Volejbalisté Karlovarska vstupují do boje o Český pohár. Pomůže jim i otužování

18. leden 2023 11:00

Na domácí scéně odehráli volejbaloví mistři od začátku sezony už 20 zápasů a k tomu pět těžkých soubojů v Lize mistrů. Nejbližší výzvou pro ně je vstup do národního poháru.

„Je to další z vrcholů sezony, pro mě je motivace veliká, chtěl bych mít pohárový titul ve sbírce,“ prohlásil před čtvrteční bitvou s pražskými Lvy blokař Vojtěch Patočka.

Tým Karlovarska získal v uplynulých pěti letech tři extraligové tituly a vyhrál oba duely Superpoháru, ale pohárová trofej mu stále uniká. Třikrát mu přitom chyběl jediný krok k vítězství. V souboji o postup do Final Four se svěřenci trenéra Jiřího Nováka utkají doma se Lvy Praha v repríze loňského finále extraligy.

„Lvi mají velmi široký kádr, který hodně točí,“ všímá si Patočka. „V posledním zápase se dokonce nedostali ani všichni smečaři na soupisku. To je jejich zbraň, ale na tu se určitě pořádně připravíme.“

Pražané posílili, Karlovarsko přišlo na čas o blokaře Zajíčka

Metropolitní tým využil lednový přestupní termín a angažoval brazilského smečaře Gabriela Soarese Pessou. Naopak celek Karlovarska oslabilo zranění reprezentačního blokaře Adama Zajíčka, který se pozvolna vrací na palubovky.

„Naštěstí je Zajda profesionál a už je připravený naskočit zpátky,“ ujistil blokař Patočka. „Jinak tohle období bylo náročné, ale ne víc, než na co už jsme zvyklí. Samozřejmě se únava projevuje, nejčastěji v malých zraněních a bolístkách, ale máme dostatek regenerace, abychom tomu zvládali předcházet.“

A jaké rozptýlení volejbalistům Karlovarska v nabitém programu pomáhá? „S takovou porcí zápasů, jakou máme letos, se toho moc stihnout nedá. Ale pár z nás se chodí pravidelně otužovat, to se dá počítat jako takový teambuilding,“ doplňuje Vojtěch Patočka.

Poslední vzájemné zápasy Karlovarska a Lvů přinášejí špičkový volejbal a pořádná sportovní dramata. Finálová série extraligy vyvrcholila až zkráceným setem pátého utkání a pětisetovou bitvu ve prospěch Karlovarska nabídl i říjnový duel v letošním ročníku nejvyšší soutěže.

Čtvrtfinále Českého poháru mezi Karlovarskem a pražskými Lvy hostí Hala míčových sportů ve čtvrtek 19. ledna od 18 hodin.

autor: Radim Jehlík | zdroj: VK Karlovarsko
Spustit audio