InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Expediční kamera – festival cestovatelských filmů

    neděle 28.4 16:00 - Čajovna Pod Stolem, Strakonice

  • Vernisáž výstavy modelů, obrazů a sbírkových předmětů k operaci Overlord

    neděle 28.4 14:00 - Městská galerie Vodňany, náměstí Svobody 18

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trenér Cehnic: Slabší podzim musíme vždy dohánět na jaře

Jiří Prokeš ml., hrající trenér Cehnic (na snímku vlevo).

Jiří Prokeš ml., hrající trenér Cehnic (na snímku vlevo).

CEHNICE - Na tuhle polovinu sezony by nejraději zapomněli. Vůbec jim totiž nevyšla. Fotbalisté Cehnic posbírali během třinácti zápasů pouhých osm bodů a v béčkové skupině nejnižší krajské soutěže se krčí na předposlední třinácté pozici. Co se týče skóre, tak méně branek dal už jen poslední Bavorov a společně s dvanáctým Husincem jich nejvíce inkasovali. Cehničtí mají na jaře co napravovat, čehož si je moc dobře vědom i trenér Jiří Prokeš mladší… „Musíme se zaměřit hlavně na domácí zápasy, abychom v nich uhráli co nejvíce bodů,“ naráží na to, že jeho mužstvo zatím zvítězilo v domácím prostředí pouze jedenkrát.

V minulé sezoně jste patřili do klidného středu tabulky, posbírali jste 38 bodů a záchranářským bojům jste byli na míle vzdáleni. Letos je však všechno jinak. Po podzimu máte na svém kontě osm bodů a v tabulce jste předposlední. To je asi daleko za očekáváním, že? A čím si ten pokles vůbec vysvětlujete?

Každou sezonu máme slabší podzim a musíme to vždy dohánět na jaře. V každém zápase máme na střídání dva až tři lidi a pokud někdo vypadne ze základu kvůli zdravotním problémům nebo rodinným důvodům, tak se těžko adekvátně nahrazuje.

Do jaké míry se podepsal nejen na hře, ale i výsledcích odchod Petra Hovorky do Strunkovic nad Blanicí?

Odchod Petra se projevil znatelně. Je to kvalitní hráč, chybí jeho zkušenosti a důraz. Jedná se o univerzála, jehož jsme mohli využít na různých postech.

Při pohledu na skóre je jasné, že to nejde ani v obraně a ani v útoku. Ofenzivu máte druhou nejhorší a společně s Husincem jste inkasovali nejvíce branek. Co vám tato čísla ukazují?

Je to tak, dostávali jsme spoustu branek. V průběhu podzimu jsme udělali nějaké změny v obraně a budeme v tom pokračovat, aby se obrana sehrála.

Našel byste nějakou partii, která byla dle vašich představ?

Nejlepší zápas jsme odehráli asi proti béčku strakonického Junioru. Hra byla vyrovnaná, a i když jsme ve druhém poločase prohrávali, nepoložilo nás to. Skóre jsme otočili a dokázali jsme vyhrát.

Naopak tím utkáním, na které byste nejraději zapomněl, je určitě jedenáctibrankový výprask od suveréna ze Sousedovic?

Výsledkově to bylo nejhorší utkání určitě. Sousedovice jsou ovšem v této sezoně jinde, ještě neprohrály a nám se na tento zápas rozpadla sestava. Muselo nastoupit několik hráčů z béčka, abychom to vůbec dali dohromady.

Musel jste na své svěřence častokrát zvýšit hlas, nebo k nim promlouváte spíše v klidu?

Jen minimálně, a spíše proto, abychom se povzbudili. Většina hráčů má za sebou mnoho odehráno a zvýšit hlas by asi už bylo zbytečné. Snažíme se to řešit v klidu, říci si, co jsme udělali špatně a co musíme zlepšit.

Po posledním zápase jste říkal, že musíte sehnat nové posily. Jak se to zatím daří? Už je máte vyhlédnuté? A na jakých postech byste si přáli především posílit?

Co se týče posil, tak se moc vybírat nedá. Lidí je všude málo a skoro každý tým na této úrovni má problém s počtem hráčů. Doufáme, že se s námi zapojí i hokejisté, které máme u nás registrované a pomohou nám.

Nezahájíte vzhledem k současné situaci zimní přípravu o něco dříve, než bylo zvykem? A co bude její náplní?

Přípravu zahájíme v půlce února. Absolvujeme soustředění v Soběšicích. Zaměříme se určitě na fyzickou kondici a také na práci s míčem. Kolikrát jsme řešili věci na hřišti zbytečně zbrkle, báli jsme se hrát a vzít to občas na sebe.

Znáte už soupeře pro přátelská utkání? Kolik jich sehrajete?

Sehrajeme dva přátelské zápasy. Nechci, aby se nám před odvetnou částí sezony někdo zranil. Potvrzené ještě nic nemáme, ale jsme v kontaktu.

Osmý a čtrnáctý tým sice dělí jenom osm bodů, ale je jasné, že jste v boji o záchranu pořádně namočeni. Kolik bude podle vás třeba ještě získat bodů, abyste v krajské soutěži setrvali?

Musíme získat víc bodů než týmy před námi. Teď ale vážně. Do každého zápasu půjdeme s cílem zvítězit. Jinak se musíme zaměřit hlavně na domácí zápasy, abychom v nich uhráli co nejvíce bodů a také je třeba bodovat se soupeři, kteří jsou těsně před námi.

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace