladiny cukru v krvi po jídle a zlepšuje účinnost nebo citlivost inzulínu. Skořice může zabránit poškození tkání a záněty způsobené vysokou hladinou cukru v krvi. Když jsou hladiny cukru v krvi vysoké, cukr se váže s proteiny za vzniku sloučenin nazývaných koncové produkty pokročilé glykace neboli AGE. AGE aktivují imunitní systém, který spouští zánět a poškození tkání spojené se stárnutím a cukrovkou. Je přímá souvislost mezi obsahem antioxidantů v běžných bylinkách a koření, včetně skořice, a jejich schopností bránit vzniku AGE. Tento účinek také dále snižuje riziko poškození srdce, protože AGE přispívají ke kornatění tepen.

skorice-pomeranc

Lepší funkce mozku

Pouhé přivonění ke skořici zlepšuje kognitivní zpracování, ale její konzumace výrazně zvyšuje mozkové funkce. Extrakt ze skořice zabraňuje otoku mozkových buněk způsobem, který se obvykle vyskytuje po traumatickém poranění mozku nebo mrtvici.

Parkinsonova ochrana

Po požití mleté skořice se metabolizuje na látku zvanou benzoát sodný, která vstupuje do mozku. S Parkinsonovou nemocí se mohou ukázat pozitivní účinky v podobě ochrany neuronů, normalizované hladiny neurotransmiterů a zlepšení motorických funkcí.

Zdroj obrázků: pixabay.com

Prohlašujeme, že autoři ani provozovatel webu nepřebírají zodpovědnost za případné újmy způsobené využíváním léčebných metod v tomto článku. Ačkoliv jsou recepty, rady nebo léčebné metody v tomto článku psány s nejlepším svědomím autora textu, jejich použití je na vlastní nebezpečí a mělo by probíhat výhradně po konzultaci s vaším lékařem.

Zdroj náhledového obrázku: Depositphotos

Podobné články

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Back to top button