Hlavní obsah

Ml. Boleslav - Vítkovice 3:2 SNBruslaři zdolali Vítkovice a i potřetí pod Kalousem bodovali

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Roman 1 : 0
38. Bukarts 1 : 1
52. Najman 2 : 1
55. Krenželok 2 : 2
65. Lantoši (rozhodující nájezd) 3 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Mladé Boleslavi porazili v dohrávce 19. kola extraligy doma Vítkovice 3:2 po samostatných nájezdech a posunuli se na 9. místo před Kometu Brno. Bruslařský klub i ve třetím zápase pod novým trenérem Jiřím Kalousem bodoval a z toho podruhé vyhrál. V rozstřelu rozhodl v osmé sérii Róbert Lantoši. Druzí Ostravané podruhé z posledních tří zápasů prohráli a na vedoucí Pardubice ztrácí bod.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Lukáš Krenželok z Vítkovic, brankář Filip Novotný a Martin Pláněk oba z Mladé Boleslavi.

Článek

V sestavě Mladé Boleslavi se poprvé objevil útočník Ondřej Roman. Odchovanec ostravské Poruby a bývalý hráč Vítkovic posílil Bruslařský klub z francouzského Rouenu. V elitním útoku nahradil absentujícího Daniela Přibyla.

Vítkovičtí byli aktivnější, ale šance na obou stranách dlouho chyběly. Novotného prověřil především bek Raskob, jehož střelu mladoboleslavský gólman vytěsnil vyrážečkou. V čase 12:30 se radovali domácí. Söderlund předložil puk před odkrytou branku Romanovi, který snadno skóroval a oslavil gólem premiéru v novém působišti.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

V akrobatické pozici Dominik Lakatoš z Vítkovic, pod ním Martin Pláněk z Mladé Boleslavi.

Domácí se ještě v první třetině ubránili při Najmanově trestu a sami se ve druhé části neprosadili při své přesilovce po Kotalově faulu. Potom ohrozili Klimeše Lintuniemi a Roman. Vítkovice čekaly dlouho na šanci, ale ve 33. minutě trefil Raskob horní tyč. Hosté byli stále aktivnější a v 38. minutě se dočkali vyrovnání. Po Gewieseho přihrávce překonal Novotného bruslí Bukarts. Sudí Hejduk s Pilným si ještě u videa ověřili, že nešlo o úmyslné kopnutí.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Gól inkasuje brankář Vítkovic Lukáš Klimeš, autor trefy Ondřej Roman z Mladé Boleslavi a Juraj Mikuš z Vítkovic.

Ve třetí třetině domácí odolali při Lunterově pobytu na trestné lavici a po pasáži bez šancí se v 52. minutě dočkal opětovného vedení Bruslařský klub. Klimeše překonal střelou z levého kruhu Najman. V čase 54:15 ale po Lakatošově přihrávce zpoza branky vyrovnal Krenželok. Prodloužení neodvrátila ani Kalusova teč, kterou Novotný kryl pravým betonem.

V nastavení mohl rozhodnout domácí Šťastný, bekhendem však Klimeše mezi betony nepřekonal. Mladá Boleslav pak při Gewieseho vyloučení sáhla k power play a hrála v pěti proti třem, ale výhodu přerušil faulem Söderlund. Rozhodly tak až nájezdy, v kterých dal vítězný gól Lantoši.

Dohrávka 19. kola hokejové extraligy:
BK Mladá Boleslav - HC Vítkovice Ridera 3:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 1:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 13. O. Roman (Söderlund, Lantoši), 52. O. Najman (Kelly Klíma), rozhodující sam. nájezd Lantoši - 8. Roberts Bukarts (Gewiese, Prčík), 55. L. Krenželok (Lakatoš). Rozhodčí: Hejduk, Pilný - Frodl, Hynek. Vyloučení: 4:3. Bez využití. Diváci: 2876.
Mladá Boleslav: F. Novotný - Pláněk, Pýcha, Lintuniemi, Jánošík, Štich, Bernad, Křepelka - Lantoši, O. Roman, Söderlund - Šťastný, Bičevskis, J. Stránský - Kelly Klíma, O. Najman, Lunter - Dvořáček, Závora, Šmerha. Trenér: Kalous.
Vítkovice: Klimeš - Grman, Mikuš, Raskob, Gewiese, J. Stehlík, Prčík - Lakatoš, Marosz, L. Krenželok - Lednický, Krieger, Roberts Bukarts - M. Kalus, Dej, Kotala - R. Půček, Chlán, Bernovský. Trenér: Holaň.

Reklama