Nová technologie má vyřešit problém s pokrytím DAB+ signálem ve vlacích

18. leden 2023

Posluchači, kteří se snaží naladit digitální rozhlasové vysílání DAB+ ve vlacích si mohli všimnout, že kvalitní signál bývá velmi často k dispozici pouze v místech se silným signálem. Na odstranění tohoto problému pracuje společnost Huber+Suhner.

Na novou aktivitu upozornila společnost koncem loňského prosince v tiskové zprávě. Firma Huber+Suhner přišla s řešením, kdy se do vozu instaluje speciální DAB+ anténa, která signál příjme a prostřednictvím speciálního hardwaru/přijímače dojde k převedení signálu na palubní wifi. Zájemce si pak bude moci stanice naladit v mobilní aplikaci paxDAB+. K dispozici by mělo být 32 programů z celostátních i regionálních nabídek.

Společnost PaxLife Innovations zahájila projekt oslovením mnoha prodejců působících v regionu DACH (Německo, Rakousko a Švýcarsko). Firma uvádí, že si uvědomila absenci vhodné antény schopné podporovat frekvenční pásmo DAB+. „Jakékoli řešení podporující DAB+ vyžaduje buď velmi velkou anténu, nebo malou anténu, která může zahrnovat techniky zesílení a filtrování pro adekvátní zlepšení síly signálu,“ dodává firma Paxlife Innovations.

autor: lukpo
Spustit audio

Související